عشق به رنگ و نگاه هنرمندانه شما باعث می شود که خیلی چیزها را از نظر بصری جذاب کنید و افراد دیگر جامعه نیز به شما به عنوان یک فرد خلاق نگاه کنند و شما از داشتن چنین شغلی احساس رضایت کنید. حقیقت این است که طیف گسترده ای از مشاغل طراحی وجود دارد که در آن افراد مانند شما می توانند، پیشرفت کنند. قصد داریم در این مقاله به شرح مختصری از 10 نوع شغل طراحی که برای افراد خلاق مناسب است، بپردازیم. همچنین، برخی از مهارت های مورد نیاز برای موفقیت در این زمینه را بیان می کنیم.
برای پیدا کردن شغل مناسب و خلاق، توصیه ما به شما این است که این مقاله را تا انتها بخوانید تا ببینید چطور می توانید به طور تمام وقت از خلاقیت های خود استفاده کنید.
معرفی انواع مشاغل طراحی
انواع مختلفی از مشاغل طراحی وجود دارد که به شما این امکان را می دهد تا از خلاقیت خود استفاده کنید. بنابراین، در این بخش به شرح مختصری از چند شغل هیجان انگیز برای افراد خلاق می پردازیم. با ما همراه باشید.
1. طراح گرافیک
یکی از رایج ترین مشاغل طراحی، طراح گرافیک است. متخصصان این حرفه با استفاده از نرم افزارهای رایانه ای مانند: Adobe Creative Suite ، طرح های جدیدی را برای بازار یابی، طراحی محصول، نام تجاری و وب سایت ها ایجاد می کنند.
آن ها مهارت فنی را با توانایی هنری ادغام می کنند تا طرحی را ایجاد کنند که با مخاطبان مورد نظر خود مطابقت داشته باشد. طراحان گرافیک ممکن است به طور مستقل به عنوان فریلنسر یا پیمانکار در یک محیط داخلی برای یک شرکت یا در یک نمایندگی کار کنند.
مهارت های رایج طراحان گرافیک:
- Adobe® Creative Suite
- تایپوگرافی یا فن حروف چینی
- امور بازاریابی
- طراحی شبکه های اجتماعی
- طراحی وب سایت
- بسته بندی
2. طراح تجربه کاربری (UX)
طراحی UX که از پر درآمد ترین مشاغل است، سبب تعامل آسان تر کاربران وب سایت ها، برنامه های تلفن همراه، نرم افزارها و بازی های ویدئویی می شود. آن ها نحوه برخورد مردم در مورد یک سیستم خاص را مطالعه و ارزیابی می کنند و محصولات خود را طوری طراحی می کنند که نیازهای کاربر را برآورده کند. همچنین اجزای خاص سیستم ها مانند: بهره وری، ارزش، اعتبار و نحوه دسترسی را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهند.
به عنوان مثال؛ درهم ریختگی بصری در صفحات وب یک فروشگاه اینترنتی (مثلاً: زمانی که دکمه های خرید یا اتصال به درگاه به سختی پیدا شود)، مشتری را از خرید محصول منع می کند. بنابراین، یک طراح UX می تواند این مشکل را حل کند و تعامل کاربر با سایت را افزایش دهد و در نتیجه، بازدید کاربر از وب سایت با یک خرید موفق پایان یابد.
مهارت های رایج برای طراحان UX:
- UX wireframes
- نمونه سازی
- طراحی بصری
- اطلاعات درباره تجربه کاربری
- مهارت در مجموعه Adobe Creative Suite
3. طراح رابط کاربری (UI)
این بخش از طراحی، برای زیبایی و بصری بودن طرح بر میزان خلاقیت فرد متمرکز است. به طور معمول هر شخصی برای موفقیت در طراحی رابط کاربری (UI)، ملزم به داشتن ترکیبی از مهارت ها (طراحی، روانشناسی و دانش توسعه و …) می باشد. در این نوع از مشاغل جذاب طراحی چند سوال مطرح می شود که عبارت اند از:
- آیا نمادها برای آنچه که نشان می دهند، منطقی هستند؟
- آیا طرح بندی جریان منطقی دارد؟
- آیا کاربر می تواند اطلاعاتی را که لازم دارد، پیدا کند؟
برای درک بهتر این موضوع به سیستم منو سایر برنامه ها یا نمایشگرهای لمسی که در خودروها می بینید، فکر کنید. این ها نمونه های بارز و برجسته یک طراحی رابط کاربری هستند.
مهارت های رایج برای طراحان UI:
- مجموعه Adobe Creative Suite
- طراحی تعاملی
- UX wireframing
- جاوا اسکریپت
- تحقیقات کاربر
- Css , Html
4. عکاسی
عکاسی انواع گوناگونی دارد و اکثر عکاسان امروزی با دوربین های دیجیتال و نرم افزارهای ویرایش کار می کنند تا سوژه هایی را در تصاویر با کیفیت عالی ثبت کنند. برخی نیز برای عکاسی از یک رویداد یا منظره به مکان مورد نظر سفر می کنند. در حالی که برخی دیگر از استودیو های خود برای عکاسی پرتره، فیلمبرداری تجاری یا کارهای هنری استفاده می کنند. به هر حال حرفه عکاسی نیز نیاز به مهارت دارد.
مهارت های رایج عکاسان:
- عکاسی دیجیتال
- ارائه صحیح خدمات به مشتری
- فیلم برداری
- Adobe Photoshop
- ویرایش عکس و ویدئو با نرم افزار
- استفاده از رسانه های اجتماعی
5. طراح داخلی
متخصصان این حرفه با فضاهای داخلی کار می کنند و با طراحی های خود زیبایی و کیفیت محیط را ارتقاء می دهند. در گذشته، طراحان داخلی برای در میان گذاشتن ایده های خود (با معماران، مهندسان سازه و سازندگان که طرح های آن ها را اجرا می کنند) آن را بر روی کاغذ ترسیم می کردند.
اما، امروزه از نرم افزارهای مختلف طراحی استفاده می کنند. طراحان، طرح های خود را بر اساس رنگ، مبلمان، کفپوش، روشنایی و سایر عناصر انتخاب می کنند و اما، نا گفته نماند که این حرفه نیز مانند سایر مشاغل طراحی نیاز به کسب برخی مهارت ها دارد.
مهارت های لازم برای طراحان داخلی:
- ارائه صحیح خدمات به مشتری
- بودجه بندی (پیش بینی و تحلیل هزینه)
- مهارت در استفاده از نرم افزار های طراحی
- برنامه ریزی در چیدمان المان ها
- مدیریت صحیح پروژه
6. هنرمند و انیماتور چند رسانه ای
متخصصان این حرفه؛ انیمیشن و جلوه های ویژه ای را برای فیلم ها، تلویزیون، بازی های ویدئویی و سایر رسانه ها ایجاد می کنند، هم به صورت دو بعدی و هم سه بعدی. آن ها با تیم های انیماتور و دیگر هنرمندان همکاری می کنند تا با استفاده از نرم افزار رایانه و همچنین، نوشتن کدهای رایانه ای ایده های خود را زنده کنند. برخی از این هنرمندان در استودیوها یا دفاتر مربوطه کار می کنند. اما، بسیاری از آن ها مشاغل آزاد دارند و در خانه کار می کنند.
