7 نکته مهم هنگام انتخاب فونت مناسب در طراحی سایت

انتخاب فونت سایت

طراحی وب سایت دارای یک فرآیند فشرده و بسیار طولانی است که برای انتخاب و طراحی هر عنصر باید زمان زیادی را صرف کرد. فرآیند طراحی شامل: انتخاب و طراحی لوگو، طراحی صفحه، متن، انتخاب رنگ، نحوه چیدمان و … می باشد. اما شاید مشکل‌ترین بخش طراحی یک وب‌سایت این است که همه این عناصر مختلف را در یکپارچگی منطقی، فشرده و متعادل قرار دهیم و بخش مهمی از این متعادل سازی مربوط به بخش انتخاب فونت برای سایت می باشد.

در توضیحات این مقاله، ما سعی کرده‌ایم فرآیند متعادل سازی مربوط به انتخاب فونت سایت را برای شما کمی ساده‌ تر توضیح دهیم. برای آگاهی بیشتر درباره “نکات مهم هنگام انتخاب فونت مناسب در طراحی سایت”، با ما همراه باشید و این مطلب را تا آخر بخوانید.

همان طور که در بخش قبل توضیح داده شد، انتخاب فونت مناسب برای سایت، گامی موثر در طراحی است. در مقالهاصول طراحی وب سایت چیست توضیح داده شده است، وب سایت هایی که از ساختار مناسبی برخوردارند، دارای تجربه کاربری بهتر و در نتیجه بازدید بیشتری هستند. بنابراین، چه سایت شما یک نمونه کار، یک وبلاگ، یک فروشگاه اینترنتی یا یک وب سایت شرکتی بزرگ باشد، باید در انتخاب فونت آن دقت کنید. 7 نکته مهم که باید هنگام انتخاب فونت سایت به آن توجه کنید، عبارت اند از:

1. حفظ طرح و نام تجاری (برند)

با توجه به این نکته که فونت انتخابی شما باید طرح و حالت برند را حفظ کند. بنابراین، سعی کنید سبک فونت را با طرح برند خود مطابقت دهید. هرچند، ممکن است زمانی که به فونتی برخورد می کنید، تصمیم گیری در مورد این که آیا استفاده از آن برای شما مناسب است یا نه سخت باشد. اما، در اینجا چند سوال وجود دارد که به شما کمک می کند تا یک ایده کلی از آنچه می خواهید به دست آورید. سوالات شامل:

  1. ماهیت برند شما چیست؟ (مثلاً رسمی است یا فانتزی)
  2. اگر وب سایت شما حول یک پروژه می چرخد، چه نوع پروژه ای است. کوتاه مدت است یا بلند مدت؟ زیرا، این احتمال وجود دارد که یک پروژه بلندمدت (مثلاً یک مجله یا یک خبرنامه) نیاز های بیشتری نسبت به پروژه کوتاه مدت داشته باشد و ممکن است با گذشت زمان نیاز به تغییر تایپ فیس داشته باشد. بنابراین، بهتر است یک خانواده فونت بزرگ با انواع و وزن‌ های مختلف انتخاب کنید تا گزینه‌ های متفاوتی در اختیار داشته باشید. اما، اگر روی یک پروژه کوتاه‌ مدت کار می‌کنید (مانند راه‌اندازی محصول یا یک کمپین بازاریابی)، پس پایبندی به نسخه‌های فونت ساده بدون وزن اضافی ممکن است کافی باشد.

2. توجه به کیفیت و خوانایی

بدیهی است که باید تایپ واضح و خوانا باشد. اگر مردم مجبور باشند زمان بیشتری را برای درک آنچه نوشته اند صرف کنند، طراحی شما را نادیده خواهند گرفت. در متن، از به کار بردن فونت های فانتزی یا متن بزرگ خودداری کنید. زیرا، باعث فشار بر چشم خواننده می شود. بنابراین، بهتر است از حروف تزئینی فقط برای عنوان و تیتر و طراحی تایپو گرافی استفاده کنید.

همچنین، بسیار مهم است که حروفی را انتخاب کنید که در اندازه‌ ها و وزن‌ های مختلف به خوبی کار کند تا خوانایی در هر اندازه حفظ شود (بررسی کنید که حروفی که انتخاب می‌کنید در صفحه‌ های کوچک‌ تر خوانا باشد!).

به کیفیت و خوانایی فونت توجه کنید.

سعی کنید از به کار بردن فونت هایی که از خط شکسته استفاده می کنند. مانند: Vivaldi (در مثال زیر) اجتناب کنید. هرچند، زیبا هستند. اما خواندن آن ها دشوار است.

از فونت شکسته استفاده نکنید.

گرچه مکان‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید فونت‌ های با کیفیت را پیدا کنید. اما، به حروفی که انتخاب می کنید توجه داشته باشید تا خوانا، تمیز و در سمت راست باشد، بدون این که توجه کاربر را از بقیه طرح‌ها منحرف کنید. هنگام تراز کردن متن خود، باید به طول خط (فاصله بین سمت چپ و راست بلوک متن) نیز توجه کنید. موثرترین روش برای اندازه گیری طول خط با میانگین کاراکترها در هر خط است. طول خط بهینه از 45 تا 80 کاراکتر با احتساب فاصله است.

3. انتخاب فونت Serif در مقابل Sans

معمولاً یکی از اولین تصمیماتی که هنگام انتخاب یک تایپ برای متن انجام می شود، انتخاب فونت Serif یا Sans است؟ در حالی که نوع انتخاب شما تا حد زیادی به مخاطب هدف شما و حالتی که می خواهید با طراحی فونت خود ایجاد کنید، بستگی دارد. مهم ترین نکات در انتخاب نوع آن بستگی به موارد زیر دارد که عبارت اند از:

  • یکی از مهم ترین نکات طول نسخه شما است و انتخاب فونت Serif برای کپی طولانی راحت تر از san ها خوانده می شوند. بنابراین، فونت های Serif به حرکت چشم در یک خط کمک می کنند، به خصوص اگر خطوط طولانی باشند. در اینجا چند تایپ Serif امن وجود دارد که عبارت اند از:
    • Georgia
    • Lucida
    • Times New Roman
  • همچنین در این بخش، در نظر گرفتن مخاطب هدف نیز مهم است. انتخاب Sans برای کودکان خردسال یا افرادی که تازه خواندن را یاد می گیرند، ترجیح داده می شود. همچنین، برای خوانندگانی که دارای اختلالات بینایی خاصی هستند، استفاده از آن مفید است.
  • در نهایت، فونت Times New Roman به طور ویژه در دسته فونت های کلاسیک ایمن وب قرار می گیرد. به طور کلی، در انتخاب انواع فونت پیش‌فرض مانند این اشتباه نمی‌کنید. زیرا، معمولاً خواندن آن‌ها آسان است و برای مدت طولانی در دسترس بوده‌اند. بنابراین، بسیاری از کاربران اینترنت به آن ها عادت کرده‌اند.

با این حال، اگر ترجیح می دهید رویکرد جسورانه تری را امتحان کنید، توصیه می کنیم فونت هایی مانند: Noe Display، Freight Text یا مجموعه Portrait را بررسی کنید. البته، همیشه در گوگل فونت هایی مانند: Playfair Display، Cormorant Garamond یا Crimson Text وجود دارد که می‌توانید به صورت رایگان از آن ها استفاده کنید.

هرچند، به کار بردن “فونت های امن وب” (فونت هایی که به طور پیش فرض توسط همه مرورگر های وب اصلی پشتیبانی می شوند) یک شرط مطمئن است. اما، در اینجا چند تایپ بدون ایمنی وجود دارد که می توانید با آن ها نیز شروع کنید:

  • Arial
  • Tahoma
  • Verdana

4. در نظر گرفتن هدف طراحی وب و مخاطبان

تایپ فیس‌ های مختلفی در وب وجود دارد که می‌توانید از بین آن ها فونت های مورد نظر را انتخاب کنید و انتخاب آن عملاً نامحدود است. اگرچه، این به خودی خود خوب است. اما، اگر هدف طراحی سایت و مخاطبان خود را در نظر نداشته باشید، این موضوع می تواند مسائل را بیش از حد پیچیده کند. به همین دلیل مهم است که هدف طراحی وب خود و همچنین نوع مخاطبی را که می خواهید جذب کنید، به دقت در نظر بگیرید.

  • آیا می‌خواهید کاربردی بودن را هدف قرار دهید؟ پس به سراغ یکی از فونت‌ های ایمن وب بروید.
  • اما، اگر می‌خواهید از بقیه متمایز شوید؟ پس فونت منحصر به‌ فرد تری را امتحان کنید؟

در نهایت، با در نظر گرفتن این که وب سایت شما بیشتر به صورت بصری هدایت می شود (گرافیک ها مانند عکس ها، انیمیشن ها و ویدیوها)، یا بیشتر شامل بخش های بزرگی از متن (ارائه اطلاعات زیادی در مورد برند یا محصولات) است؟ متوجه خواهید شد که تایپ فیسی را که در نظر دارید با پیام کلی که می خواهید به بازدیدکنندگان خود منتقل کنید مطابقت دارد یا خیر.

5. ایجاد تنوع بصری (از به کار بردن فونت مشابه خودداری کنید)

بیشتر مواقع در طراحی خود باید از یک تایپ فیس استفاده کنید. با این حال، موارد خاصی وجود دارد که برای ایجاد سلسله مراتب بصری خوب، می توانید از چند تایپ فیس استفاده کنید (یعنی یکی برای متن اصلی و دیگری برای عنوان). بنابراین، هنگام انتخاب فونت برای طرح های خود، لازم است بدانید که یک خانواده فونت باید چقدر بزرگ باشد تا نیاز های تایپوگرافی پروژه شما را برآورده کند.

برای ایجاد تنوع بصری تعداد کل فونت ها را محدود کنید و به ترکیب آن ها فکر کنید. توجه داشته باشید، هر چه فونت های مشابه بیشتر باشند، در هنگام ترکیب احتمال تداخل آن ها بیشتر می شود. به طور کلی، از به کار بردن بیش از 2 تا 3 فونت در طراحی خود اجتناب کنید. هر بار که فکر می کنید به یک فونت جدید نیاز دارید، با اندازه های مختلف فونت برای فونت های موجود بازی کنید. توجه داشته باشید انتخاب دو فونت که یکسان به نظر می رسند، فایده ای ندارد. زیرا، هدف کلی استفاده از فونت های متعدد در طراحی، ایجاد تنوع بصری است.

هنگام انتخاب فونت سایت، از به کار بردن فونت مشابه خودداری کنید.
Open Sans و Source Sans Pro فونت های بسیار مشابهی هستند.

نکته: با وجود آنچه در اینجا گفته شد، هر برندی الزامات خاص خود را دارد. بنابراین، هیچ چیز واقعاً ثابت نیست. فقط به یاد داشته باشید که هر چه فونت های بیشتری داشته باشید، هماهنگ کردن آن ها با یکدیگر سخت تر خواهد بود. بنابراین، در صورت امکان سعی کنید تعداد فونت خود را به حداقل برسانید، مگر این که انجام این کار کاملاً ضروری باشد.

در اینجا چند نکته برای جفت کردن فونت وجود دارد:

برای ایجاد تنوع شما می توانید از به کار بردن فونت های خیلی مشابه خودداری کرده و به ترکیب فونت ها فکر کنید. از آنجا که هر فونتی ویژگی متمایز خود را دارد. بنابراین، هنگام جفت کردن فونت های مختلف باید چندین نکته را در نظر گرفت که عبارت اند از:

  • هنگام انتخاب دو فونت، از کنتراست استفاده کنید: انواع مختلف کنتراست شامل: اندازه، وزن (پررنگ جلوه دادن قسمت‌های خاصی از متن)، رنگ، فرم (مثلاً حروف بزرگ یا کوچک) و ساختار (اشکال مختلف مخلوط با حروف مختلف) است و در طراحی وب تایپوگرافیک، از روش های مختلف کنتراست برای تأکید بر قسمت های مختلف متن (با این هدف که قسمت های مهم بیشتر برجسته شوند) استفاده می شود. بنابراین، هنگام ترکیب دو فونت بسیار متفاوت، ایجاد سلسله مراتب نکته کلیدی آن است. یکی از فونت ها باید برجسته تر از دیگری باشد و این را می توان با تغییر اندازه و وزن هر فونت به دست آورد. ترکیب سریف با sans serif یک حرکت کلاسیک است.
    • به عنوان مثال: ممکن است ترکیب دو فونت با حالت های مختلف (استفاده از فونت های متضاد) ایده خوبی باشد. بنابراین، سعی کنید انواع فونت های بی رنگ را با فونت های خنثی تر و ضعیف تر ترکیب کنید.
    • یکی دیگر از ترکیب های خوب که به ندرت می توانید از آن استفاده کنید، ترکیب فونت سریف و سان سریف است. جفت کردن فونت‌ها تماماً به ایجاد کنتراست می‌پردازد، و ترکیب سریف‌ها و سان‌سریف‌ها برای ایجاد یک تفاوت ظریف، اما متمایز کافی هستند.
  • از فونت هایی با خانواده یکسان استفاده کنید: برخی از فونت ها جدی‌تر و برخی دقیق‌تر به نظر می‌رسند. اما، فونت ها در وهله اول به گونه ای ساخته شده اند که با هم ترکیب شوند. به همین دلیل جفت کردن فونت‌ های یک خانواده می‌تواند به شما کمک کند تا حس سازگاری بیشتری داشته باشید. بنابراین، اگر هنوز مطمئن نیستید که چه فونت هایی را با هم ترکیب کنید، می توانید از فونت هایی که خانواده یکسانی دارند، استفاده کنید. این فرآیند طراحی یک وب‌سایت را بسیار آسان‌ تر می‌کند.
  • استفاده از ابزار های آنلاین: همچنین، اگر برای جفت کردن فونت ها به کمک نیاز دارید، چندین ابزار آنلاین عالی مانند: fontpair وجود دارد که می تواند در یافتن و جفت کردن فونت ها کمک کند. از طرف دیگر، همیشه می‌توانید ترکیب‌ های فونت Google را بررسی کنید تا بدانید کدام فونت‌ های مجموعه Google به‌طور استثنایی با هم هماهنگ هستند.
هنگام انتخاب دو فونت، از کنتراست قاطع استفاده کنید
یکی از فونت ها باید برجسته تر از دیگری باشد.

نکته: وقتی انتخاب می‌کنید از چند تایپ‌ فیس استفاده کنید. مطمئن شوید، حروفی که استفاده می‌کنید، تفاوت‌ های متضاد قابل‌ توجهی دارند. اما، به یاد داشته باشید ترکیب ایده آل فونت ها باید هارمونی ایجاد کند. شما می توانید برای انجام آن از یک قانون ساده پیروی کنید. دو تایپ فیس را بیابید که در یک چیز مشترک هستند. سپس، با تغییر مواردی مانند: اندازه، یا وزن، با ترکیب کردن حروف معمولی با حروف کج و … در بین خانواده‌ های فونت مشابه، تضاد ایجاد کنید.

6. نحوه جلوگیری از کاهش سرعت سایت، هنگام انتخاب فونت

امروزه، اکثر مخاطبان وقت و حوصله سایت های کند را ندارد. به همین دلیل است که اگر بارگذاری یک فونت بیش از حد طول بکشد، ممکن است برای شما خوب نباشد. در اینجا مواردی وجود دارد که می توانید در هنگام انتخاب فونت وب سایت برای جلوگیری از کاهش سرعت خود انجام دهید. از جمله:

  • به تعداد محدودی از حروف چاپی پایبند باشید. قبلاً اشاره کرده‌ایم که چرا داشتن فونت های زیاد ممکن است بهترین ایده نباشد. سرعت بارگذاری یکی دیگر از دلایلی است که نباید در مورد شماره فونت خود زیاده روی کنید.
  • فقط سبک هایی را که نیاز دارید، انتخاب کنید. به این ترتیب اندازه فونت های شما حداقل خواهد بود و اندازه کمتر برابر با زمان بارگذاری کمتر است. به عنوان مثال: هنگام دانلود یک فونت، فقط سبک معمولی و پر رنگ را انتخاب کنید.
  • زبان هایی را که استفاده نمی کنید، دانلود نکنید. اگر فقط به یک یا چند زبان مختلف برای یک فونت خاص نیاز دارید، مطمئن شوید آن هایی را که مطمئن هستید هنگام دانلود به آن ها نیاز ندارید، از حالت انتخاب خارج کنید.

7. استفاده از سایر ابزارها برای الهام گرفتن در انتخاب فونت

در صورتی که در طول جستجوی فونت خود به کمک بیشتری نیاز داشته باشید، مکان‌های زیادی در وب وجود دارد که می‌توانند از فونت الهام بگیرند. به عنوان مثال:

  • Typewolfسایتی است که در آن می توانید تعداد زیادی توصیه و لیست فونت را پیدا کنید که می تواند خلاقیت شما را برانگیزد یا حداقل مسیری را به شما نشان دهد که می توانید طراحی فونت خود را در آن طی کنید. یکی دیگر از سایت های عالی برای شروع، “Fonts In Use” است. در اینجا می‌توانید فونت‌ هایی را که بسیاری از طراحان در دنیای واقعی و همچنین در وب استفاده می‌کنند، مرور کنید.
  • همچنین، مجموعه کاملی از منابع تایپوگرافی از جمله: کتاب ها و ابزار هایی که می توانند به شما در شناسایی فونت تا وبلاگ های تایپوگرافی مفید کمک کنند، در دسترس شما می باشد.
  • همچنین، اگر به صورت آنلاین به طرحی برخورد کرده اید که فونت بسیار جالبی دارد. اما، نام آن را نمی دانید و می خواهید این فونت را در صفحه وب خود استفاده کنید، می توانید برای شناسایی از ابزار های آنلاین مانند: ابزار “WhatTheFont” استفاده کنید. این یکی از این شناسه‌ های فونت است که توسط یکی از بزرگترین مجموعه‌های فونت در وب ارائه می‌شود. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک عکس با فونت مورد نظر خود آپلود کرده و آن را برش دهید و نتایج نام فونت مورد نظر را به شما نشان می دهد.
    • یکی دیگر از برنامه های قابل استفاده بر روی مرورگر ها، برنامه “Fontface Ninja” است که به صورت رایگان به شما امکان می دهد هر فونتی را که به آن علاقه دارید بررسی و امتحان کنید و یا بخرید (وقتی ماوس را روی فونت می گذارید، نه تنها می توانید نام آـن را بررسی کنید، بلکه می توانید در مورد اندازه، هسته، ارتفاع خط و رنگ آن اطلاعات کسب کنید).

سخن آخر

حتی با وجود این که وب پر از عناصر طراحی گرافیکی زیبا مانند: موشن گرافیک، تصویرسازی و عکاسی است، اکثر اطلاعات آنلاین همچنان در متن یافت می شود. در واقع، تایپوگرافی حدود 90 درصد از محتوای وب سایت را تشکیل می دهد. بنابراین، اهمیت طراحی فونت را نباید نادیده گرفت. زیرا می تواند تأثیر مستقیمی بر تجربه کاربر داشته باشد و به همین ترتیب، می تواند باعث کاهش یا افزایش تجربه کاربری وب سایت شما شود. برای اطمینان از این که وب سایت شما به اندازه کافی خوانا و برای راحتی خواندن کاربران شما به اندازه کافی خوانا است، همیشه نحوه نمایش فونت های خود را در دستگاه ها و اندازه های مختلف صفحه نمایش آزمایش کنید.

زمانی که متوجه می‌شوید چه فونتی برای شما بهتر کار می‌کند، ابتدا به هدف طراحی خود فکر کنید. پس از تعیین جهت کلی که می خواهید در آن بروید، تعداد حروفی را که می خواهید داشته باشید انتخاب کنید و سپس شروع به مرور وب برای ترکیب فونت های احتمالی کنید. در انتخاب فونت سایت گزینه های زیادی وجود دارد، در نهایت چیزی را انتخاب کنید که برای شما مناسب باشد.

منبع:

qodeinteractive.com

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست