روانشناسی رنگ چیست؟ و رنگ ها چه تاثیری روی افراد می گذارند؟؟

روانشناسی رنگ

در زندگی امروزه حرف اول را رنگ ها می زنند. قبل از هر کاری ابتدا باید روانشناسی رنگ ها را بدانید تا بتوانید به درستی و در زمان مخصوص از رنگ ها استفاده کنید.

اگر فروشنده هستید و می خواهید فروش خوبی داشته باشید، اگر طراح هستید و می خواهید بنر طراحی کنید، اگر طراح لباس هستید، اگر طراح سایت هستید و … باید ابتدا با رنگ ها دوست شوید و شناسنامه آنها را ببینید.

رنگ ها تاثیر بسیار زیادی روی تصمیم، آرامش، خلق و خو، خرید و… شما می گذارد. اگر معنی هر کدام را بدانید می توانید به راحتی نظر دیگران را جلب کنید و عامه مردم را به مشتری تبدیل کنید.

در ادامه مقاله ما از منابع معتبر برای شما درباره رنگ ها و تاثیر آنها بر زندگی اطلاعات جمع آوری کردیم که در ادامه برایتان خواهیم گفت.

روانشناسی رنگ ها چیست؟

روان شناسی رنگ ها می خواهد به شما بگوید که هر رنگ چطور روی تصمیم شما تاثیر مستقیمی دارد. جالب است اما حتی تشنه شدن شما نیز به رنگ های اطراف تان بستگی دارد.

حتما دقت کرده اید که رنگ کالا چگونه شما را وسوسه به خرید می کند. یا مثلا رنگ لوگو که یکی از بارز ترین آنها لوگو کوکاکولا است؛به نظر شما اگر لوگوی کوکاکولا قرمز نبود آیا باز هم همین مقدار محبوب بود؟

رنگ ها به عواملی مانند: جامعه، فرهنگ، جنس، سن، و نوع تربیت مخاطب و… مربوط است. به عنوان مثال صحیح نیست خانم 80 ساله با پیراهن قرمز در مهمانی حاضر شود. یا دختر بچه ای 6 ساله لباس مشکی بپوشد.

چرا رنگ ها در بازاریابی موثر است؟

شما می توانید با رنگ ها بازی کنید و احساسات مخاطب تان را درگیر کنید؛ این موضوع برای خرید، یا تصمیم بزرگ زندگی فرقی ندارد.

انتخاب رنگ برای بازاریابی تاثیر مستقیمی روی مشتریان تان دارد. با انتخاب هوشمندانه رنگ ها می توانید توجه مخاطب تان را جلب کنید و آن را به مشتری تبدیل کنید.

بازاریابان حرفه ای چگونه حرفه ای شدند؟

بله درست است؛ آنها با استفاده از رنگ ها قدرت گرفتند و به اهداف شان رسیدند. استفاده از رنگ ها به شما قدرت می دهد به شما پیشنهاد می کنیم اگر بازاریاب هستید از قدرت رنگ ها استفاده کنید و عامه مردم را به مشتری محبوب تان تبدیل کنید.


روان شناسی رنگ قرمز

رنگ قرمز

یکی از رنگ های فوق العاده تاثیر گذار رنگ قرمز است؛ این رنگ قدرتمند احساسات، خطر، انرژی، اشتیاق، هیجان و … را در مخاطب زنده می کند. تاکنون به این فکر کردید که اگر برند کوکا کولا قرمز نبود هم آیا اینقدر طرفدار داشت؟

حتما به بسته بندی محصولات داخل قفسه های فروشگاه دقت کردید که چگونه مخاطب خود را به جذب می کند. یا فروشگاه هایی که با رنگ قرمز روی شیشه کاغذ های تبلیغاتی چسبانده اند.

رنگ قرمز احساس خطر نیز، همراه خود دارد پس اگر در طراحی سایت می خواهید از این رنگ استفاده کنید زیاده روی نکنید در حد سبد کالا یا فروش ویژه کافی است.

جالب است بدانید که قرمز جدول رنگ زیادی دارد و هر کدام ویژگی ها و کاربردهای خود را دارند. اگر می خواهید به شرکتی سفارش طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن برای گوشی و کامپیوتر بدهید ابتدا از حرفه ای بودن و قیمت مناسب آن شرکت مطمئن شوید.


رنگ نارنجی

روان شناسی رنگ نارنجی

نارنجی نشان دهنده خلاقیت، شور و اشتیاق، ماجراجویی، اعتماد، موفقیت، اعتدال، میانه روی و … است. مجموعه ممتاز دیزاین برای یکی از مشتریان محبوب خود (فروشگاه تخصصی پوست و مو زیپلین) تیزر تبلیغاتی و خرید بیشتر از محصولات را با مناسب ترین قیمت تهیه کرده است.

در تهیه این ویدئو از رنگ نارنجی زرد و سبز استفاده کرده تا خلاقیت خود را به رخ بکشند. قصد آنها از ویدئو تبلیغاتی فروش ویژه زیپلین جلب کردن اعتماد مخاطب شان است و فکر می کنم تا 80 درصد موفق به این کار شدند.


روان شناسی رنگ زرد

رنگ زرد

رنگ زرد خورشید را تداعی می کند. با دیدن رنگ زرد اولین چیزی که به ذهن مان می رسد قطعا خورشید است. خورشید یا رنگ زرد حس خوش بختی، مثبت نگری، خوش بینی، حس گرما و تابستان را به همراه دارد.

رنگ زرد خطرات و هشدارهای خود را نیز دارد و فقط حس های خوب به ما نمی دهد؛ پس در استفاده از این رنگ نیز زیاده روی نکنید.

بهتراست از این رنگ برای انتقال حس خوب استفاده کنید به طور مثال در طراحی سایت: ارسال رایگان، دریافت هدیه، تخفیف و… این مورد ها را به رنگ زرد دربیاورید تا انتقال دهنده مهربانی و حس خوب باشند.

برندهای معتبری از رنگ زرد در لوگو، طراحی سایت، طراحی دکور و … استفاده کرده اند. رنگ زرد در برند حس شادی و زندگی را در مخاطب زنده می کند؛ به همین دلیل است اکثرا مهدکودک ها را با رنگ زرد دیزاین می کنند.


روان شناسی رنگ صورتی

رنگ صورتی

یکی از محبوب ترین رنگ ها از نظر خانم ها رنگ صورتی است. روان شناسی رنگ صورتی می گوید رنگ صورتی پیام آور: حس لطافت، ظرافت، زنانه بودن، نارس بودن، عشق بی قید، نیاز به محبت از طرف معشوق و… است.

در طراحی و بسته بندی بسیاری از جعبه اسباب بازی ها، کالاهای مخصوص دختر بچه ها از رنگ صورتی استفاده می کنند تا نظر مخاطبان خود را جلب کنند.

یکی از برندهای محبوب لباس زنانه (Victoria’s Secret) نیز برند خود را با رنگ جذاب صورتی ثبت کرده است؛ تا توجه مخاطبان خود را که خانم هستند جلب کند.

از طرف دیگر به دلیل لطافتی که این رنگ دارد بسیاری از گل فروشی ها و بستنی فروشی ها در طراحی لوگو و دیزاین مغازه خود از این رنگ استفاه می کنند.


روانشناسی رنگ سبز

رنگ سبز

در روان شناسی رنگ ها رنگ سبز نشانه برکت، طبیعت، ثروت و پول زیاد، رشد، باروری، سلامتی و … است. اما میان این همه خصلت خوب خصلت های بدی نیز درون این رنگ نهفته اند مانند حسادت.