مهارت های مشترک هنرمندان و انیماتورهای چند رسانه ای:
- Adobe Photoshop
- انیمیشن
- طراحی گرافیکی
- نقاشی متحرک
- Adobe Aftereffects®
- طراحی سه بعدی
7. مدیر هنری
عنوان مدیران هنری که معمولاً برای متخصصان مشاغل طراحی مجرب اختصاص داده شده است، در زمینه های مختلف مانند: مجلات، روزنامه ها، نشریات اینترنتی و آژانس های تبلیغاتی یا روابط عمومی فعالیت می کنند. آن ها ضمن نظارت بر بودجه و زمان بندی پروژه، با مشتریان ارتباط برقرار می کنند. آن ها تیمی از متخصصان طراحی را مدیریت می کنند، قبل از ارائه به مشتریان، همه موارد خلاقانه را بررسی و تأیید می کنند.
مهارت های مشترک مدیران هنری:
- مهارت در مجموعه Adobe Creative Suite
- طراحی گرافیک
- بودجه بندی
- خلاقیت
- مدیریت پروژه
8. مدیر تبلیغات و آگهی
متخصصان این موقعیت ها اغلب برای سازماندهی کمپین ها در سازمان ها فعالیت می کنند. همچنین، ممکن است آن ها مسئول فروش فضای تبلیغاتی باشند. این یک شغل برای افراد خلاق با مهارت تجاری بالا است.
زیرا، آن ها با تیم های خلاق برای ایجاد طرح بندی، مذاکره در مورد قراردادها و تهیه بودجه کلی و توسعه کمپین با کارکنان بخش فروش همکاری می کنند.
مهارت های متداول برای مدیران تبلیغات و آگهی:
- بودجه بندی
- مدیریت پروژه
- مهارت استفاده از رسانه های اجتماعی
- مدیریت و توسعه کمپین های تبلیغاتی
- مدیریت و توسعه تبلیغات دیجیتالی
9. طراح مد
طراحان مد با مرور مجلات و حضور در نمایش های مد روند های مد را مطالعه می کنند و در زمینه مورد نظر طرحی جدید را ارائه می دهند. به عنوان مثال: در زمینه لباس – ابتدا طرح ها روی کاغذ یا دستگاه های دیجیتال ترسیم می شوند. سپس، رنگ، مواد، بافت و سایر موارد محصول نهایی تعیین می کنند. در نهایت، نمونه ای از طرح را ساخته و به نمایندگان یا نمایندگی های فروش ارائه می دهند.
مهارت های رایج طراحان مد:
- حراجی
- تماس با مشتری
- خرید و فروش
- طراحی و توسعه محصول
- مهارت استفاده ازAdobe Creative Suite
- طراحی کردن
10. ویرایشگر فیلم و ویدئو
ویراستاران فیلم و ویدئو از نرم افزارهای فنی برای ساخت محصولات تبلیغاتی یا هنری از فیلم ضبط شده توسط اپراتورهای دوربین استفاده می کنند. این حرفه خلاق شامل کار با کارگردانان و تهیه کنندگان است تا تعیین کنند که کدام مطالب برای مخاطبان آن ها جذاب تر است و به هم چیدن صحنه ها کمک می کند. فرآیند ویرایش شامل تقسیم فیلم به بخش ها، علامت گذاری فریم ها برای صدا و سازماندهی فیلم خام به یک محصول نهایی بدون درز و صیقلی است.
مهارت های رایج برای تدوینگران فیلم و فیلم:
- ویرایش ویدئو
- مهارت کار با Adobe Creative Suite
- مهارت استفاده از رسانه های اجتماعی
- تولید ویدئو
- مهارت در اجرای صحیح موسیقی و صدا
با طراحی ایده آل، حرفه خود را شروع کنید
انواع مختلفی از مشاغل طراحی وجود دارد که به شما این امکان را می دهد که خلاقیت خود را نشان دهید. اگر برای شروع حرفه های خلاق آماده هستید، مدرک طراحی گرافیک ممکن است نقطه شروع عالی برای بسیاری از نقش های برجسته در بالا باشد. به هرحال، با چنین تنوع گسترده ای از فرصت ها، شما می توانید به دنبال مشاغل خلاقی باشید که با مهارت ها و علایق شما مطابقت داشته باشد.
منبع:
www.rasmussen.edu