برترین طراحان گرافیک ایرانی که باید آن ها را بشناسید!!

برترین طراحان گرافیک ایرانی

در این مقاله قصد داریم تا برترین طراحان گرافیک ایرانی را به شما معرفی کنیم؛ با ما همراه باشید و نظرات تون رو کامنت کنین.

1- مرتضی ممیز: پدر گرافیک معاصر ایران

از جمله برترین طراحان گرافیک ایرانی می توان به مرتضی ممیز اشاره کرد؛ مرتضی ممیز تصویرگر، طراح گرافیک و استاد دانشگاه ایران بود و به دلیل دانش و تجربه بالایی که داشت به آن لقب پدر هنر گرافیک ایران را دادند.

مرتضی ممیز طراح و بنیان گذار رشته گرافیک در ایران است. او بسیاری از نشانه و آرم های سازمان های بزرگ مانند: آتش نشانی، بسیاری از سازمان ها، شرکت ها، موسسات، سازمان ملی استاندارد و … را طراحی کرد.

طرح های استاد ممیز در زمینه های مختلف ماندگار شده و بسیاری از گرافیست های معروف و مشهور امروزه از دانشجویان این استاد بزرگ بوده اند.

2- مسعود نجابتی

مسعود نجابتی

مسعود نجابتی متولد سال 1346، از برترین طراحان گرافیک ایرانی، خوشنویس و مدیر هنری است. از جمله فعالیت های آن طراحی گرافیک از جمله: طراحی نشانه، طراحی پوستر و کتاب به خصوص گرافیک نشر با تاکید بر روش تایپوگرافی متمرکز است. مسعود نجابتی طراح فونت پرشیا است که توسط شرکت Bitstream در آمریکا منتشر شده است. همچنین در سال 1380 کتاب خط در گرافیک را برای وزارت آموزش و پرورش تالیف کرده است که توسط انتشارات مدارس منتشر و بار ها چاپ شده است.

آثار او که اغلب با تاکید بر به کارگیری خوشنویسی و نوشتار فارسی همراه هستند در نمایشگاه ها، کتاب ها و نشریات متعددی به نمایش در آمده است و جوایزی نیز از این طریق دریافت کرده است. برگزیده آثار او دو کتاب با عنوان طراحان گرافیک معاصر ایران توسط انتشارات یساولی در سال 1383 و گزیده آثار گرافیک مسعود نجابتی توسط موسسه فرهنگی و پژوهشی چاپ و نشر نظر در سال 1386 منتشر شده است.

3- ابراهیم حقیقی تصویر ساز سینما

از برترین طراحان گرافیک ایرانی، مدیر هنری و عکاس ایرانی است که در سال 1347 تاکنون طراح کتاب و مجلات گوناگون بوده است. او برای فیلم ها، سریال ها و نمایش های مختلف طراحی صحنه انجام داده است؛ همچنین برای بسیاری از فیلم و سریال ها تیتراژ طراحی و ساخته است. او نمایشگاه های زیادی را برگزار و جوایز بسیاری به دست آورده است.

او از اوایل انقلاب به دعوت از مرتضی ممیز در رشته گرافیک دانشکده هنر های زیبا مشغول به تدریس شد و در سال 1360 با خسرو خورشیدی به طراحی صحنه سریال سربداران پرداخت. پس از آن طراحی صحنه اولیه و طراحی لباس مجموعه تلویزیونی سلطان و شعبان را به عهده داشت.

مقاله مرتبط: اطلاعات فاش شده لوگو میلیاردی تهران

در سال 1364 در مجموعه تلویزیونی علی کوچولو به عنوان گرافیست مشغول به کار شد. همچنین در طراحی صحنه تئاتر و نمایش بازی استربندبرگ از حمید سمندریان را نیز طراحی صحنه نموده است. طراحی سیمرغ جشنواره فیلم فجر و نشان نوشته مجله فیلم اثر این هنرمند بزرگ است.

4- آیدین آغداشلو

آیدین آغداشلو طراح، گرافیست، مدرس و نویسنده ایرانی است که از نوجوانی در این رشته ها مشغول شده و امروزه یکی از سران رشته گرافیک است. او در همان جوانی تصویرگر کتاب های درسی ایران، مجلات و موسسات خصوصی شد. از جمله کار های برگزیده او طراحی چند نقاشی برای جلد چند کتاب از بهرام بیضایی است که از جمله آن ها عیار نامه، دیباچه نوین شاهنامه و طومار را می توان نام برد.

از سال 1352 تا 1357 در هنرستان هنر های زیبا پسران در دانشکده هنر های تزیینی تهران تدریس می کرد. سپس به عنوان مدرس در دانشکده الزهرا تهران شروع به تدریس کرد.

او نقش بسیار مهم و عظیمی در گردآوری هنر های ایران و جهان داشته است و ضمن اینکه برگزار کننده و ترتیب دهنده نمایشگاه های بسیاری پس از انقلاب در ایران بود. نمایشگاه های هنری بسیاری را از ایران به خارج از کشور برد، از جمله این نمایشگاه ها می توان به: هنر ایران، از گذشته تا امروز در چین، هنر گذشته ایران در ژاپن و نقاشی های معاصر ایران با زمینه سنتی که به بولونیای ایتالیا فرستاده شد، نام برد.

آیدین آغداشلو از جمله دست اندرکارانی بوده است که موزه هنر های معاصر تهران و موزه رضا عباسی را راه اندازی کرده است. او که از برترین طراحان گرافیک ایرانی بوده و هست، پس از انقلاب از جمله نامدار ترین استادان نقاشی برای نسل سوم نقاشان نوگرای ایرانی به شمار می رود. آغداشلو برای مدتی نخستین رئیس موزه هنر های معاصر تهران در آغاز گشایش آن بود. او اقدام به گشایش موزه شاه عباسی کرد و خود نخستین سرپرست موزه تا سال 1357 شد.

از سال 1355 تا 1357 نیز اقدام به گشایش و راه اندازی موزه های آبگینه و سفالینه و هنر های معاصر در تهران و موزه هایی نیز در کرمان و خرم آباد کمک کرد.

در سال های آغازین دهه 1360 او به تحقیق و نوشتن فیلم نامه برای دو فیلم تاریخچه خط و کارگاه های سنتی برای صدا و سیما جمهوری اسلامی پرداخت و کلاس های نقاشی آزاد را راه اندازی کرد. و خودش نیز مدرس آنجا بود.

کلاس های درسی آن با استقبال بسیار زیادی رو به رو شد و هنرمندان مطرح امروزه در آن کلاس ها آموزش دیده اند.

نمایشگاه های برگزار شده

او تاکنون دو نمایشگاه به صورت انفرادی برگزار کرده است که نخستین آن در سال 1354 در انجمن ایران و آمریکا در تهران بود و دومین بار در گالری اثر آبان در سال 1393. مجموعه خاطرات انهدام و سال های آتش و برف از جمله مهم ترین آثار او هستند.

برخی از آثار او در موزه هنر های معاصر تهران نگهداری می شود و او امیدوار بود مجموعه بیشتر و کامل تری از آثارش را جمع آوری کند. دیگر آثار او نیز در مجموعه های خصوصی نگهداری می شود.

از جمله برترین پوستر های آغداشلو برای کتاب ها، فیلم ها و نمایشگاه ها به شرح زیر است.

  • هبوط سال 1372: به کارگردانی احمدرضا معتمدی به عنوان طراحی پوستر
  • کفش های میرزا نوروز سال 1346: به کارگردانی محمد متوسلانی و نویسندگی داریوش فرهنگ به عنوان طراحی پوستر
  • حاجی واشنگتن سال 1361: به کارگردانی علی حاتمی به عنوان طراح پوستر

از جمله برترین طراحان گرافیک ایرانی را ما در این مقاله برای شما نام بردیم و بسیاری از کار های مهم شان را بیان کردیم امیدواریم از این مقاله نهایت لذت را برده باشید.

اینفوگرافیک برترین طراحان گرافیک ایرانی

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست