معرفی انواع برند (15 نوع برند متفاوت را بشناسید)

انواع برند

اکثر مردم فکر می کنند که فقط یک نوع برند وجود دارد. دراین مقاله ما به شما انواع برند را معرفی کنیم با ما همراه باشید.

معنا و مفهوم برند با توجه به زمینه فعالیت تان متغیر است. اکنون طبقه بندی های مختلفی برای برندها انجام داده اند؛ برندسازی لازمه هر کسب وکار است پس لازم است اول انواع برند را بشناسید و سپس بهترین آن را برای خود برگزینید.

برای ساختن برند قدرتمند روش های خاصی وجود دارد و انتظار نداشته باشید یک شبه به قدرتمند ترین برند جهان تبدیل بشوید. در متن زیر انواع برند را برایتان تهیه کرده ایم.

1- برند کالا (product branding)

در این نوع از برند کالا با توجه به منطقه، مخاطبان و بازار هدفی که دارد برند محبوب می شود. این روند برای شرکت های تولیدی و شرکت های بازرگانی که وارد کننده محصولات هستند استفاده می شود. ضمن اینکه روش بسیار خوبی برای جذب مخاطب و موفقیت در فروش این مدل از کسب و کارها می باشد.

برندینگ شما می تواند چنان تاثیرگذار باشد که مشتری میان انواع مارک ها و برندهای معتبر بدون هیچ مکثی فورا از محصولات شما خریداری کند. لازم است بدانید هر کالا باتوجه به نوع، قیمت آن، منطقه و نیاز مردم به کالا پروسه های مختلفی را برای فروش خود طی می کند.

2- برندینگ خدمات (service branding)

بسیاری از کسب و کارهای موجود خدمات خاصی را برای مشتریان خود ارائه می کنند. برندینگ شیوه ای اثرگذار است تا مشتریانتان از میان تنوع بالای محصولات فورا محصول شما را خریداری کنند و برای خریدشان دلیل قاطعانه ای داشته باشند.

این خدمات را با روش های گوناگون می توانید پیاده سازی کنید و با توجه کردن به نوع خدمت و نوع مخاطب بهترین خدمات را ارائه دهید. خدمات ممکن است شامل: اشانتیون، کد تخفیف، کوپن جایزه و … باشد.

برند ها انواع مختلفی دارند
برای هر نوع کسب و کار و فعالیتی، یک نوع برند خاص باید داشت.

3- برند اخلاقی (Ethical Brand)

برند اخلاقی به دو دسته تقسیم می شود:

1- نشان دهنده کیفیت پاسخگویی در قبال مشتری می شود. (برای مشتری وقت بگذارید و به سوال های او با حوصله جواب دهید.)

2- نحوه عملکرد برند در زمان استفاده را شرح می دهد و تعهدات آن را در ارتباط با امنیت شغلی، مسئولیت اجتماعی شرکت و… مشخص می کند.

در این باره می توان گفت موفق ترین برند Fairtrade است. (یک اجتماع سازمان یافته با رویکرد بازاری است که هدف آن این است که به تولید کنندگان جهان سوم کمک کند تا شرایط داد و ستد عادلانه تر شود.)

برای مطالعه: طراحی کاراکتر به چه صورت است؟

4- برندینگ شرکتی (company branding)

بسیاری از شرکت ها علاوه بر اینکه نیازمند برندی برای محصولات خودشان هستند نیازمند به برندی مختص به خودشان نیز هستند تا بتوانند به پشتیبانی این برند محصولات خودشان را بهتر از رقبا به فروش برسانند.

برندینگ شرکت ها منجر به ایجاد لشکرهایی یکپارچه برای هدایت کل سازمان ها می گردد.

5- برند موسسه غیر انتفاعی (Non Profit Brand)

یکی از انواع برند ها برند موسسه غیر دولتی است که به آن NGO Brand نیز می گویند. این گونه برندها به دنبال توسعه مدل های ارزش آفرین هستند تا علاوه بر جمع آوری کمک و اعانه، از دیگر راه ها قادر به افزایش سرمایه در جهت انجام پروژه ها باشند.

برند قدرتمند در این حوزه توجه بیشتری از سرمایه گذارین و خیرین را جلب می کند.

6- برندینگ مکان (place branding)

هر بنایی که ساخته می شود یک هدف بیزینسی دارد مخصوصا اگر قرار باشد بنای یادبود و یا مجسمه ای باشد و مخاطبان مربوط به خود را داشته باشد. تبدیل شدن به برند محبوب مردم یکی از بهترین روش های جذب مخاطب است.

7- برند عمومی (Public Brand)

برند عمومی، یکی از انواع برند

یکی از انواع برند برند عمومی است که تحت فرایند برندسازی به نام برندینگ دولت Government Branding ایجاد شد و توسعه یافت.