از رنگ سبز بیشتر در لوازم خانگی، تناسب اندام، مسائل بهداشتی و .. استفاده می کنند. بهتراست اگر قصد راه اندازی سایتی را دارید که به موضاعات ذکر شده مربوط می شود حتما از رنگ سبز استفاده کنید.

حتما لوگو شرکت گرین را دیده اید؛ شرکت لوازم جانبی دیجیتال است که امروزه نماینده های زیادی دارد. فروشگاه اینترنتی تک یک و فروشگاه فیزیکی آییژ سیستم نماینده این کمپانی در سطح مشهد هستند که ارسال کم هزینه ای به سراسر کشور نیز دارند.


روان شناسی رنگ آبی

رنگ ابی

رنگ آبی یادآور دریا، آسمان است از این رنگ برای ثبات عشق، اعتماد، صلح و آرامش بسیار استفاده می شود. ضمن اینکه معایب این رنگ را می توان سرد بودن آن و منتقل کننده حس افسردگی اشاره کرد.

برخی از سایت ها نیز برای سایت های فروشگاهی خود از رنگ آبی استفاده می کنند تا حس اعتماد را به مخاطب بدهند.

از میان سایت ها می توان به سایت ممتاز سرور و از میان لوگوها می توان به لوگوی فیس بوک و تویتر اشاره کرد.


رنگ بنفش

روانشناسی رنگ بنفش

رنگ بنفش در دسته بندی رنگ های خاص و سلطنتی قرار می گیرند. این رنگ نمایان گر ثروت، تجمل گرایی، نجابت، حکمت و معنویت است.

در استفاده از این رنگ کوشا باشید زیرا زیاده روی در استفاده از این رنگ حس تکبر را به مخاطب القا می کند.

بیشتر طراحان دکوراسیون از این رنگ در چیدمان لوازم عروس استفاده می کنند تا جلوه زنانگی و تجملات را بیشتر به رخ بکشند. طراحان مد پیشنهاد می کنند تا حتما در جواهرات عروس از سنگ های قیمتی بنفش استفاده کنید.


رنگ سفید

روانشناسی رنگ سفید

رنگ سفید نمایانگر بی گناهی، پاک بودن ، معصومیت، فروتنی و تواضع است. البته لازم است بدانید فرهنگ هر جامعه متفاوت است و معنای خاص خود را دارد. از معایب این رنگ می توان به عدم تحمل، سردی و … اشاره کرد.

اگر دقت کرده باشید در عکاسی از محصولات برای سایت از پس زمینه های سفید استفاده می کنند تا رنگ ها و شکل محصول یا کالا را به رخ بکشند.


رنگ مشکی

روانشناسی رنگ مشکی

یکی از محبوب ترین و همه جایی ترین رنگ ها رنگ مشکی است. این رنگ در مراسم ختم، عروسی، طراحی لوگو، پوشش لباس، خرید گوشی و … استفاده می شود. 98 درصد از مردم در طول روز حداقل یک لباس مشکی بر تن می کنند.

در طراحی لوگو نیز بسیاری از طراحان از این رنگ استفاده می کنند تا قدرت خود را به رخ بکشند. رنگ مشکی نه سرد است و نه گرم شما می توانید رنگ مشکی را با رنگ های دیگر مخلوط کنید و رنگ جدیدی را بسازید.


رنگ خاکستری

روانشناسی رنگ خاکستری

خاکستری نماد تعادل و بی طرفی است. ما بین رنگ سفید و مشکی 256 رنگ وجود دارد که هر کدام نوعی از خاکستری هستند. این رنگ علاوه بر بی طرف بودن این رنگ، رنگی کسل کننده نیز محسوب می شود.

رنگ خاکستری کاربرد بسیار زیادی دارد و شما می توانید در پوشش تان به راحتی آن را با دیگر لباس هایتان ترکیب کنید.

امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید شما می توانید برای مشاهده نمونه کارهای ما به سایت ممتاز دیزاین مراجعه کنید.

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست