ما در این مقاله به شما تنظیمات دوربین برای سناریو های مختلف عکاسی سفر را آموزش می دهیم.
این نقطه شروع خوبی است تا بتوانید تنظیمات مورد علاقه خودتان را پیدا کنید و در دوربینتان ذخیره کنید. این تنظیمات به سلیقه شما و قابلیت های دوربینتان بستگی دارد.
تنظیمات دوربین در عکاسی سفر
قبل از انتخاب سناریو های جذاب و خاص، بعضی تنظیمات عمومی دوربین در عکاسی گردشگری وجود دارد، که همه عکاسان سفر از آن استفاده می کنند.
وایت بالانس یا تعادل رنگ سفید
وایت بالانس نحوه ثبت نور سفید در تصاویر را کنترل می کند. چشم های ما به طور خودکار تنظیم شده اند تا در نور طبیعی متوجه تنهای مختلف نشویم.
دوربین ها این کار را نمی کنند. بنابراین، برای مثال: وقتی در آفتاب روز عکاسی می کنید، متوجه میشوید که تصاویر گرفته شده، رنگ آبی کمی دارند، در حالیکه وقتی به منظره اصلی نگاه می کنیم، این رنگ آبی را نمی بینیم.
دو راه برای مقابله با این موضوع وجود دارد. می توانید تعادل رنگ سفید خود را هنگام گرفتن عکس تنظیم کنید یا آن را با ادیت درست کنید. اگر قصد دارید این کار را در پست پروداکشن(مرحله ادیت) انجام دهید، مطمئن شوید که با فرمت RAW عکاسی می کنید.
من همیشه دوربینم را روی وایت بالانس خودکار تنظیم میکنم و فقط در سناریوهای حرفه ای تر آن را تغییر میدهم.
وضوح تصویر یا فوکوس
اگر نمی توانید با حالت فوکوس دستی، فوکوس درست را انتخاب کنید، توصیه می کنم دوربین خود را روی فوکوس خودکار تنظیم کنید. این نوع فوکوس دقیقترین نوع فوکوس است و عکس های واضحی به شما می دهد. در عین حال اگر اتو فوکوس شما مشکل دارد، از فوکوس دستی استفاده کنید.
اگر وقتی از منظره یاب نگاه می کنید، دوربین شما نقاط فوکوس مختلفی دارد، آن ها را امتحان کنید تا ببینید آیا مواردی وجود دارند که به وضوح فوکوس نمی کنند.
نقاط فوکوس بیرونی گاهی به اندازه وسط فوکوس نمیکنند. تنها زمانی که من همیشه از فوکوس دستی استفاده می کنم زمانی است که دوربین من روی سه پایه نصب شده است. میتوانم روی بخشهای خاص زوم کنم و مطمئن شوم که آنطور که میخواهم متمرکز است.
ISO در تنظیمات دوربین در سفر
تنظیمات دوربین در عکاسی سفر، سعی کنید ISO خود را تا حد امکان پایین نگه دارید. هرچه بالاتر باشد، نویز بیشتری در عکس های شما ظاهر می شود که بر وضوح تأثیر می گذارد.
در حالی که برخی از افراد ممکن است استفاده از تنظیمات ISO خودکار را در دوربین خود توصیه کنند، من از آن اجتناب می کنم. مطمئناً، دوربین سعی میکند ISO را تا حد ممکن پایین نگه دارد، اما اغلب این مقدار بالاتر از چیزی است که شما واقعاً میخواهید.
به جای استفاده از ISO خودکار، یاد بگیرید که چگونه به صورت دستی ISO خود را به سرعت بالا ببرید. اکثر دوربین های DSLR به شما این امکان را می دهند که ISO خود را با استفاده از یک دکمه و یک شماره گیری تغییر دهید.
سعی کنید در طول روز عادت به تنظیم تنظیمات دوربین و ISO خود داشته باشید. بنابراین، برای مثال، همانطور که از یک منطقه سایه دار به سمت نور خورشید حرکت می کنید، تنظیمات دوربین خود را تغییر دهید.
تنظیمات معمولی برای سناریوهای مختلف:
نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که این تنظیمات دوربین، فقط یک راهنما هستند.
ما در این مقاله تنظیمات عمومی دوربین در 10 سناریو را به شما آموزش می دهیم.