یک برند به شرطی ساخته می شود که حق انتخاب با مصرف کننده و رقابت در آن نباشد. این فرایند جهت ایجاد اعتبار و اعتماد برای یک دولت استفاده می شود و در مرحله بعد به برند مورد علاقه مردم تبدیل می شود.

8- برندینگ شخصی (personal branding)

برندینگ شخصی کاملا درباره شماست فقط کافی است ویژگی های بارز و خاص تان را بشناسید و روی آنها تاکید کنید. (ویژگی هایی که شما را از سایرین برجسته تر می کند.)

شما با شناخت این ویژگی ها و ارائه آنها به صورت موثر و ایجاد یک حس مثبت و مطلوب در ذهن دیگران برندی برای شما خلق می کند که راهگشای شما در رسیدن به اهداف تان باشد.

نوع برند با محوریت شخص است و بنابراین جزو یکی از چالش های بزرگ برای مدیر محسوب می شود.

9- برند فعال یا عمل گرا (personal branding)

یکی از انواع برندها برند فعال است که به آن برند عمل گرا و برند هدف نیز می گویند. این برند با هدف انجام یک فعالیت است که در ذهن مصرف کنندگان نیز به همین صورت تداعی می شود.

به عنوان مثال می توانیم به برند Benetton اشاره کنیم که تمرکز آن روی مد است و با مواضع خویش در خصوص تعصب و مشکلات جهانی بسیار مشهور است.

10- برند افراد مشهور و ستاره (Celebrity Brand)

افراد مشهور تلاش می کنند تا موفقیت های شغلی، خصوصیات و اطلاعاتی از زندگی شخصی خود را از طریق تولید محتوا در فضای مجازی در اختیار مردم قرار دهند تا بر تعداد بازیدکننده ها و دنبال کنندگان خود بیفزایند.

انواع برند
امروزه نام و شهرت افراد نیز می تواند به عنوان یک برند مستقل شناخته شود.

مدل تجاری کارکردن آنها اینگونه است که در تبلیغات ظاهر می شوند و در قبال آنها حق پخش، لایسنس ها، امضا و نقش آفرینی به عنوان شخصیت تجاری برتر، معتبر خواهد شد.

11- برند کارفرما (Employer Brand)

توانمندی یک شرکت در خصوص جذب نیروی انسانی با کیفیت ناشی از برند کارفرما است. استخدام افراد شایسته نیاز به ایجاد فرهنگ سازی سالم و افراد بهره ور دارد.

اگر کارفرما از قدرت چانه زنی بالایی برخوردار باشد می تواند حقوق دریافتی تان را با ترفندهای زیرکانه کمی کاهش دهد بدون آنکه شما متوجه شوید.

12- برند جهانی (Global Brand)

این گونه برندها به راحتی شناخته و به صورت گسترده ای پخش می شوند. مدل تجاری آنها براساس دسترسی آسان و پایدار است.

مدل عملیاتی آن نیز همراه از سوی رقبا درحال تهدید است و در صورت تغییرات کوچکی را بر اساس نیاز و انتظارات مصرف کننده در هر منطقه ای ایجاد می نماید.

13- برند جامع (Global Brand)

این نوع برند به سه دسته تقسیم می شود:

1- مربوط به بهداشت و درمان است. اشاره به برندهای دارویی و بهداشتی دارد که از قوانین حق اختراع ثبت شده، خارج شده اند و تمام رقبا نیز از همین برند استفاده می کنند. مانند برند فولیک اسید و…

2- محصولات بدون برند unBranded یا بدون برچسب تجاری unlabeled هستند که برای نام بردن از این ها از شیوه شکل آنها الهام گرفته شده است. مانند: صابون برگردان، روغن آفتاب گردان، گلاب و…

3- هنگامی که حضور برند در زندگی مردم زیاد باشد برند به عنوان نمادی برای برای تمام محصولات و فعالیت های مشابه استفاده می شود در واقع این برند وارد زندگی محاوره ای مردم شده است. مثل: زیراکس کردن، گوگل کردن.

14- برند ملی (unlabeled)

برند ملی

این برند نیز مانند برند مکان متعلق به نواحی خاصی است. برای معرفی و شهرت در زمینه های مخصوص برای کشورهاست. به عنوان مثال: آلمان را به نظم آن می شناسند و چین را به سخت کوشی.

15- برند سرمایه گذار (Investor Brand)

به برندهای شرکت های سهامی عام و سرمایه گذاران این بخش گفته می شود. وضعیت این واحدهای تجاری براساس نحوه سرمایه گذاری و عملیات پیرامون شهام انجام می شود.

یک برند سرمایه گذار و قوی انعطاف پذیری در قیمت سهام و درک آگاهانه از ارزش سهام خود را از طریق برند خویش مدیریت می کنند.

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست