در این مقاله قصد داریم درباره اصول اولیه عکاسی صحبت کنیم با ما همراه باشید. مقاله پیش رو برای افرادی است که هیچ سر رشته ای از عکاسی ندارند و می خواهند تازه شروع کنند مناسب است، اما افراد مجرب نیز از خواندن این مقاله ضرر نمی کنند.
1- ترکیب بندی
اصطلاح ترکیب بندی تنها مربوط به عکاسی نیست بلکه در هر زمینه هنری باید ترکیب بندی را بلد باشید تا بتوانید آثار زیبا را ارائه دهید.
برای ترکیب بندی نیازی به دوربین های گران قیمت نیست می توانید ابتدا با گوشی همراه تان ترکیب بندی را امتحان کنید تا قلق آن دستتان بیاید سپس برای خرید دوربین هزینه کنید.
ترکیب بندی خوب آن است که محیط و یا اشیا را طوری در کادر بچینید که سوژه اصلی توجه مخاطب را جلب کند.
2- قانون یک سوم
قانون یک سوم بدین گونه تلقی می شود که کادر را از سمت عمود به دو و از سمت افق به سه قسمت تقسیم کنید، سپس سوژه را در یکی از نقاط تلاقی این خطوط قرار می دهند.
برای مثال اگر می خواهید از طبیعت عکاسی کنید آسمان و زمین را با قانون یک سوم از هم جدا کنید و در نهایت سوژه اصلی را در محل مورد نظر قرار دهید.
3- تقارن در ترکیب بندی
اگر نمی توانید از قانون یک سوم استفاده کنید می توانید از تقارن استفاده کنید. برای این کار ابتدا سوژه اصلی را در مرکز تصویر قرار دهید. جهت تابش نور باید توجه مخاطب را به مرکز جلب کند. سعی کنید از خطوط صاف و قرینه استفاده کنید.
برای اینکه تصویری قرینه را ثبت کنید نیاز به دقت بالا و تجربه دارید افراد مجرب هم اول مثل شما بودند اما با تلاش و کسب دانش توانستند پیشرفت کنند.
4- خطوط راهنما
گاهی لازم است نگاه بیننده را به سمت خود سوژه متوجه سازید برای این کار بهتراست از خطوط راهنما استفاده کنید.
5- فوکوس انتخابی
این مورد به نوع دوربین شما بستگی دارد و حتی در گوشی های هوشمند نیز قابل استفاده است. در دوربین های حرفه ای DSLR این کار آسان تر انجام می شود و به راحتی می توان قسمتی از عکس را مات و سوژه را واضح می کنند.
6- نور
نور مهم ترین فاکتور در عکاسی است و اگر نور نباشد تصویری نیز وجود نخواهد داشت پس قطعا کیفیت و موقعیت تابش نور بسیار مهم است. هدف اصلی در ایجاد نور ایجاد عمق در تصویر است.
7- زاویه دید
گاهی اوقات برای عکاسی از چهره باید از تابش مستقیم نور جلوگیری کنیم و سعی کنید نور را به صورت زاویه دار بتابانید.
عکاسان اکثر عکس برداری های خود را در نیمروز می گیرند چرا که در نیمروز آفتاب دقیقا بالای سر قرار میگیرد و باعث ایجاد عکس های ناخوشایند می شود.
بهترین روش برای تنظیم نور روش (رامبراند) است که در این حالت نور به صورت 45 درجه روی گونه فرد تنظیم می شود. دستیابی به این روش بسیار آسان است و فقط نیاز به یک منبع نوری دارید.
8- پخش نور
درک ما از عمق تصویر ایجاد سایه نور است. در تصاویر پرتره نورملایم و عمق بیشتری به تصویر می دهند تا طبیعی تر جلوه دهند.
جمع بندی
- اگر اصول اولیه عکاسی را از پایه رعایت کنید پیشرفت های زیاد و بزرگی می کنید.
- بسیاری از هنرمندان (بی قانون و قاعدگی) را بهترین روش هنری می دانند اما در نظر داشته باشید شما زمان آن را ندارید که تجربه کنید گاهی باید از تجربه دیگران استفاده کنید.
- مهم ترین فاکتور در عکاسی کیفیت آن است. برای ارتقای کیفیت عکس بایستی تمام جنبه ها را در نظر بگیرید و باید از نور و ترکیب بندی استفاده کنید تا اثرتان زیباتر به نظر برسد.
- اگر قصد ورود به دنیای عکاسی را دارید تلفن همراه تان می تواند به عنوان همراه کنارتان باشد نه دوربین اصلی.
- اگر کیفیت گوشی تان خوب است اول با گوشی تمرین کنید و سپس برای خرید دوربین دست به کار شوید.
امیدواریم از این مقاله اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. از مقالات دیگر ما نیز غافل نشوید.