تنظیمات دوربین برای پرتره های سنتی در سفر
عکاسی از افراد همیشه یک بخش اساسی از هر نمونه کار در عکاسی سفر است. دو نوع عکاسی از افراد وجود دارد.
اولین مورد، پرتره سنتی سر و شانه است. اگر مدل مایل باشد اما به کمی جهت هنری نیاز دارید، این عکسها بسیار آسان است.
اولین چیزی که باید در نظر بگیرید پس زمینه است. آن را ساده و رنگ خنثی نگه دارید تا مطمئن شوید که تمرکز روی سوژه است. مهمترین بخش پرتره سر و شانه، چشمان فرد است. شما باید اینها را تیز نگه دارید.
عمق میدان خود را کم نگه دارید تا پس زمینه کمی محو شود تا فوکوس روی صورت فرد جلب شود. از آنجایی که فرد ثابت می ایستد، سرعت شاتر شما نباید خیلی سریع باشد.
سعی کنید مدل خود را در سایه قرار دهید تا از سایه های خشن روی صورت آنها جلوگیری کنید. و به یاد داشته باشید، فقط در صورت لزوم ISO خود را افزایش دهید
تنظیمات معمولی
سرعت شاتر: 1/100 ثانیه
دیافراگم: f/4 تا f/5.6 (می توانید از دیافراگم بازتر مانند f/2.8 استفاده کنید اما مطمئن شوید که به درستی فوکوس می کنید)
حالت اولویت دیافراگم
ISO: 100 مگر اینکه برای اطمینان از سرعت شاتر سریع نیاز به افزایش آن داشته باشید
پرتره های محیطی در عکاسی سفر
نوع دیگر عکاسی از افراد، پرتره های محیطی است. این زمانی است که شما نمای وسیع تری را برای نشان دادن کاری که فرد انجام می دهد ثبت می کنید. به عنوان مثال، این می تواند فروشنده ای در بازار باشد که اقدام به فروش می کند.
اگر فرد در خارج از منزل است، تنظیمات فوق برای پرتره ها همچنان باید کافی باشد. اما اگر آنها کاری را سریع انجام می دهند، ممکن است مجبور شوید سرعت شاتر خود را کمی افزایش دهید.
معمولاً اینها در شرایط کم نور مانند بازارها یا حتی در مغازه ها و ساختمان ها قرار می گیرند. این کار را کمی پیچیدهتر میکند و به این معنی است که باید مراقب سرعت شاتر خود باشید.
اگر فرد ثابت ایستاده است، می توانید حدود 1/100 ثانیه را انتخاب کنید. اما اگر آنها در حال حرکت هستند، ممکن است به سرعت شاتر سریع تر مانند 1/125 یا حتی بیشتر نیاز داشته باشید. این اغلب به معنای افزایش ISO است. عمق میدان خود را خیلی کم نگه دارید زیرا می خواهید نشان دهید که شخص در حال انجام چه کاری است. بنابراین شما نیاز دارید که اطراف آنها نیز متمرکز باشد. همچنین هنگام گرفتن پرتره های محیطی ارزش عکسبرداری در حالت پشت سر هم را دارد. این باعث میشود که تصویر لحظهای عالی از تعامل یا زمانی که فرد چشمانش باز است را بیشتر کند.
تنظیمات معمولی
سرعت شاتر: 1/125 یا بیشتر
دیافراگم: f/5.6
حالت اولویت شاتر (شما می خواهید مطمئن شوید که تصویر شما واضح است)
ISO: 400 (اگر در شرایط نور بسیار کم کار کنید احتمالاً بالاتر است)
حالت عکاسی پشت سر هم
برای آشنایی با عکاسی پرتره مقاله: 10 ترفند عالی برای جذاب کردن عکاسی پرتره را بخوانید.
منظره در عکاسی سفر
تنظیمات دوربین در عکاسی سفر، برای عکاسی منظره به راحتی قابل انجام هستند. تنظیم کلیدی در مورد عکس های منظره، عمق میدان شما است. اکثر مواقع باید تا حد امکان صحنه را واضح نگه دارید.
شما باید دیافراگم کوچکی (f/number بالا) داشته باشید. از حدود f/8 شروع کنید و به سمت بالا حرکت کنید تا به عمق میدان مطلوب برسید. اما از بالا رفتن بیش از حد مانند f/18 یا بالاتر خودداری کنید زیرا می تواند تأثیر منفی بر وضوح عکس شما داشته باشد.
اگر از سه پایه استفاده می کنید، سرعت شاتر مشکلی ایجاد نخواهد کرد. بنابراین ISO خود را تا حد امکان پایین نگه دارید (یعنی 100 یا حتی 50 در برخی از مدل های جدید).
اما اگر قرار است به صورت دستی عکاسی کنید، ممکن است لازم باشد ISO خود را افزایش دهید تا بتوانید با سرعتی عکس بگیرید که باعث لرزش دوربین نشود.
به طور کلی، من حداقل سرعت 1/100 ثانیه را برای ایمن بودن عکس های دستی هدف قرار می دهم. تست کنید که چقدر می توانید دوربین را ثابت نگه دارید تا از عکس های بعدی آگاه باشید.
تنظیمات معمولی
دیافراگم: f/8 – f/16
سرعت شاتر: حداقل 1/100 ثانیه در صورت عکاسی دستی
ISO: تا حد امکان پایین
عکاسی در طلوع یا غروب خورشید
زمان های مناسب روز برای عکاسی در فضای باز با چالش های خود همراه است. برای اینکه کارها را برای خود راحت کنید، از سه پایه استفاده کنید. این به شما امکان می دهد گزینه های بیشتری برای اجرای عکس داشته باشید.
به عنوان مثال، اگر می خواهید حرکت را در افراد یا اتومبیل ها نشان دهید، از سرعت شاتر آهسته استفاده کنید. استفاده از سه پایه همچنین به این معنی است که ISO شما پایین است و می توانید عمق میدان خود را انتخاب کنید.
در حالی که بدون سه پایه باید تحت محدودیت هایی کار کنید که چگونه می توانید دوربین را ثابت نگه دارید. به طور کلی نمی توانید کمتر از 1/60 ثانیه بدون 3 پایه عکاسی کنید. بنابراین با سرعت شاتر و سپس عمق میدان خود شروع کنید.
هنگامی که آن ها را به دست آورید، ایزو شما باید افزایش یابد تا بتوانید عکس بگیرید.
استفاده از سه پایه برای طلوع یا غروب خورشید به صحنه ای که در حال عکاسی هستید، بستگی دارد. بنابراین یک تناسب بین عمق میدان و سرعت شاتر داشته باشید. اگر اهمیت با سرعت شاتر است (یعنی باید عملکرد را ثابت کنید) ابتدا سرعت شاتر مناسب را انتخاب کنید.
اگر عمق میدان مهمتر است (یعنی هنگام عکاسی از منظره شهری)، ابتدا دیافراگم خود را تنظیم کنید. پس از انجام این کار، می توانید تنظیمات دیگر را مطابق با آن تنظیم کنید.
تنظیمات معمولی برای فریز کردن عمل
سرعت شاتر: 1/200 ثانیه
دیافراگم: f/5.6 تا f/10
ISO: بسته به موارد فوق تنظیم می شود
تنظیمات معمولی برای عمق میدان
دیافراگم: f/8 – f/16
سرعت شاتر: 1/60 یا کمتر (با استفاده از سه پایه)
ISO: تا حد امکان پایین
معماری در عکاسی سفر
خبر خوب در مورد عکاسی از ساختمان ها این است که آنها حرکت نمی کنند بنابراین لازم نیست نگران سرعت شاتر سریع باشید. مسئله اصلی هنگام عکاسی از ساختمان ها خطوط همگرا است.
این همان اثری است که ساختمانها به نظر میرسند که در حال سقوط هستند.
بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق در صورت امکان، حرکت به عقب و عکاسی از ساختمان از دورتر است. اما این ممکن است به این معنی باشد که شما به یک لنز تله فوتو نیاز دارید.
گاهی اوقات این امکان پذیر نخواهد بود زیرا نمی توانید به اندازه کافی به عقب برگردید تا بتوانید بدون خطوط همگرا از ساختمان عکس بگیرید.
در این سناریو، باید مشکل را در ادیت برطرف کنید. این کار با اعوجاج و کج کردن تصویر تا صاف شدن آن انجام می شود.
