تفاوت میان لوگو ها و آیکون ها و جلوگیری از اشتباه گرفتن این دو مورد با یکدیگر

تفاوت لوگو و آیکون

فکر می کنید تفاوتی بین لوگو و آیکون وجود ندارد؟ خب، پس وقت آن رسیده است که دیدگاه خود را تغییر دهید. معمولاً اغلب طراحان و کاربران عادی تفاوت های میان لوگو ها و آیکون ها را بسیار کمرنگ و محو دانسته و از این رو، اشتباهاً آن ها را به جای یکدیگر استفاده می کنند.

برای جلوگیری از ایجاد چنین سناریو هایی و هر گونه شرایط پیش بینی نشده، نگاهی به اصول اولیه طراحی لوگو ها و نماد ها در قوانین و ساختار طراحی خواهیم انداخت. یک نماد هوشمند در طراحی لوگو می تواند بیانگر همه چیز باشد. بیایید در این مقایسه ابتدا با بررسی لوگو ها شروع کنیم.

لوگو چیست؟

لوگو چیست

ما هر روز با لوگو های مختلفی روبرو می‌شویم. از لیدی لیبرتی، لوگوی استارباک روی ماگ قهوه تا لوگوی swish روی کفش‌های نایک همه و همه لوگو هایی اند که ممکن است در طول روز ببینیم. اساساً، لوگو ها نماد هایی هستند که عمدتاً برای نشان دادن یک سازمان یا برند خاص استفاده می شوند.

در واقع، لوگو ها را می توان به عنوان ساده ترین نوع تبلیغ برای هر برندی در نظر گرفت. لوگو ها فراتر از ایجاد طرح های گرافیکی به یاد ماندنی نیز هستند. آن ها، مفهوم برند را بر اساس تصویر اصلی برند، ارزش هایش، اهداف کلی اش و حتی مخاطبان مورد هدف شرکت به مخاطبان آن برند می رسانند. بر خلاف آیکون ها، لوگو ها نمایش های گرافیکی خاصی هستند که به کاربر اطلاع می دهند که نام تجاری محصول چیست. به همین منظور طراحی لوگو یک مبحث مهم است، اما اکنون صحبت در مورد طراحی حرفه ای لوگو را کنار میگذاریم، زیرا در مورد آن قبلاً صحبت کرده ایم.

به عنوان مثال، لوگوی Mastercard دو دایره به هم پیوسته را نشان می دهد که نشان دهنده عملکرد شرکت به عنوان یک پل در تراکنش های مالی است.

لوگو MasterCard

از سوی دیگر، برخی از لوگو ها کلماتی هستند که تایپ شده با حروف، خط‌ ها و رنگ‌ های خاص هستند و کاربران مدت زیادی است که به آن ها عادت کرده‌ اند. از آنجایی که تا کنون درک کلی از لوگو ها پیدا کرده ایم، بیایید نگاهی به آیکون ها نیز بیندازیم و با تعاریف و اصول اولیه آن آشنا شویم تا بتوانیم تفاوت های آن ها درک کنیم.

آیکون چیست؟

آیکون چیست

به نظر می رسد اکثر مردم نمی توانند بین نماد ها و لوگو ها تفاوت قائل شوند. به عنوان مثال، آن ها اغلب لوگوی محبوب سیب نیمه خورده اپل را به اشتباه به عنوان یک نماد تعبیر می کنند. چیزی که آن ها متوجه نمی شوند، این است که این یک نماد نیست، زیرا این لوگو نشان دهنده خدمات یا اقدامات برند نیست و فقط لوگو انتخابی شرکت است.

آیکون ها نمایش های گرافیکی هستند که به ساده سازی سریع پیام شما کمک می کنند. درست مانند آیکون های روی درب دستشویی های مردانه و زنانه. شما معمولاً به طور غریزی اصول اولیه برند یا شی را از لوگوی آن دریافت می کنید، اما آیکون‌ ها معمولاً در برنامه‌ ها برای نشان دادن کار همان بخش یا برنامه استفاده می‌شوند، بنابراین آیکون ها جزئی کلیدی از طراحی‌ های UX به خصوص در تلفن همراه هستند.

حال به آیکون‌ های بیشماری فکر کنید که روی صفحه گوشی‌ یا کامپیوتر شما یا هر رایانه دیگری نقش بسته اند. آیکون ها به گونه ای طراحی شده اند که هر کسی می تواند به راحتی بفهمد که برای چه چیزی استفاده می شوند.

چند مثال از آیکون ها

به عنوان مثال، آیکون iTunes یک نت موسیقی سفید بر روی پس‌زمینه بنفش است. اگرچه نام «iTunes» روی آن نوشته نشده است، اما کاربران به راحتی می توانند مشخص کنند که این برنامه برای فایل های موسیقی است.

