عکاسی تبلیغاتی و صنعتی امروزه یکی از شغل های مهم در بازار تبلیغات است. اما این شغل فقط به عکاسی ختم نمی شود. نکات مهمی قبل و پس از عکس گرفتن از محصول وجود دارد که باید به آن ها توجه ویژه داشت. در این مطلب در مورد ادیت عکس های تبلیغاتی و صنعتی و مسائلی که باید انجام شود را ارائه می دهیم.
نوع دوربین و لنز
نوع دوربین و لنز آن به این دلیل مهم است که ما قرار است روی یک عکس خام کار کنیم که کیفیت خوبی داشته باشد و قابلیت این را داشته باشد ک تکه ای از عکس را بزرگتر کنیم یا به آن افکت های رنگی بدهیم به طوری که پیکسل های عکس به هم نریزد. بدون شک یک دوربین که عکس ها را با فرمت RAW در اختیار ما می گذارد بسیار بهتر است. علاوه براین تجربه و دانش عکاس هم اهمیت دارد.
نوع دکور نورپردازی
این کاملا بستگی به نوع تبلیغ و کار دارد. گاهی نیاز است وسایل زیادی تهیه شود گاهی فقط با یک نور پردازی خوب یک عکس ساده گرفته می شود. اغلب عکس های بیلبوردی را با مدل ها به صورت نمایشی می گیرند و عکس محصول در کنارش با نرم افزار های مربوطه اضافه می شود.
شناخت نرم افزار های ادیت
در حال حاضر ده ها برنامه برای ادیت عکس وجود دارد که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. می توان به تنهایی از یک یا چند نرم افزار برای کار طراحی و ادیت عکس های صنعتی و تبلیغاتی استفاده کرد.
مسلما شناخت این نرم افزارها بسیار در سرعت کار شما تاثیر گذار است. بیشتر نرم افزار های ادیت عکس را شرکت Adobe تولید کرده است که مهمترین و شناخته شده ترین آن فتوشاپ می باشد.
Adobe Bridge: یکی از نرم افزار های پر کاربرد در ادیت عکس می باشد که کار با آن راحت است. بیشتر برای تنظیم رنگ و چینش استفاده می شود.
Adobe Camera Raw: برای تنظیم رنگ روی عکس خام استفاده می شود. این نرم افزار کیفیت عکس را نه تنها کم نمی کند بلکه با امکاناتی که دارد آن را بیشتر هم می کند.
Adobe Lightroom , Fapt One Capture One: نوع دیگری از برنامه های استاندارد صنعتی هستند. این برنامه ها به شما امکان می دهند تا عکس ها را با تنوع در طرح های چیدمانی پیش فرض بچینید و ویرایش های تکمیل کننده ای انجام دهید.
Corel Paintshop Pro: کورل یک نرم افزار کاربردی راحت برای طراحی عکس های تبلیغاتی است که شمامی توانید ترکیب رنگ و سایه و طرح های فانتزی را به کارتان اضافه کنید. علاوه بر این، گاهی نیاز به بازسازی آرم محصول دارید که این نرم افزار به کارتان می آید. این برنامه را به تنهایی و هم می توان به عنوان یک برنامه کمکی استفاده کرد.
یادگیری نرم افزار و استفاده از ترفندها
همه نرم افزارها ابتدا نیاز به اموزش دارند. پس از آموزش مقدماتی این شما هستید که کار می کنید. در هنگام کار از ترفند ها و میانبر های برنامه ها استفاده کنید. همچنین بهتر است موارد دیگری را به دانش خود اضافه کنید که برای کار ادیت عکس تبلیغاتی موارد زیر مهم است.
- شناخت میانبر های صفحه کلید: این کار سرعت عمل شما را بالا می برد.
- شناخت اصول رنگ ها و هارمونی ها و تنظیم رنگ: مهمترین بخش کار یک طراح و ادیتور است.
- شناخت اصول اولیه عکاسی و نور پردازی
- یادگیری روتوش معمولی و روتوش چهره
- شناخت انواع فونت ها و کاربرد آن ها
- استفاده از چند برنامه کمکی
- شناخت اصول تبلیغات در بازار: صنعتی، پوشاک، هنری و…
- دیدن نمونه های تبلیغاتی
سخت افزارتان را متناسب کنید
مطمئنا کار های گرافیکی قوی نیاز به یک سیستم متناسب دارد که شامل موارد زیر می شود.
- مانیتور باید کالیبره شود تا شما رنگ ها را درست با آنچه قرار است چاپ شود مشاهده کنید. برای تنظیم آن می توانید از نرم افزار مانیتور اسپایدر بهره ببرید.
- شما نیاز به یک رم و پردازنده خوب دارید
- حتما کارت گرافیک قدرتمند باشد تا سیستم عکس واقعی را به شما نشان دهد.
- رم و پردازنده و حتی مادر برد را مورد توجه قرار دهید تا سرعت کار خوب باشد.
- کیبورد برای استفاده مکرر از کلید های کمکی لازم است، پس باید کامل و راحت باشد.
- نکته بعد این است که بهتر است مانیتور محافظ صفحه هم داشته باشد تا مانع آسیب به چشمان شما شود.
هدف طراحی چیست؟
توجه کنید سفارش اصلی چیست و قرار است در چه اندازه و کجا استفاده شود. طراحی و ادیت شما بستگی به نوع کار دارد. باید بدانید ژانر و سبک عکس چگونه است؟ آیا برای هدف مورد نظر سفارش دهنده مناسب است؟
همیشه هم لازم نیست خیلی جزئی و پیچیده کار کنید. گاهی می توانید با یک برنامه روی گوشی همراه خود یک یا چند عکس را ادیت و چیدمان کنید. این روش برای بنر های کوچک اینترنتی مناسب است.
اما وقتی قرار است عکس روی یک بیلبورد بزرگ چاپ شود حتما با دوربین های فوق حرفه ای و نور پردازی های چندتایی انجام می شود؛ پس نیاز به یک نرم افزار قدرتمند دارد. شرکت Adobe یک نرم افزار ترکیبی روی فتوشاپ به نام Lightroom ارائه داده است که برای این سبک کار بسیار مناسب است.
اگر شما مبتدی هستید از اشتباه و خراب کاری نترسید . آنقدر تمرین کنید تا تبدیل به یک ادیتور واقعی شوید.
پشتیبان گیری از فایل ها
نکته ای که شما را تشویق به آن می کنم این است که حتما در زمان کار فایلتان را هر چند دقیقه ذخیره کنید و در آخرنسخه های اضافی با فرمت های اصلی و RAW ، TIFF و JPEG هم ذخیره کنید. مدیریت فایل های گرافیکی وپشتیبان گیری از فایل اصلی و کار شده بسیار مهم است چرا که شما زمان و انرژی زیادی برای یک طراحی می گذارید. برای اینکار می توانید برنامه هایی را تهیه کنید یا اگر توان مالی دارید سروری یا هاردی جداگانه را تهیه کنید.
اما اگر فایل های شما بسیار زیاد نیستند می توانید آن ها را در حساب جیمیل، گوگل درایو یا دراپ باکس خود هم نگهداری کنید. مطمئنا اگر فایل پشتیبان در خارج از محیط شما باشد بهتر است. چرا که امکان دارد محیط دچار حادثه یا نوسانات جدی برق شود یا در جابه جایی ها سیستم شما دچار آسیب شود.