اما، این به معنای کراپ کردن عکس است، بنابراین سعی کنید عکس را با فضای اطراف ساختمان اصلی بگیرید. در غیر این صورت، در نهایت وارد موضوع اصلی خواهید شد.
تنظیمات معمولی
دیافراگم: f/8 (اگر ساختمان یا چندین ساختمان همه در یک خط هستند، می توانید دیافراگم بازتر را انتخاب کنید)
سرعت شاتر: 1/100 ثانیه برای دستی
ISO: تا حد امکان پایین
مطمئن شوید که در اطراف سوژه اصلی فضای خالی بگذارید تا بتوانید در ادیت آن را صاف کنید
عکس های غذا در سفر
عکاسی از غذا در فضای باز بهترین راه برای عکاسی از غذا در سفر است. سعی کنید ظرف را در سایه قرار دهید تا از بوجود آمدن سایه های خشن جلوگیری شود. روزهای ابری برای عکاسی از غذا در فضای باز ایده آل هستند.
میتوانید با عمق میدان بسیار کم عکاسی کنید، اما مطمئن شوید که روی قسمتی از ظرف که برای شما مهم است، به درستی فوکوس کردهاید.
تنظیمات دوربین در عکاسی سفر برای عکاسی از غذا، سرعت شاتر خود را حداقل 1/100 ثانیه نگه دارید (مگر اینکه مطمئن باشید که می توانید دوربین را بیشتر از این ثابت نگه دارید).
اما کمتر از 1/60 ثانیه نروید زیرا لرزش دست خواهید داشت و در نهایت عکس شما تار خواهد شد.
تنظیمات دوربین در حالت معمولی
دیافراگم: f/4
سرعت شاتر 1/100 ثانیه (حداقل 1/60)
ISO: در صورت عکاسی در فضای باز (حداکثر 200-400) نباید ISO خود را خیلی بالا ببرید.
روزهای ابری یا ابری ایده آل هستند
عکاسی از غذا در فضاهای داخلی
عکاسی از غذا در فضای باز ساده است. اما تلاش برای گرفتن عکس های خوب از غذا در داخل خانه می تواند سخت باشد. اولین مسئله شما میزان نور است.
رستورانها و حتی بازارها معمولا تاریک هستند و بنابراین چارهای جز افزایش ISO خود نخواهید داشت.
در مورد ISO بالا، دوربین های مختلف نتایج متفاوتی خواهند داشت. بنابراین بهتر است دوربین خود را از قبل تست کنید تا سطح نویز قابل قبولی که می توانید با آن کار کنید را ببینید. ISO بالاتر از 1200، معمولا نویز بیش از حد در عکس بوجود می آورد.
دیافراگم شما معمولاً باید بسیار باز بماند، تا بتوانید سرعت شاتر خود را سریع کنید.
تنظیمات معمولی
ISO: 800 – 1200
سرعت شاتر 1/80 ثانیه (یا در صورت امکان سریعتر)
دیافراگم: f/2.8
حیات وحش در عکاسی سفر
ضرب المثل معروف “هرگز با کودکان و حیوانات کار نکنید”. گرفتن عکس های خوب از حیات وحش نیاز به تمرین زیادی دارد. مشکل بزرگی که با آن روبرو هستید، حرکت حیوان است.
حیوانات معمولاً برای مدت طولانی در یک نقطه آویزان نمی شوند، به خصوص وقتی که توسط انسان مبهوت می شوند.
بنابراین تنظیم کلیدی برای مدیریت عکس های حیات وحش، سرعت شاتر شما است. اگر حیوان با حداقل حرکت ثابت است، ممکن است لازم باشد این را روی 1/250 ثانیه تنظیم کنید. اما اگر برای چیزی که سریع در حال حرکت است نیاز دارید خیلی سریعتر پیش بروید، تعجب نکنید.
به عنوان مثال، گرفتن یوزپلنگ در سرعت کامل یا عقاب در وسط پرواز ممکن است به سرعت شاتر چیزی در حدود 1/2000 ثانیه نیاز داشته باشد!
بهتر است دوربین خود را روی حالت اولویت شاتر قرار دهید تا بتوانید سرعت را انتخاب کنید و اجازه دهید دوربین دیافراگم شما را تنظیم کند. برای عکاسی از حیات وحش، همچنین ممکن است ISO خود را روی خودکار تنظیم کنید و در حالت پشت سر هم عکس بگیرید.
تنظیمات مفید دیگر دوربین، فوکوس خودکار سوژه های متحرک است (در دوربین های کانن به این حالت AI Servo گفته می شود).
این تنظیم مفید سوژه متحرک را به طور پیوسته ردیابی می کند و تا زمانی که دکمه شاتر تا نیمه فشار داده شود، فوکوس می کند.
اما یک چیز که باید مراقب آن بود این است که روی چیز درست تمرکز کرده باشید. به راحتی می توان به طور تصادفی روی علف های بلندی که حیوان در آن نشسته است تمرکز کرد تا خود حیوان.
تنظیمات معمولی
سرعت شاتر 1/250 ثانیه برای حیواناتی که ساکن هستند، 1/1000+ ثانیه برای حیواناتی که در حال حرکت هستند
دیافراگم: خودکار
ISO: خودکار
فوکوس: AI Servo برای Canon (معادل برای مارک های دیگر)
حالت پشت سر هم
عکس های اکشن
عکاسی از هر چیزی که حرکت می کند می تواند دشوار باشد. قادر به ثبت لحظه عالی، در عین حال فوکوس صحیح و اطمینان از واضح بودن تصویرتان میتوانید ضربه بزنید و از دست بدهید.
اولین کاری که باید انجام دهید این است که دوربین خود را روی حالت انفجاری قرار دهید تا شانس بیشتری برای ثبت لحظه مناسب داشته باشید. اگر عملی که از آن عکس میگیرید سریع انجام میشود، مانند عکسهای حیات وحش بالا، از فوکوس خودکار AI دوربین استفاده کنید.
در نهایت دوربین خود را روی اولویت شاتر قرار دهید و بر اساس سرعت حرکت، سرعت شاتر را تنظیم کنید. سپس از تنظیمات ISO و دیافراگم خودکار استفاده کنید تا دوربین بتواند این تنظیمات را بر اساس سرعت شاتر برای شما تنظیم کند.
تنظیمات دوربین عکس اکشن در سفر
سرعت شاتر 1/250 ثانیه – 1/500 ثانیه (برای سکانسهای اکشن سریعتر سریعتر)
دیافراگم: خودکار
ISO: خودکار
فوکوس: هوش مصنوعی خودکار
حالت پشت سر هم
عکاسی در شب ( تنظیمات دوربین در عکاسی شب)
اگر از سه پایه استفاده می کنید، عکاسی در شب ساده است. سرعت شاتر را می توان روی هر چیزی که می خواهید تنظیم کرد و ISO می تواند تا حد امکان پایین بماند. دیافراگم شما معمولا دو مورد بالا را تعیین می کند.
اگر میخواهید بیشتر تصویر واضح باشد، دیافراگم خود را با f/8 شروع کنید. اما اگر عمق میدان کمتری میخواهید، میتوانید میتوانید دیافراگم بسته تری انتخاب کنید، اما مطمئن شوید که روی قسمت سمت راست تصویر تمرکز کردهاید.
اگر از سه پایه استفاده نمی کنید، متأسفانه متوجه خواهید شد که به دلیل ISO بالایی که باید تنظیم کنید، تصویر شما نویز زیادی دارد. بنابراین بهترین توصیه برای عکاسی در شب، استفاده از سه پایه است.
تنظیمات معمولی (با استفاده از سه پایه):
دیافراگم: f/8 یا بالاتر
ISO: 100
سرعت شاتر: بسته به دیافراگم
از سه پایه استفاده کنید
نتیجه
این لیست به شما کمک می کند، تنظیمات دوربین خود را انجام دهید و عکاسی سفر را شروع کنید. اما مهم است که به یاد داشته باشید که هر سناریو متفاوت است.
سعی کنید تمرین کنید و یاد بگیرید که در هر سناریو چه چیزی برای شما بهتر است. از امتحان کردن تنظیمات جدید نترسید، هر چه بیشتر عکاسی کنید، می توانید تنظیمات دقیق تری را برای عکاسی خود پیدا کنید. مقاله آموزش تنظیمات دستی دوربین به شما کمک می کند، یاد بگیرید در هر موقعیتی چطور سناریو مدنظرتان را عکاسی کنید.
منبع: expertphotography.com