هدف اصلی فراخوانی برای اقدام یا CTA (Call to Action) تشویق کاربران به تعامل است. بنابراین چگونه می توانیم CTA های کاملی طراحی کنیم که conversion rate (نرخ تبدیل) را بهبود بخشد؟ در این مقاله قصد داریم نکات مربوط به طراحی CTA را به شما بگوییم. در ادامه با ما همراه باشید.
CTA چیست؟
هر وب سایتی که قرار است کاربران را تشویق به عمل کند باید بصری و از نظر بصری جذاب باشد. از همان ابتدا، مشتریان بالقوه باید بدانند که چه مراحلی را برای تبدیل انجام دهند. در این زمان دکمه های CTA که می توانند به عنوان تابلوی راهنما در نظر گرفته شوند، به کار می آیند.
CTA <- Call To Action یک پیام کوتاه است که هدف آن دعوت به عمل گیرندگان برای انجام یک گام خاص است.
چنین پیامی معمولاً با استفاده از جملات امری بیان می شود. نمونه دکمه های فراخوانی برای اقدام یا CTA عبارتند از: «همین الان!»، «افزودن به سبد خرید!» و غیره. اینکه کاربران بدانند پس از کلیک بر روی دکمه چه اتفاقی می افتد، بسیار مهم است.
دکمه های CTA اغلب نقطه عطف تعامل کاربر در سایت هستند. کلیک کردن بر روی پیام یک تصمیم آگاهانه است که می توان آن را تبدیل به حساب آورد. شایان ذکر است که اکثریت قریب به اتفاق بازدیدکنندگان وب سایت شما به مشتری تبدیل نمی شوند.
اگرچه ممکن است دلایل زیادی وجود داشته باشد، اما اغلب به گونه ای است که مشتریان یا مشتریان بالقوه نمی دانند چه کاری انجام دهند یا روی چه چیزی کلیک کنند.
به همین دلیل مهم است که CTA های مناسبی را طراحی کنید که کاربران را برای برداشتن گام های خاص در وب سایت شما ترغیب کند.
بدیهی است که راه های مختلفی برای طراحی Call To Action وجود دارد. دکمه های جذابی که قرار است نظر کاربران را به خود جلب کنند. با این حال، لینکی که در یک متن، خود متن، شماره تلفن یا آدرس ایمیل قرار می گیرد نیز CTA در نظر گرفته می شود.
چگونه به طور موثر از CTA استفاده کنیم؟
همانطور که قبلاً اشاره شد، دکمه ها محبوب ترین شکل CTA هستند. دکمه ها به وضوح قابل مشاهده هستند و در قسمت خاصی از وب سایت قرار می گیرند، آنها حاوی عبارات جذابی هستند که توجه را به خود جلب می کنند و تشویق به انجام عمل می کنند، دکمه های CTA از محتوای وب سایت متمایز هستند، شکل دکمه ها کاربران را تشویق به کلیک کردن می کند.
استفاده از دکمه های CTA دو مورد اصلی را هدف قرار می دهد. اول از همه، قرار است توجه بازدیدکنندگان وب سایت شما را به خود جلب کند. ثانیاً، باید آنها را متقاعد کند که اقدامات خاصی را انجام دهند.
وجود یک دکمه بزرگ در صفحه هیچ مزیتی برای شما به همراه نخواهد داشت مگر اینکه حاوی متنی واقعاً جذاب باشد. در مقابل اگر دکمه خیلی کوچک باشد یا با طراحی وب سایت مغایرت نداشته باشد، حتی اگر دارای بهترین متن نیز باشد، توجه چشم را جلب نخواهد کرد.
حالا دکمه های CTA را بهتر است کجا قرار دهیم؟ آنها را در مکانی قابل مشاهده قرار دهید، آنها را نسبتاً بزرگ کنید و مطمئن شوید که با بقیه محتوای وب سایت شما متمایز هستند.
خود پیام نیز مهم است. به عنوان مثال به کاربران مزایای خاصی ارائه دهید که مطمئناً آنها را بیشتر مجذوب خود می کند! به عنوان مثال کتاب الکترونیکی رایگان یا کد تخفیف.
بیشتر بخوانید: طراحی رابط کاربری چیست و در آن باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟
ویژگی های مهمی که دکمه های CTA باید داشته باشند!
آیا می خواهید دکمه های CTA بسیار موثر طراحی کنید اما نمی دانید که عناصر کلیدی که باید روی آنها تمرکز کنید چیست؟ نگران نباشید! در ادامه چند نکته را به شما خواهیم گفت که مطمئنا به شما کمک خواهد کرد.
1. اندازه مهم است
همان طور که گفتیم، هر چه عنصر وب سایت بزرگ تر باشد، شانس بیشتری برای مشاهده آن توسط کاربران وجود دارد. اندازه CTA را با وب سایت تنظیم کنید تا غیر طبیعی به نظر نرسد اما در عین حال توجه کاربران را به خود جلب کند.
2. تضاد کلید موفقیت است
آیا می خواهید مشتریان بالقوه را به عمل دعوت کنید؟ از رنگ متضاد استفاده کنید که چشم را به خود جلب کند تا دکمه CTA شما را از سایر عناصر وب سایت متمایز کند.
دکمه هایی با رنگ قرمز اغلب در پیام هایی که در مورد فروش اطلاع رسانی می کنند استفاده می شود زیرا توجه کاربران را به خود جلب می کند.
اگرچه رنگ زرد به راحتی قابل مشاهده است، اما به طور کلی با شادی و خوش بینی همراه است.
لبه دکمه نیز باید به وضوح قابل مشاهده باشد. علاوه بر این، فضای روشن و آزاد در اطراف CTA ها نیز دید آنها را افزایش می دهد.
3. مکان مناسب
مکان قرار گیری دکمه CTA باید مناسب باشد. Call To Action باید در بالای صفحه پستی یا وب سایت شما قرار گیرد. نمودار گوتنبرگ یکی دیگر از طرح های مفید برای مکان یابی دکمه های CTA شما است.
اگر می خواهید مکان دکمه CTA خود را با وب سایت خود تنظیم کنید، از برنامه رایگان Hotjar استفاده کنید.
با استفاده از آن، می توانید رفتار کاربر یا حرکات مکان نما را تجزیه و تحلیل کنید و متوجه شوید که کدام عناصر توجه بازدیدکنندگان وب سایت شما را به خود جلب می کند. با کمک این برنامه خواهید فهمید که دکمه CTA خود را کجا قرار دهید.
4. ارائه محتوایی که الهام بخش عمل است
همانطور که اشاره شد، متن یکی از اجزای بسیار مهم CTA است. مطمئن شوید که متن روی دکمه شما کاربران را تشویق می کند که روی آن کلیک کنند.
چگونه پیام های موثر برای CTA ایجاد کنیم؟ از افعالی مانند «دریافت»، «خواندن» و «سفارش» استفاده کنید. مانند مخاطبان خود فکر کنید.
از کلمات به صورت اول شخص مفرد استفاده کنید. همانطور که می دانید، احساسات نقش مهمی در فرآیند خرید بازی می کنند، زیرا اغلب مردم به طور ناگهانی خرید می کنند. به همین دلیل است که CTA باید کنجکاوی یا هیجان را برانگیزد.
همانطور که ممکن است حدس بزنید، وقتی صحبت از دکمه های CTA به میان می آید، اولین برداشت مهم است. تنها چند ثانیه از لحظه ای که کاربران به CTA نگاه می کنند و تصمیم می گیرند روی آن کلیک کنند می گذرد.
مخاطب باید به طور مستقیم و بدون فکر کردن روی دکمه کلیک کند. عناصری مانند اندازه یا هدف وب سایت را در نظر بگیرید. طراحی بیش از حد دکمه های CTA می تواند باعث ناراحتی کاربران شود و باعث شود آنها احساس گمراهی کنند.
فرض می کنیم که هدف شما گمراه کردن کاربران نیست. پس از همه، شما می خواهید توجه کاربران را به خود جلب کنید و آنها را برای انجام یک اقدام خاص ترغیب کنید.
هنگام طراحی CTA ، این را در نظر بگیرید که کاربران ممکن است از دستگاه های مختلفی برای مشاهده وب سایت شما استفاده کنند. لپ تاپ، گوشی همراه یا تبلت.
هر یک از این دستگاه ها دارای اندازه صفحه نمایش و سیستم عامل متفاوتی هستند، بنابراین، در نظر گرفتن همه احتمالات ضروری است.
اگر بتوانید بررسی کنید که آیا CTA شما در هر دستگاه فوق الذکر به خوبی نمایش داده می شود، عالی خواهد بود.
بررسی اثربخشی CTA ها
تنها طراحی یک دکمه CTA موفقیت شما را تضمین نمی کند. باید بررسی کنید که آیا دکمه های قرار داده شده در وب سایت شما موثر هستند و نتایج مورد نظر را به ارمغان می آورند یا نه.
اما چگونه این کار را انجام دهیم؟
در مورد روش های تبلیغات یا بازاریابی ایمیلی، توصیه می شود روی نرخ کلیک تمرکز کنید. این نشان دهنده نسبت کلیک به نمایش است. اگر می خواهید اثربخشی CTA ها را در وب سایت خود (در یک مقاله یا پست) اندازه گیری کنید، می توانید با علامت گذاری لینک های Call To Action این کار را انجام دهید.
به لطف آن، پارامترهای مناسب به آنها اختصاص داده می شود و CTA ها به عنوان اهداف در Google Analytics تعریف می شوند، بنابراین، کلیک بر روی آنها نشان دهنده یک عمل تکمیل شده، یعنی تبدیل است.
به این ترتیب، می توانید کارایی دکمه های CTA خود را ارزیابی کنید. با استفاده از این ابزار، میتوانید ببینید که چند بار روی یک CTA کلیک شده است. هنگامی که یک بازدید کننده وب سایت، اقدامی را انجام می دهد که به عنوان هدف تعریف شده است، Google Analytics آن را به عنوان تبدیل ثبت می کند.
سخن آخر
روش خوبی است که با آزمون و خطا فرم های مختلف CTA را امتحان کنید تا در نهایت بهترین و موثرترین راه حل را پیدا کنید. از نکاتی که در این مقاله گفته شده است استفاده کنید. Call To Action شما باید به گونه ای طراحی شود که به وضوح به مخاطبان هدف از کلیک روی دکمه را مشخص کند.
امیدوارم این مقاله به شما کمک کرده باشد، نکات مربوط به طراحی CTA ها را به خوبی یاد گرفته باشید.
منبع: delante