مانیتور طراحی گرافیک یکی از مهم ترین قطعات سخت افزاری است که یک متخصص طراحی می تواند بخرد. به دنبال مشخصات فنی مناسب از جمله دقت رنگ، اندازه صفحه نمایش، نوع پنل، رزولوشن و موارد دیگر باشید. اگر شما یک طراح گرافیک هستید، پس از جزئیات دنیای طراحی گرافیک و اهمیت ارائه آن آگاه هستید.
دریافت نظرات مثبت در مورد هر شکلی از کار طراحی گرافیکی به نحوه نمایش بصری طرح بستگی دارد. دلیلی که داشتن مانیتور های نامناسب می تواند برای کار شما مناسب نباشد، نمایش رنگ های اشتباه روی صفحه است.
به همین دلیل داشتن یک مانیتور طراحی گرافیکی با وضوح بالا یکی از بهترین راه هایی است که می توانید مطمئن شوید کار شما از نظر بصری مناسب است. در این مقاله قصد داریم ویژگی های یک مانیتور مخصوص طراحی گرافیک حرفه ای را به شما بگوییم. در ادامه با ما همراه باشید.
ویژگی های مانیتور مخصوص طراحی گرافیک
در اینجا چند عوامل مهم وجود دارد که باید هنگام انتخاب مانیتور خود در نظر بگیرید که نیازهای طراحی گرافیکی شما را برآورده می کند.
رزولوشن
امروزه فناوری با سرعت بسیار بالایی در حال پیشرفت است. این به ما امکان می دهد بین رزولوشن های مختلف یکی را انتخاب کنیم و بهترین مانیتوری که مطابق با ترجیحات ما باشد را پیدا کنیم.
در حال حاضر بهترین رزولوشن برای مانیتور 8K است، اما نسبتا جدید هستند که باعث می شود بسیار گران باشند.
در واقع، بهتر است یک مانیتور 4K با بالاترین وضوح موجود 3840 در 2160 پیکسل بخرید. این نوع مانیتورها چهار برابر پیکسل های موجود در 1080p (Full HD) دارند.
انتخاب بهترین رزولوشن تاثیر زیادی در کار شما به عنوان یک طراح گرافیک خواهد داشت. بهترین چیزی که باید به دنبالش بود (WQHD) با نسبت پیکسل 2560 در 1440 پیکسل است که در غیر این صورت به عنوان 1440p شناخته می شود.
با این حال، هزینه مانیتور با رزولوشن بهتر به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
بیشتر بخوانید: ویژگی های یک طراح گرافیک موفق چیست؟
بهترین پنل را انتخاب کنید
مهم ترین چیزی که باید روی آن تمرکز کنید دقت رنگ است. همانطور که قبلا گفتیم، فناوری پنل، هدف مانیتور را مشخص می کند. به همین دلیل است که باید مانیتوری با پنل سوئیچینگ درون هواپیما با کارایی بالا (AH-IPS) انتخاب کنید.
مانیتوری که انتخاب می کنید باید قادر به کالیبراسیون رنگ های مکرر باشد و حداقل 99 درصد از فضای رنگی Adobe RGB را پوشش دهد.
با انتخاب PS-panel، از سایه های ناخواسته خاکستری تیره و روشن که می توانند رنگ طرح شما را به هم بریزند، جلوگیری خواهد شد. علاوه بر این، پنل های PS هنگامی که از زاویه ای متفاوت آن ها را تماشا می کنید، وضوح و درخشندگی رنگ ثابتی را ارائه می کنند.
🔹 پنل های TN (Twisted Nematic): به دلیل قیمت مقرون به صرفه بودن، ارزان ترین و پرکاربرد ترین پنل ها هستند.
مطمئنا، زمان پاسخگویی آن ها سریع است، اما این بالاترین اولویت یک طراح در حین کار نیست. رنگ ها و زوایای دید در این پنل بسیار ضعیف هستند که دیدگاه شما را نسبت به طرح های تان شما مخدوش می کند.
🔸 پنلهای VA (Vertical Alignment): انتخابی میان رده هستند، اگرچه چندان محبوب نیستند. از نظر قیمت، به طور قابل توجهی گران تر از TN هستند، اما وقتی صحبت از عملکرد آن ها می شود، به اندازه کافی خوب نیستند تا قیمت خود را توجیه کنند.
مطمئناً، آنها از پانل های TN بسیار بهتر هستند، اما قیمت آنها معمولاً به نوع پانل بعدی IPS نزدیک است.
🔹 مانیتورهای IPS (Switching در هواپیما): بهترین انتخاب شما از نظر قیمت در مقابل عملکرد هستند. آنها معمولا کمی گران تر از پانل های VA هستند اما تفاوت در عملکرد آن را توجیه می کند.
شما ارائه رنگ دقیق و زوایای دید عالی را دریافت خواهید کرد و هنگامی که یک TN را با یک IPS مقایسه می کنید، متوجه تفاوت آن ها خواهید شد.
ارگونومی
مانیتورها در شکل ها و اندازه های مختلفی تولید می شوند. اکثر مردم اهمیت ارگونومی را در نظر نمی گیرند، حتی اگر نیمی از روز را جلوی کامپیوتر بگذرانند. شما باید یک صندلی راحت و یک مانیتور را انتخاب کنید که بتوان ارتفاع آن را تنظیم کرد یا یک صندلی که به اطراف بچرخد تا یک زاویه دید مطلوب ایجاد کند. برخی از طراحان، مانیتوری را انتخاب می کنند که امکان چرخش 90 درجه صفحه نمایش را دارد. اما در نهایت، همه چیز به ترجیحات شما بستگی دارد.
اندازه صفحه نمایش
برای مانیتورها دسته بندی های مختلفی در مورد اندازه صفحه نمایش وجود دارد. بنابراین شما باید اندازه ای را انتخاب کنید که با ترجیحات شما مطابقت داشته باشد نه با اندازه ای که کسی به شما بگوید که این اندازه بهترین است.
گاهی اوقات، اندازه صفحه نمایش شما به دلیل فضای اداری محدود می شود، اما همچنان می توانید چیزی را پیدا کنید که برای شما خوب باشد.
سایز مورد علاقه دیگر طراحان گرافیک از 27 تا 32 اینچ است. هر چه اندازه صفحه نمایش بیشتر باشد، هزینه مانیتور شما نیز بیشتر می شود. اگر بودجه محدودی دارید، بهتر است از یک مانیتور با سایز کمتر استفاده کنید اما پنل مناسب را انتخاب کنید.
Connections (کانکتور ها)
به عنوان یک طراح گرافیک، احتمالاً اهمیت کانکتورهای خارجی را می دانید. شما باید مانیتوری را انتخاب کنید که دارای گزینه های ارتباطی مختلف باشد، مانند HDMI، پورت های DVI دو لینک یا DisplayPort 1.2.
نکته مهم دیگری که باید در نظر بگیرید این است که آیا کامپیوتر شما می تواند از مانیتور پشتیبانی کند یا خیر. ممکن است شما یک مانیتور با رزولوشن بالا UHD (4K) بخواهید، اما ممکن است کارت گرافیک شما عملکرد لازم برای راه اندازی مانیتور را نداشته باشد.
این ها مواردی است که باید هنگام انتخاب بهترین مانیتور برای طراحی گرافیک در نظر بگیرید. همانطور که قبلاً گفتیم، چیزی بیشتر از مقایسه عملکرد بین مانیتورهای مختلف وجود دارد. برخی از آنها برای گیمینگ، تماشای فیلم یا بهینه سازی تصویر هستند.
به عبارت دیگر، مانیتور شما می تواند برای اجرای بازی های سریع عالی باشد، اما دقت رنگ ضعیفی برای طراحی گرافیکی داشته باشد.