آیکون iTunes

آیکون لایک فیسبوک

یا به عنوان مثال، نماد دکمه “لایک” فیس بوک را در نظر بگیرید، در آن از رنگ آبی و سفیدی استفاده شده است که در آرم فیس بوک نیز همین رنگ یافت می شود. با این حال، نماد ها، برخلاف لوگو ها، عمدتاً به یک ساختار درجه دوم محدود می شوند. به عبارتی آیکون ها تنها یک بخش مربع مانند از طراحی ما هستند.

طراحان می‌توانند آیکون برنامه را بر روی هر دستگاهی با همان ابعاد مربع مانند قرار دهند. از این رو، سازمان ها اغلب از یک جنبه تعیین کننده از لوگوی خود یا یک موجودیت انتزاعی استفاده می کنند تا خدمات ارائه شده را تعریف کنند.

تفاوت لوگو ها و آیکون ها

تفاوت لوگو و آیکون

حال بیایید نماد ها و لوگو ها را بر اساس شکل، اندازه و حتی نوع طراحی از یکدیگر متمایز کنیم.

تفاوت در شکل لوگو و آیکون

آیکون‌ها عمدتاً طوری ساخته می‌شوند که به عنوان بخشی از طراحی کارآمد UX در سیستم ها و برنامه ها قرار بگیرند. ساختار درجه دوم و مربع شکل یک آیکون برای چیدمان منظم آیکون ها در صفحه اصلی ضروری است. از طرف دیگر، آرم ها هیچ محدودیتی در شکل یا ساختار ندارند. این به طراحان این امکان را می دهد که هنگام طراحی لوگو خلاق باشند.

تفاوت در مقیاس پذیری

در اینجا یک تفاوت آشکار دیگر بین لوگو ها و نماد ها وجود دارد. ابتدا باید بدانید که آیکون ها بر خلاف لوگو ها تصاویر برداری نیستند. از این رو، آن ها را نمی توان به هر اندازه ای بدون افت کیفیت بزرگ کرد. در واقع، اکثر آیکون ها یا در اندازه (16 * 16) و یا در ابعاد (512 * 512) هستند. برای تغییر اندازه نماد، باید آن را برای اندازه خاصی که مد نظرتان هست دوباره طراحی کنید.

اما برعکس آن، لوگو ها نمودار های برداری هستند و در هر اندازه ای بدون افت کیفیت تصویر، مقیاس پذیر هستند. این ثبات کیفیت بسیار حیاتی است زیرا از لوگو ها در ابعاد مختلف در مواد چاپی مختلف مانند بروشور ها، وب‌سایت‌ ها، کارت‌ های ویزیت، تابلو ها و حتی بیلبورد های غول‌ پیکر استفاده می‌ شوند.

تفاوت های کلی برای اشتباه نگرفتن آیکون ها با لوگو ها

  • یک آیکون اطلاعات و جهت را از طریق یک طراحی بصری ارائه می دهد در حالی که یک لوگو پیام کلی برند را به نمایش می گذارد.
  • بسته به اندازه سازمان شما، هر کسب و کاری ممکن است به آیکون نیاز نداشته باشد، اما هر کسب و کاری باید حتماً یک لوگو داشته باشد.
  • معمولاً یک آیکون حتما، همراه با لوگوی برند است و به عنوان یک فراخوان بصری عمل می کند، اما لوگو ها نیازی به آیکون ها ندارند.
  • لوگوها را می توان مقیاس کرد، اما آیکون ها مقیاس پذیر نیستند.
  • آیکون ها مبتنی بر پیکسل هستند، بنابراین باید ابعاد خاصی داشته باشند، در غیر این صورت خطر تغییر شکل آن ها وجود دارد، اما لوگو نه.
  • آیکون ها ابزار های ناوبری هستند که برای غنی‌ سازی و ساده‌ سازی تجربه کاربر استفاده می‌شوند، ولی لوگو ها برای شناسایی و تعریف و تبلیغ برند ساخته می شوند.

در اینجا سؤال مهمی پیش می آید: چرا ما لوگو ها و آیکون را با وجود تفاوت های فاحش با هم قاطی می کنیم؟ در سال های اخیر، آیکون ها در یک ارتباط کاربری مدرن بسیار محبوب شده اند. از این رو، نه تنها به عنوان نماد برنامه بلکه به عنوان لوگوی برند نیز عمل می کند. علاوه بر این، مرز بین لوگو ها و نماد ها محو شده است، زیرا بیشتر مردم از طریق نماد های تلفن هوشمند خود با برند ها در تعامل هستند. بنابراین، شرکت ها یاد گرفته اند که نماد خود را به عنوان لوگوی برند بگنجانند.

نتیجه:

معمولاً این امکان وجود دارد که آیکون ها با ماهیت درجه دوم از یک لوگو تقلید کنند، با این حال، هرگز نباید لوگو ها و نماد ها از نظر جنبه های فنی و مفاهیم طراحی کاملاً مجزا باشند. بنابراین، باز هم به این تفاوت‌ ها توجه داشته باشید و دانش خود را نسبت به برند ها، طراحان و همه افراد مرتبط گسترش دهید.

منبع:

blog.placeit.net

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست