صفر تا صد چاپ دیجیتال و هر آنچه در این باره باید بدانید!!

چاپ دیجیتال

در این مقاله قصد داریم برای شما هر آنچه که مربوط به چاپ دیجیتال است را آموزش دهیم با ما همراه باشید.

چاپ دیجیتال به نوعی چاپ برنامه ریزی شده می گویند که بسیار فوری و در تعداد کم انجام می شود. این نوع چاپ برای خدمت رسانی فوری و سفارش کمتر از 1000 عدد صورت می گیرد.

معرفی دستگاه های چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال امروزه به دو روش چاپ دیجیتال جوهر افشان و چاپ دیجیتال لیزری انجام می شود. اگر کار چایی دارید (کارت ویزیت، تراکت، کاتالوگ، بروشور و …) و می خواهید تعداد آن از 1000 تا کمتر باشد بهتراست از چاپ دیجیتال به جای افست استفاده کنید. چاپ افست خوب است اما در تعداد بالا مقرون به صرفه است. برای اطلاعات بیشتر درباره تفاوت چاپ افست و چاپ دیجیتال بر روی مقاله لینک شده کلیک کنید.

از جمله خدماتی که شما می توانید با چاپ دیجیتال انجام دهید می توان به چاپ کاتالوگ، چاپ انواع بروشورها، چاپ استند، چاپ تراکت، چاپ کارت ویزیت و … خیلی چیزهای دیگر اشاره کرد.

چاپ دیجیتال به صورت مستقیم انجام می شود؛ یعنی فایل طرح شما به صورت مستقیم وارد دستگاه چاپ می شود و در کمترین زمان ممکن طرح برای شما چاپ می شود چرا که نیازی نیست برای طرح های بعدی و جدید دستگاه را دوباره تنظیم کرد.

از جمله مزایای چاپ دیجیتال می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • قابلیت چاپ در تعداد پایین حتی (از 2 تا 999)
  • هزینه نصب در کوتاه ترین زمان ممکن
  • قابلیت چاپ با کیفیت بالا و به هر تعداد اما با قیمت پایین تر
  • قابلیت داده های متغیر (تعویض کردن نام، آدرس و یا حتی غلط املایی به سادگی قابل تغییر است)
  • در فرایند چاپ دیجیتال می توانید در هر زمان که بخواهید در فایل چاپی تان تغییراتی اعمال کنید و آن را در کوتاه ترین زمان و بدون پرداخت هزینه اضافه آن را اعمال کنید. اگر حین چاپ متوجه خطای املایی یا هر گونه خطایی شدید می توانید کار را متوقف کنید و فایل اصلاح شده را وارد دستگاه کنید.

حتما برای تان سوال شده که چرا چاپ دیجیتال جای چاپ افست را گرفته است؟

چاپ افست یک تکنیک محسوب می شود که در آن تصویر جوهری شده از یک صفحه به پلیت لاستیکی و بعد از آن به سطح چاپ شونده منتقل می شود. یکی از معایت چاپ افست این است قبل از شروع به چاپ باید رینگ ها را به رنگ دلخواه پر کنند و پس از آن باید برای طرح بعدی رنگ جدیدی را در رینگ ها بریزند. اما با این وجود بسیار دقیق است و درصد خطای بسیار کمی دارد.

چاپ افست جای خود را در بازار چاپ دارد و بسیاری از چاپ خانه ها از این متد پیروی می کنند. اما اگر شما می خواهید چاپ خانه ای را هبیندازید حتما به این بیندیشید که شاید مشتری به تیراژ پایین تری کار بخواهد آن زمان که شما دستگاه چاپ دیجیتال ندارید مشتری تان را از دست خواهید داد.

یکی از مزایای احتمالی چاپ دیجیتال می توان به این اشاره کرد که نسبت به روش های سنتی چاپ افست هزینه بیشتری در هر صفحه اش دارد. اما این هزینه ها با اجتناب از هزینه های فنی برای ساخت صفحات جبران می شود. همچنین با وجود دیجیتالی بودن چاپ ممکن است برخی از جزئیات تصویر شما در فرایندهای چاپ تجاری از بین بروند.

با این وجود در ویژگی های مثبت آن خیلی بیشتر از ویژگی های منفی آن است و ضمن اینکه با پیشرفت هر روزه تکنولوژی چاپ دیجیتال تفاوت در آنالوگ و چاپ دیجیتال روند صعودی دارد و روز به روز کمتر می شود.

صرفه جویی در افزایش توان مالی ماشین های دیجیتال و نیروی کار این معنا را می دهد که چاپ دیجیتال به توانی رسیده است که می تواند چاپ را برای کارهای بزرگتر انطباق دهد. خوشبختانه امروزه با پیشرفتی که در تکنولوژی چاپ داریم می توانیم یقین داشته باشیم که این چاپ هنوز هم جا برای پیشرفت دارد.

چاپ دیجیتال یک فن آوری است یا …؟

اگر بخواهیم حدودی تخمین بزنیم 20 سال پیش اولین چاپگر رنگی دیجیتال با قابلیت ارائه خدمات به مشتریان بازار چاپ تبلیغات ایران و در محافل حرفه ای و آکادمیک مرتبط با صنعت چاپ روبه رو می شویم که در ادامه به برخی از سوالات شما پاسخ خواهیم داد.

طبق گفته اپسون، بسته بندی، مد و آینده چاپ درمورد سفارشی سازی است و مشتریان می خواهند همه چیز دقیقا مطابق میل و خواسته آن ها باشد. از جمله چاپ ها و رنگ هایی که برای پوشیدن انتخاب می کنیم تا اندازه و شکل مناسب ما مناسب و طبق خواسته ما باشد.در این هنگام است که دستگاه های چاپ غیر منعطف نمی توانند به این نیاز شما پاسخ بدهند و در این زمان است که دوباره متوجه اهمیت و برتری چاپ دیجیتال می شویم.

چاپ دیجیتال بسیار انعطاف پذیر است و کاملا شما می توانید آن را دقیقااااا طبق میل خودتان و نیاز مشتری آن را تنظیم کنید و در کوتاه ترین زمان با بهترین کیفیت آن را چاپ کنید.

معرفی انواع روش های چاپی

1- چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال

اولین متد چاپی که می خواهیم به شما معرفی کنیم چاپ دیجیتال است که به دلیل خروجی مناسبی که دارد و سرعت بالا امروزه رواج بیشتری بین مخاطب ها و مشتریان خود قرار گرفته است. در این چاپ نیازی به تهیه صفحات و یا …. (فرایند چاپ افست) نیست و شما می توانید با صرفه جویی در نیروی کار و زمان تان سفارش مشتری را در کمترین زمان ممکن حاضر کنید. در این روش چاپ مواد زائد شیمیایی و کاغذ کمتری وجود دارد؛ زیرا جوهر و تونر توسط کاغذ جذب نمی شوند. بلکه فقط در سطح باقی می ماند.

2- چاپ افست

این روش بیشتر به نام چاپ لیتوگرافی افست شناخته می شود؛ این روش برای چاپ به تعداد و تیراژ بالا بسیار مقرون به صرفه است. اما برای سفارش های کمتر از 1000 عدد اصلا توصیه نمی شود. زیرا در این روش صفحاتی هستند که شما باید درون آن رنگ بریزید و هنگامی که بخواهید طرح جدیدی با رنگ بندی جدید را چاپ کنید باید صفحات را خالی از رنگ کنید و …

چاپ افست

در این روش جوهر به جاهایی که تصاویر و متن وجود دارد می چسبد و از سمتی دیگر آب به فضای خالی یا نواحی غیر تصویر صفحات می چسبد؛ و در نتیجه ویرایش سفارش در ادامه کار ممکن نیست و اگر شما وسط چاپ متوجه وجود غلط املایی شوید به هیچ عنوان نمی توانید دستگاه را متوقف کنید و آن را اصلاح کنید.

3- فلکسو گرافی

چاپ افست

حتما به این فکر کرده اید که چگونه چسب کیسه های پلاستیکی و مواد غذایی تهیه می شود. فلکسوگرافی چاپی است که بر روی آن انجام می شود. تطبیق پذیری و توانایی چاپ بر روی پایه های مختلف درحال تبدیل شدن به سریع ترین فرآیند چاپ است.

4- چاپ سیلک اسکرین

چاپ سیلک اسکرین

غربالگری ابریشم و یا چاپ صفحه در بین همه اشکال تولید مانند چاپ متنوع ترین است. این فرایند شامل انتقال جوهر به یک پایه است؛ به جز مناطقی که توسط یک جنس استیل مسدود شده و دسترسی جوهر را امکان ناپذیر می کند.

از روی صفحه نمایش می توان از مواد مختلفی مانند فلز، پارچه، کاغذ، شیشه، پلاستیک استفاده می شود. این روش بارز ترین روشی است که برای چاپ روی وسایل از جمله لیوان، لباس، پازل، تابلوهای تبلیغاتی و … استفاده می شود.

5- چاپ گراور

چاپ گراور

چاپ گراور (چاپ گود،‌چاپ هیلوگراور) همانند چاپ افست است؛ این چاپ نیز انتخاب خوبی برای چاپ مواد با کیفیت، و تیراژ بالا در کاتالوگ ها، بروشورها، مجلات و سایر انتشارات بلند مدت مناسب است. در این روش کیفیت حرف اول را می زند. از تماس مستقیم کاغذ و صفحه مسی اچ دار استفاده می کند و می تواند نسبت به سایر روش های چاپی بسیار گران برایتان تمام شود.

مجله نشنال جئوگرافیک یکی از با کیفیت ترین نمونه های انتشارات است که از چاپ گراور استفاده شده است. بسته بندی هدایا، کفپوش، وینیل، ورقه های پلاستیکی، کاغذ دیواری، اثاثیه یا لوازم داخلی و چاپی نمونه هایی از چاپ گراور هستند.

6- چاپ لمینیت

یکی از راه های محافظت از کارهای چاپی لمینیت کردن آن است. در این سیستم لایه بسیار نازک و شفاف پلاستیکی را بر یک رو یا دو روی کار چاپی می چسبانند تا در برابر آسیب های محیطی، رطوبت و …. مقاوم باشد؛ ضمن اینکه شدت رنگ ها و کنتراست ها نیز با کیفیت بهتری به چشم می خورند. لمینیت کردن مانع از چین و چروک، آفتاب خوردگی، لک شدن، سیاه شدن، رنگ پریدگی و یا چسبیدن چربی بر روی کار چاپ شده می شود.

دستگاه های لمینیت را در چاپ دیجیتال به سه دسته می توان تقسیم کرد.

1- لمینیتور کیسه ای یا کتابچه ای

لمینیت کیسه ای و یا کتابچه ای از دو قطعه فیلم پلاستیکی از پیش بریده شده تشکیل می شود. روی یکی از فیلم ها را چسب حرارتی لایه ای نازک می پوشاند.لبه های دو فیلم را از یک طرف به هم می چسبانند تا درز بندی شود. حال قالب شما حالت کتابچه ای پیدا می کند و شما می توانید کار چاپی خود را دورن آن قرار دهید.

2- لمینیتور رول های حرارتی

این مدل لمینیتور از یک و یا دو رول بزرگ فیلم استفاده می کند. یک طرف فیلم دارای چسب است که به محض قرار گرفتن در معرض گرما فعال می شود. هنگامی که کار چاپی شما از دورن لمینیور عبور می کند چسب بر روی کار شما می چسبد. میزان چسبندگی فیلم به لمینیت به مواردی مانند: نیروی چسبندگی بین لایه و مرکب، جنس مدیا و … بستگی دارد.

3- لمینیتورهای رول سرد

لمینیتور های رول سرد و لمینیتور های کیسه ای سرد از حرارت استفاده نمی کنند. این مدل از لمینیت به فشار حساس است و این بدین معناست که فیلم دارای سطح چسبناک است که در تماس با سطح کار چاپ شده چسبیده و فورا جوش می خورد.

این روش بسیار مناسب برای محصولات چاپی است که حرارت برای آن مناسب نیست. اگر بخواهیم مثال بزنیم می توانیم به مرکب های پایه مومی که در اثر گرما ذوب می شوندیا محصولات چاپی حساس به حرارت که برای آن ها از چسب حساس به فشار استفاده می شود؛ مانند وینیل و سایر پلاستیک های زود ذوب نام برد.

از چه مد رنگی باید برای چاپ استفاده کرد؟

تفاوت مدل رنگی RGB و CMYK این است که CMYK برای کار های چاپی استفاده می شود و RGB برای رنگ هایی که در مانیتور قابل مشاهده است. برای مطالعه بیشتر درباره رنگ های RGB و کاربرد آن ها در طراحی بر روی کلمات لینک شده کلیک کنید.

بین متدهای سنتی مانند چاپ دیجیتال و افست چه تفاوت های دیگری وجود دارد؟

  1. تفاوت را می توان به ابعاد ورقه های آن دانست. ابعاد کاغذهای چاپ دیجیتال به نسبت چاپگر کمتر است و اندازه ورق های آن بین 19 تا 27 اینچ است؛ در حالی که اندازه ورقه ها در چاپ افست بین 29 تا 40 اینچ است.
  2. تفاوت بعدی آن در نمایانگر رنگ آن است. هر قطعه تجهیزات دستگاه های چاپ تفسیرها و کنترل های متفاوتی دارد. رنگ های ارائه شده در متدهای چاپ سنتی از تطابق بهتری برخوردارهستند و گستردگی رنگ ها در آن مطلوب تر ارزیابی می شود. اگر بخواهیم مثال بزنیم می توانیم به چاپ رنگ های Pantone (سیستم مدیریت رنگ) روی پرس های افست دقیق تر است زیرا از جوهر های Pantone استفاده می کند.
  3. اصلی ترین تفاوت آن هزینه آن است. چاپ دیجیتال فوری انجام می شود و برای چاپ تیراژ‌پایین بسیار به صرفه و مناسب اما چاپ افست برای تعداد کم هزینه گران تری دارد و ضمن اینکه چاپ افست زمان بیشتری نیز می برد.

هزینه چاپ دیجیتال به نسبت دیگر روش های چاپی چگونه است؟

چاپ دیجیتال

قیمت گذاری نهایی چاپ دیجیتال به صورت ورقه ای و برگی انجام می شود به عنوان مثال شما 500 عدد تراکت چاپ می کنید هزینه 500 عدد آن را می پردازید اما در چاپ های دیگر مانند چاپ افست اغلب قیمت گذاری های آن برای تیراژ‌ 100 به بالا انجام می شود.

چاپ دیجیتال بر روی چه اقلامی انجام می شود؟

چاپ دیجیتال اغلب بر روی کارت ویزیت، چاپ باکس،‌ چاپ تراکت،‌ چاپ بروشور، چاپ کاتالوگ و … انجام می شود. به عنوان مثال شما می توانید با استفاده از چاپ دیجیتال در 1 ساعت 500 عدد کارت ویزیت چاپ کنید.

چاپ دیجیتال چه کاربرد هایی دارد؟

در مقایسه با روش های چاپی قدیمی از بسیار پیشرفته تر است و ضمن اینکه روز به روز تکنولوژی چاپ در حال پیشرفت است و در سال های آینده بهتر از این نیز می شود.

تصویر مورد نیاز برای چاپ مستقیم از طریق فایل PDF ,TIFF و … بسیار فرمت های دیگر به چاپگر ارسال می شوند و چاپ با بهترین کیفیت در کمترین زمان ممکن انجام می شود.

یکی از اصلی ترین مزایای چاپ دیجیتال کیفیت بالای آن است. در حقیقت فناوری راه طولانی را طی کرده است و این بدین معناست که حتی اگر شما دستگاه چاپ کوچکی داشته باشید می توانید بهترین خدمات را عرضه کنید. شما می توانید هر زمان که می خواهید هر طرحی را چاپ کنید و در حین کار تغییراتی روی فایل انجام دهید.

مهم ترین و اصلی ترین ویژگی های چاپ دیجیتال؟

چاپ دیجیتال
  1. چاپ دیجیتال زمان خیلی کمی می برد.
  2. کوتاه ترین و بزرگ ترین تغییرات در کمترین زمان ممکن انجام می شود.
  3. در چاپ دیجیتال قبل از چاپ شما می توانید یک دور آن را چاپ کنید تا از کیفیت چاپ و رنگ اطمینان حاصل کنید و سپس برای چاپ تعداد بیشتر اقدام کنید.
  4. تکنسین های مشغول در این صنعت باید به علوم کامپیوتر مسلط باشند.
  5. امکان چاپ به صورت سه بعدی امکان پذیر است.
  6. چاپ دیجیتال سازگار با محیط زیست
  7. فرایند چاپ غیر تماسی

فرایند چاپ دیجیتال به چه صورت انجام می شود؟

این چاپ ابتدا به وسیله نرم افزار های طراحی (فتوشاپ،‌ایلوستریتور، کورل دراو، اتوکد و ..)، طراحی می شوند و پس از انجام تنظیمات مربوطه فایل برای چاپ به دستگاه چاپگر ارسال می شود.

کاربرد چاپ دیجیتال:

  • چاپ در صنعت نساجی
  • چاپ در معماری
  • چاپ در ساختمان سازی و فضای داخلی
  • چاپ کارت ویزیت
  • چاپ بروشور و کاتالوگ
  • چاپ تراکت
  • چاپ پوستر با بالاترین کیفیت
  • چاپ لوازم تحریر
  • چاپ کتاب
  • چاپ بسته بندی
  • و…

چاپ دیجیتال بر روی چه متریالی امکان پذیر است؟

چاپ دیجیتال
  • کاغذ
  • مقوا
  • پارچه
  • وینیل

نکات قوت چاپ دیجیتال

  • چاپ تمام رنگی بدون محدودیت رنگ
  • تحویل سریع در مکان
  • زمان تطبیق رنگ
  • هزینه کم نسبت به سایر چاپ ها
  • ساده و زیبا
  • چاپ با تیراژ کم
  • ارزش افزوده بالا
  • سازگار با محیط
  • شخصی سازی عالی
  • در بالاترین سرعت طرح جدیدی را به بازار ارائه می کنید.
  • انتقال سریع طرح اولیه برای چاپ
  • بازه زمانی کوتاه برای عرضه و ارائه طرح بسته بندی

در مقاله قبل برای شما انواع علائم و نماد های قابل چاپ بر روی بسته بندی را ذکر کردیم و هر کدام را معنا کردیم برای مطالعه آن بر روی کلمات لینک شده کلیک کنید.

نکات ضعف چاپ دیجیتال

  • امکان چاپ تعداد محدود
  • در چاپ تعداد بالا گران قیمت می شود.

انواع چاپ دیجیتال بر اساس سطح چاپی

  • چاپ دیجیتال در عرض بالا: این فرمت چاپ برای محیط های بیرونی استفاده می شود و در بزرگ ترین حالت قرار دارند. عرض آن ها به 5 متر می رسد و در برابر آلودگی های محیطی مقاومت بیشتری دارند.
  • چاپ دیجیتال در ابعاد بزرگ: این ابعاد ابعاد استاندارد و معمولی هستند که برای فضا های داخلی استفاده می شوند. ابعاد این فرمت ها اندازه این کاغذ ها باید از A3 بزرگ تر و از پوستر های 1.5 متری بیشتر نباشد. روش چاپ آن ها توسط دستگاه های لیزری جوهر افشان و یا نوری انجام می شود.
  • چاپ در ابعاد متوسط: این دسته از چاپ ها باید اندازه کارت ویزیت تا کاغذ A3 باشد؛ ضمن اینکه از قابل چاپ توسط انواع دستگاه های چاپی هستند.

انواع چاپگر دیجیتال

تفاوت اصلی چاپ های قدیمی و دیجیتال در کاربردهای تجاری آن هاست.

1- چاپگر های دیجیتالی جوهر افشان

دستگاه چاپ جوهر افشان
دستگاه چاپ جوهر افشان

چاپگر جوهر افشان بسیار قابل اعتماد و پر طرفدار است. این دستگاه بیشتر برای چاپ تصویر بر روی پلاستیک یا کاغذ طراحی شده است. این دستگاه ها بسیار پیچیده هستند و دارای صد ها گلوله جوهر کوچک هستند که بر روی کاغذ و یا پلاستیک شلیک می شوند تا تصویر را ایجاد کنند.

2- چاپگرهای دیجیتالی لیزری

چاپگر های لیزری یک دستگاه الکترواستاتیکی هستند که از لیزر برای تولید تصویر استفاده می کنند. در طی فرایند چاپ، لیزر از عقب به جلو در سراسر سطح حرکت می کند و الکتریسیته ساکن تولید می کند که تونر را روی صفحه آزاد می کند تا تصویر مورد نظر شما چاپ شود.

چاپگرهای لیزری یا جوهر افشان؟

دستگاه چاپ لیزری
دستگاه چاپ لیزری
  • پرینترهای جوهر افشان معمولا ارزان قیمت هستند اما کارایی و هزینه آن ها بالا است.
  • چاپگرهای لیزری برای چاپ اسناد گزینه بهتری هستند در حالی که دستگاه های جوهر افشان در چاپ عکس بسیار موفق و پرطرفدار هستند.
  • پرینترهای جوهر افشان معمولا فضای کمتری نیاز دارند تا چاپگرهای لیزری
  • اگر می خواهید هزینه صفحه را تا حد ممکن پایین بیاورید از چاپگرهای لیزری استفاده کنید.

امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید؛ شما می توانید در پیج اینستاگرامی ما عضو شوید تا از آموزش ها، مقالات و نمونه کار های ما دیدن کنید.

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست