چگونه عکس های با کیفیت بگیریم؟

عکس با کیفیت

یکی از جذابیت های بزرگ عکاسی این است که هنر و علم را با هم ترکیب می کند. البته مهم ترین جنبه آن، جنبه خلاقانه و هنری آن است. فهمیدن اینکه چه چیزهایی می تواند یک عکس زیبا، جالب و با کیفیت را بسازد، نیازمند زمان و تجربه است. اما اگر علم و تکنیکی که برای ایجاد یک عکس با کیفیت بالا به کار می رود را درک نکنید، نمی توانید عکس های خوبی بگیرید. اتحاد این دو است که شما را به یک عکاس بزرگ تبدیل می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در ادامه با ما همراه باشید.

1. شارپنس

وقتی در یک تصویر، عناصر زمینه و سوژه مورد نظر با تمام جزئیات و به طور کامل ثبت شود، شارپنس گفته می شود. با کمک شارپنس یا وضوح، می توانید شفافیت ظاهری یک عکس را افزایش دهید.

شارپنس در عکاسی

سرعت شاتر

اولین تنظیمی که باید برای گرفتن یک عکس واضح انجام دهید، سرعت شاتر است. اگر شاتر دوربین دستی است، سرعت شاتر شما همیشه باید 1 تقسیم بر فاصله کانونی باشد تا لرزش دوربین دستی جبران شود.

بنابراین اگر از یک دوربین فول فریم با لنز 50 میلی متری استفاده می کنید، سرعت شاتر شما باید حداقل 1/50 ثانیه باشد.

اگر از یک کراپ سنسور APS-C با تبدیل 1.6 استفاده می کنید، به این معنی است که یک لنز 50 میلی متری، معادل فاصله کانونی 80 میلی متری خواهد بود، بنابراین برای شارپ شدن عکس به سرعت شاتر حداقل 1/80 نیاز دارید.

اگر از افراد در حال حرکت عکاسی می کنید و می خواهید آن ها شارپ باشند، سرعت شاتر 1/250 ثانیه یا بالاتر را برای سوژه های متحرک سریع تر پیشنهاد می کنیم.

تاثیر سرعت شاتر در گرفتن عکس با کیفیت

دیافراگم

باید در نظر بگیرید که بسته به تصویری که می‌ گیرید، از چه دیافراگمی می‌ خواهید استفاده کنید. استفاده بیشتر از دیافراگم کوچکتر (با شماره های بالاتر مانند f/16) باعث می شود که صحنه واضح تر باشد.

تنها راه حل برای انجام این کار این است که اگر نور مناسب نیست و به صورت دستی عکاسی می کنید، باید از ISO (میزان حساسیت دوربین نسبت به نور) بالاتری استفاده کنید.

ایزوی بالاتر مقداری نویز به تصویر اضافه می‌ کند، اما در بسیاری از موارد، تصویری با کیفیت بسیار بالاتر به شما می‌ دهد، زیرا به شما امکان می‌ دهد از سرعت شاتر سریع‌ تر و دیافراگم کم تر به طور همزمان استفاده کنید.

با این حال استفاده از عمق میدان کم (انتخاب میزان دیافراگم f/4)، اغلب می تواند عکس را فوق العاده زیبا جلوه دهد. برای چنین تصاویری باید توجه داشته باشید که فوکوس به درستی تنظیم شود. باید فوکوس را دقیقا روی سوژه اصلی قرار دهید و مراقب مشکلات فوکوس پشتی باشید، زیرا دوربین به طور تصادفی روی پس زمینه فوکوس می کند.

2. نوردهی

تا زمانی که با فرمت RAW عکاسی کنید، می‌ توانید نوردهی خود را ویرایش یا اصلاح کنید. هر چه به میزان نوردهی در عکاسی دقت کنید و بهتر عمل کنید، تن رنگ ها بهتر به نظر می رسند و نقطه شروع دقیق تری برای زیباتر جلوه دادن یک عکس خواهید داشت و در نتیجه، عکس‌ های نهایی شما با کیفیت‌ تر خواهند بود.

بیشتر بخوانید: تکنیک های کاربردی بالا بردن کیفیت عکس در فتوشاپ

درک نور برای دریافت نوردهی صحیح در دوربین بسیار مهم است. درک شرایطی که نورسنج دوربین ممکن است اشتباه کند، به شما کمک می کند تا این اشتباهات را به حداقل برسانید. نور دهی را می توان از طریق دیافراگم، سرعت شاتر، ایزو و … تنظیم کرد.

نوردهی در داشتن عکس با کیفیت

3. ترکیب بندی یا قانون یک سوم

به جای قرار دادن نقطه کانونی در مرکز عکس، اگر از قانون یک سوم پیروی کنید که می تواند ترکیب جالب تری ایجاد کند. این قانون می گوید که شما باید مهم ترین عناصر را در عکس های خود، خارج از مرکز قرار دهید.

این قانون نوعی ترکیب بندی است که در آن عناصر مهم یک عکس در طول یک شبکه 3 در 3 قرار داده می شوند. به این ترتیب تصویر به 9 قسمت تقسیم می شود.

این یکی از ساده ترین راه ها برای گرفتن عکس های حرفه ای و با کیفیت است. این دستورالعمل می تواند به شما کمک کند تعادل بهتری بین سوژه اصلی و پس زمینه پیدا کنید.

 ترکیب بندی یا قانون یک سوم

4. رنگ ها

افزودن کنتراست، تغییر سایه ها یا هایلایت ها، یا تغییر نوردهی همگی بر روی رنگ ها تاثیر می گذارد و باعث می شود رنگ ها کمتر واقعی به نظر برسند. اگر می خواهید کارهای زیادی روی یک تصویر انجام دهید، به نحوه تغییر رنگ آن توجه کنید.

گاهی اوقات باید قدرت رنگ ها را کاهش دهید یا دمای رنگ را تغییر دهید تا واقع گرایی در تصویر حفظ شود.

مهم است که یک مانیتور کالیبره شده رنگی داشته باشید و به طور منظم آن را کالیبره کنید. برای ویرایش تصاویر از فضای رنگی sRGB استفاده کنید تا عکسی که در مانیتور خود می بینید با خروجی آن یکسان باشد.

رنگ ها در عکس با کیفیت

5. تغییر اندازه

تغییر اندازه قبل از چاپ، مرحله بسیار مهمی است و باید به درستی انجام شود. اگر اندازه تصویر را دو بار تغییر دهید، کیفیت تصویر را به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین همیشه با تصویر اصلی کار کنید و درست قبل از چاپ اندازه آن را تغییر دهید

من از نرم افزار On1 Resize که کار بزرگ کردن عکس را بدون افت کیفیت انجام می دهد، استفاده می کنم و استفاده از آن را به شدت توصیه می کنم.

تغییر اندازه در عکاسی

سخن آخر

امیدوارم نگات گفته شده در این مقاله به شما کمک کند عکس های با کیفیت داشته باشید. بسیاری از مهارت ها را می توانید با نگاه کردن به نمونه کارهای عکاسان دیگر یاد بگیرید

منبع: photography

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست