نکات کلیدی و اولیه برای فوق حرفه ای شدن در فتوشاپ

نکات اولیه فتوشاپ

قبل از هر چیز لازم است بدانید همه چیز به خودتان بر می گردد و بستگی به توانایی و انگیزه خودتان دارد. در این مقاله ما به شما نکات اولیه فتوشاپ را آموزش می دهیم اگر به این نکات توجه کنید قطعا در کمترین زمان می توانید گرافیست حرفه ای بشوید.

مراحل مورد نیاز برای حرفه ای شدن در فتوشاپ

نرم افزارهای طراحی قلق خاصی ندارد اما بعضی کار ها را باید برای خود تبدیل به عادت کنید تا زودتر به نتیجه دلخواه تان برسید.

1- اسم فایل را به درستی وارد کنید.

نام گذاری فایل ها

نرم افزارهای فتوشاپ و ایلوستریتور و … هر فایل جدیدش را به صورت پیش فرض به نام Untitled ذخیره می کند بهتراست از همان اول نام فایل را با توجه به نام پروژه، نام برند و … ذخیره کنید تا در صورت فراموش کردن محل ذخیره، نام آن را سرچ کنید تا فورا محل آن را به شما نشان دهد.

2- برای لایه ها نام گذاری کنید.

نرم افزارهایی مثل ایلوستریتور، فتوشاپ، افترافکت به شما این امکان را می دهد که برای هر لایه نام مورد نظرتان را قرار دهید؛ به عبارتی هر قسمت از پروژه تان را نام گذاری کنید.

به طور مثال اگر برای یک پروژه سنگین و یک کار پرزحمت 150 لایه دارید باید برای هر کدام نام مناسب قرار دهید تا در صورتی که به آن لایه نیاز پیدا کردید، بتوانید فورا آن را پیدا کنید.

3- لایه ها را گروه بندی کنید.

گروه بندی لایه ها

اگر پروژه شما سنگین باشد قطعا لایه های بسیار زیادی خواهید داشت، برای این که آنها را گم نکنید لازم است آنها را گروه بندی کنید تا هر زمان که به لایه خاصی نیاز داشتید فورا به آن دستیابی پیدا کنید.

4- ابعاد عکس و متن را خراب نکنید!

تصویر خراب

افرادی که به تازگی با این نرم افزارها آشنا شدند و یا افرادی که با تجربه هستند گاها این نکته را رعایت نمی کنند و تصاویر و نوشته ها را در کار بی کیفیت می کنند در صورتی که رعایت این نکته از نکات اولیه فتوشاپ است.

نکته اول: اگر تصویری خیلی کوچک است آن را زیاد بزرگ نکنید زیرا به شدت از کیفیت آن می کاهید؛ اگر می خواهید عکسی را به کار ببرید لازم است عکس را با ابعاد بزرگ تر دانلود کنید و یا آن را آنقدر بزرگ کنید که به پیکسل های آن آسیب نزنید.

نکته دوم: نسبت نوشته به متن را رعایت کنید. متن نباید بزرگ تر از حد استاندارد آن باشد.

5- کلیه فایل های استفاده شده در پروژه را نگه دارید.

یکی از نکاتی که خیلی از طراحان حرفه ای و تازه کار با آن درگیر هستند ذخیره نکردن فایل های استفاده شده و یا حذف ناگهانی آن ها است.

هنگامی که می خواهید یک پروژه را شروع کنید ابتدا هر چیزی که لازم دارید درون یک پوشه قرار دهید تا اگر در گذر زمان نیاز به اصلاح آن فایل داشتید و یا نیاز به یکی از المان ها و یا تصاویر آن داشتید فورا بتوانید آن ها را اصلاح کنید.

هر آنچه نیاز دارید درباره مد رنگی RGB بدانید، روی لینک کلیک کنید.😉

6- از استعمال کردن تغییرات روی لایه های مستقیم خودداری کنید.

گاهی اوقات فراموش می کنیم از لایه مورد نظر کپی بگیریم و به صورت کلی کارمان خراب می شود. لازم است ابتدا از هر لایه ای که می خواهید روی آن تغییرات ایجاد کنید یک کپی بگیرید و سپس به اعمال کردن تغییرات مورد نظر بپردازید.

گاها می شود به عقب برگشت و تغییرات را حذف کرد اما گاهی به دلیل بالا بودن حجم کار نمی توان آن را به عقب برگرداند.

برای اینکه بتوانید تغییراتی را در لایه ماسک ها ایجاد کنید لازم است به adjustment layers مراجعه کنید و از آنجا تغییر دهید.

7- قفل کردن لایه های مهم

قفل کردن لایه ها

یکی دیگر از نکاتی که باید بسیار به آن توجه کنید قفل کردن لایه ها است. اگر لایه ای مهم دارید یا نمی خواهید روی لایه تغییراتی ایجاد کنید لازم است آن را قفل کنید. قفل کردن لایه ها به این معناست که هیچ گونه تغییراتی روی لایه انجام نشود.

8- لایه های اضافه را پاک کنید.

زمانی که لایه اضافه دارید آن را حذف کنید سعی کنید محیط کارتان را شلوغ نکنید تا گیج نشوید. لایه های اضافه فقط سیستم تان را سنگین می کند و اگر سیستم پیشرفته ای نداشته باشید فورا هنگ می کند.

9- از افکت ها به درستی استفاده کنید.

افرادی که با نرم افزارهایی مثل فتوشاپ و … کار می کنند به مرور زمان با افکت ها و جلوه های آن آشنا می شوند. یکی از نکاتی که باید به آن دقت کنید و اضافه کاری نکنید؛ استفاده مناسب از افکت ها است.

پس حواستان باشد فقط در صورت نیاز از افکت ها استفاده کنید و هرگز از چند افکت همزمان استفاده نکنید مگر در مواقع ضروری.

10- از تکرار اضافه بپرهیزید.

اگر 10 لایه دارید و می خواهید به همه آن ها افکت بدهید افکت را کپی نکنید بلکه روی هر لایه آن را اعمال کنید این مورد برای ماسک ها نیز باید درست اعمال شود.

در این مقاله نکات اولیه در نرم افزار فتوشاپ را به شما آموزش داده ایم در مقاله های بعد نیز آموزش کامل این نرم افزار را برایتان تهیه می کنیم؛ باما همراه باشید.

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست