برند سازی از طریق شبکه های اجتماعی چگونه انجام می شود؟

برندسازی شبکه اجتماعی

شبکه های اجتماعی مزیت بسیار خوبی برای کسب و کار ها و برند ها هستند و بهترین ویژگی آن ها این است که برند های بزرگ و کوچک می توانند از آن سود ببرند. وقتی آمارهای مربوط به آن را بدانید، درک اینکه چرا بازاریابان و مصرف‌ کنندگان معتقدند شبکه های اجتماعی برای برند سازی بسیار مهم است، آسان می شود. بنابراین، وقتی نوبت به برند سازی در شبکه های اجتماعی می رسد، باید به دو دلیل روی آن سرمایه گذاری کنید:

  • طبق گزارش سال 2020، کاربران شبکه های اجتماعی از مرز 3.8 میلیارد عبور کرده اند. 4.5 میلیارد کاربر اینترنت در سراسر جهان وجود دارد.
  • 80 درصد از مصرف‌ کنندگان احتمالاً محصولات و خدمات برند هایی را که در کانال‌ های اجتماعی دنبال می‌ کنند، ارزیابی می‌ کنند.

آگاهی از برند به عنوان اولویت اصلی برای بازاریابان ذکر شده است و کانال های شبکه های اجتماعی، راه حلی چند کاربردی برای اطلاع رسانی درباره محصولات و خدمات شما هستند. با برندسازی قوی در شبکه های اجتماعی، می توانید به مخاطبان بیشتری دست پیدا کنید. پس از کجا شروع کنیم؟ ابتدا، بیایید در مورد برند سازی شبکه های اجتماعی صحبت کنیم، سپس به 10 روش آسان برای ایجاد و ارتقای برند خواهیم پرداخت.

برند سازی چیست؟

برند سازی فقط مربوط به لوگو نیست. همچنین این موضوع فقط مختص یک شرکت چند میلیون دلاری هم نیست. برند نحوه نگرش مردم از محصول، تجارت یا حتی شما به عنوان یک شخص است. هدف از برند سازی این است که مطمئن شوید ادراک مردم همان چیزی است که می خواهید. حتی اگر به طور فعال برند خود را بازاریابی نکنید، این تصور همچنان وجود خواهد داشت، یا بدتر از آن، اصلا وجود نخواهد داشت، بنابراین این شما هستید که تصمیم می گیرید مردم چه احساسی درباره برند شما داشته باشند.

می خواهید برند شما به چه چیزی برسد؟

این طبیعت انسان است که بخواهد مردم او را دوست داشته باشند، اما دوست داشتن همیشه به فروش تبدیل نمی شود. در مورد اهداف برند سازی خود شفاف باشید، زیرا این امر می تواند به شما در ارزیابی موفقیت برندتان در آینده کمک کند.

نمونه هایی از اهداف برند عبارتند از:

  • افزایش آگاهی از محصول یا خدماتتان
  • ایجاد کسب و کار از طریق راهکار های جدید
  • افزایش فروش
  • افزایش وفاداری مشتریان
  • ارائه استاندارد بالاتر خدمات به مشتریان

چگونه در شبکه های اجتماعی قوی برند سازی ایجاد کنیم؟

قبل از انجام هر کاری، باید برند خود را تعریف کنید. ما اغلب در مورد مسائل صحبت می کنیم تا افکار پیچیده را ساده کنیم. بنابراین تصور کنید که در آسانسوری هستید که سعی می کنید با پاسخ دادن به این سه سوال، شخصی را متقاعد کنید که با برند شما درگیر شود:

  • نام برند شما چیست؟
  • برند شما در مورد چیست؟
  • چه چیزی برند شما را متفاوت می کند؟

اگر پاسخ آن بیش از 15 ثانیه طول کشید، به عقب برگردید و تمرین را تکرار کنید. مانند یک برخورد در آسانسور، شبکه های اجتماعی جایی برای بحث های طولانی نیستند. آن را واضح و مختصر کنید.

قوانین برند سازی در شبکه های اجتماعی

  • لازم نیست در هر کانالی حضور داشته باشید. بهتر است یکی را انتخاب کنید و درست روی آن کار کنید. البته با انتخاب خود می توانید روی چند شبکه اجتماعی با هم به طور همزمان کار کنید.
  • شما به هزاران فالوور نیاز ندارید. 10 دنبال کننده ای که محصول شما را می خرند بهتر از 1000 دنبال کننده ای است که محصول شما را نمی خرند. خیلی درگیر تعداد فالوور هایتان نشوید.
  • اگر پست نمی‌ گذارید، کسی هم شما را نمی بیند، بنابراین روی تداوم فعالیت تمرکز کنید.

اکنون شما نام تجاری خود را می شناسید، می دانید که می خواهید به چه چیزی برسید و قوانین اساسی را می دانید، در اینجا چند نکته وجود دارد که با رعایت کردن آن ها می توانید به راحتی در شبکه های اجتماعی برندسازی کنید.

در پلتفرم های شبکه های اجتماعی ثابت باشید

برندسازی یک شبه اتفاق نمی افتد. صرف زمان و فداکاری می خواهد. اکانت برند شما در فیسبوک، توییتر، پینترست، اینستاگرام، وبلاگ شرکت شما و هر جای دیگری که ظاهر می شود، باید یکپارچه و مطابق با هویت برند شما باشد. بهتر است گرافیک، رنگ، سبک و تایپوگرافی و حتی فرکانس پست یکسانی را رعایت کنید. می توان نکاتی را از کسب‌ و کار های معروف از جمله گوگل و آمازون برداشت کرد که دزموند وانگ آن‌ ها را به‌ عنوان یکپارچگی شبکه های اجتماعی شناسایی می‌ کند.

لوگویی طراحی کنید که فلسفه برند را نشان دهد

یک لوگوی خوب نشانه موفقیت یک برند در معرفی خود به دیگران است و طراحی آن باید نمایانگر فلسفه یک برند باشد. این کار باعث می‌ شود کسانی که با برند شما آشنا نیستند، بتوانند فوراً به آنچه شما می خواهید بدانند، دست پیدا کنند. در نظر بگیرید که برند شما چه چیزی را نشان می دهد و چه چیزی را نشان نمی دهد و آن را در طرح پیاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد طراحی لوگو، می توانید به مقاله دیگر ما در مورد ابزار های طراحی لوگو مراجعه کنید.

لوگویی طراحی کنید که فلسفه برند را نشان دهد

از رنگ هایی استفاده کنید که معنای مرتبطی با برند شما دارند

می توان از رنگ برای دادن شخصیت و معنی به برند استفاده کرد و هویت بصری یک برند را شکل داد. استفاده از رنگ های تاثیرگذار می تواند به یک برند کمک کند تا مخاطبان هدف خود را جذب کند. همانطور که قبلا ذکر شد، برای اطمینان از ظاهری یکپارچه و حرفه ای، در تمام پلتفرم های شبکه ای، چه آنلاین و چه آفلاین، رنگ برند را رعایت کنید.

اگر کمی گیج شده اید و هنوز نمی دانید که حفظ رنگ های برندتان در تمامی شبکه های اجتماعی دقیقاً چه فایده ای دارد، توصیه می کنیم به مقاله دیگر ما در مورد نحوه انتخاب رنگ برند مراجعه کنید.

لحن و سبک نوشتن برند خود را بشناسید

لحن و سبک نوشتن برند خود را بشناسید

محصول یا خدمات شما، جمعیت شناسی مخاطبان هدف، لحن و سبک یک برند را در شبکه های اجتماعی تعیین می کند. برند را به عنوان یک شخص تصور کنید و در نظر بگیرید که از چه نوع زبانی استفاده می کند. سعی کنید این شخص را از نظر سن، جنسیت، علایق و شخصیت توصیف کنید زیرا به شما کمک می کند تصور کنید که چگونه صحبت می کند.

راهنمای مفید استفانی شواب از اکسپلورر شبکه اجتماعی در مورد یافتن لحن برند ها چندین عامل دیگر را نیز بیان می کند:

  • لحن برند برای فالوور ها در مورد اینکه برند با چه چیزی و چگونه ارتباط برقرار می کند، واضح باشد. آیا برند شما گستاخ و شوخ است یا جدی و رسمی؟
  • زبان و ادبیات برند مهم است. برند شما از چه ادبیاتی استفاده خواهد کرد؟ یک برند جوان و مدرن ممکن است با زبان عامیانه بهتر کنار بیاید، یا یک برند خاص ممکن است از کلمات اختصاری و ادبیات خاص صنعت خود استفاده کند.
  • هدف برند چیست؟ دلیل اصلی حضور برند در شبکه های اجتماعی را شناسایی کنید. هدف شما آموزش است یا سرگرمی؟

در نهایت، یک راهنمای سبک شبکه های اجتماعی تهیه کنید که لحن برند شما را مشخص می کند. این یک سند مرجع مفید است برای هر کسی در این بخش با شما کار خواهد کرد.

مثل یک انسان صحبت کنید، نه یک برند

وقتی صحبت از شبکه های اجتماعی می شود، روشی که در طول زمان موفقیت آمیز بوده این است که مانند یک انسان صحبت کنید.

صحبت های شرکتی را کنار بگذارید و رویکرد مکالمه ای را در پیش بگیرید. به سؤالات بر اساس نام کوچک پاسخ دهید و از استفاده از گفتگوی محاوره ای نترسید. صحبت کردن مانند یک انسان با شخصیت، یک برند را قابل ارتباط تر می کند. و اگر واقعاً هوشمندانه و سرگرم‌ کننده باشد، ممکن است مشتریان بیشتری را جذب کند.

با مشتریان خود شروع به تعامل کنید

در همین راستا، بر ایجاد یک رابطه دو طرفه با مشتریان از طریق گفتگو، تعامل و مراقبت از ارتباط تمرکز کنید. مشتریان خود را صرفاً با محصولات یا خدمات به رگبار نبندید! ارتباط واقعی و دو طرفه کلیدی است زیرا در پایان، مردم باید ذاتاً به یک برند اعتماد کنند و این باعث می شود برای یک برند ارزش قائل شوند .

با مشتریان خود شروع به تعامل کنید

یک داستان جذاب بگویید

چه کسی یک داستان خوب را دوست ندارد؟ قصه گویی در وجود انسان نقش اساسی دارد. در واقع، گفتن داستان می‌ تواند تأثیر قدرتمندی در جذب افراد داشته باشد، زیرا باعث می‌ شود شنونده داستان را به ایده و تجربه خود ارتباط دهد. به همین ترتیب، یک برند، یا ایده یک برند، می تواند با داستان قانع کننده تر شود. مشتریان را در یک داستان در مورد برندتان شرکت دهید و آن ها درگیر خواهند شد.

یک داستان جذاب بگویید

صادق و شفاف باشید

شفافیت زیر بنای هر رابطه طولانی مدت است، به همین ترتیب، دادن نگاه اجمالی به مشتریان در پشت صحنه می تواند در ایجاد یک رابطه سالم حیاتی باشد. بافر نمونه فوق‌ العاده‌ای از شفاف بودن در شبکه های اجتماعی است و وقتی همه حقوق کارمندان خود (و بیشتر) را به صورت آنلاین منتشر کردند، دنیای تجارت را تکان دادند:

صادق و شفاف باشید

البته، نباید به اندازه پست Buffer رادیکال باشد، اما به سادگی اطلاع دادن به مشتریان از برنامه های آینده یا اعتراف به اشتباهات، شروعی عالی است. از پلتفرم های شبکه های اجتماعی برای انتشار اطلاعاتی استفاده کنید که به مصرف کنندگان کمک می کند مکانیزم برند شما را بهتر درک کنند.

مطالب مرتبط پست کنید

مطالب مرتبط پست کنید

به خاطر پست گذاشتن و خالی نماندن صفحه، پست نکنید. پست های شبکه های اجتماعی را مرتبط، معنادار و ساده نگه دارید. محتوای «خسته کننده» یکی از دلایل اصلی عدم فالو و آنفالو است که این چیزی نیست که یک برند بخواهد.

پست ها را بصری کنید

آن را بصری کنید

کاربران با پست‌ هایی که شامل تصاویر هستند، بیشتر از پست‌ هایی که شامل عکس نیستند، درگیر می‌ شوند. برای ایجاد پست هایی جذاب با استفاده از Pinterest و Tumblr، اینفوگرافیک ها، عکس ها و سایر تصاویر بصری ای را به پست ها اضافه کنید، که می تواند برای ذخیره و اشتراک گذاری محتوای بصری استفاده شود. به پست زیر نگاهی بیندازید که بهترین زمان برای ارسال محتوای شبکه های اجتماعی را به شما نشان می دهد.

نتیجه

شبکه های اجتماعی می‌ توانند ابزاری عالی برای افزایش حضور آنلاین شما باشند، اما از آنجایی که برند های بیشتری به این رقابت اضافه می شوند، شلوغی بازاریابی می‌ تواند رقابت را سخت کند. مطمئن شوید که نه تنها از شبکه های اجتماعی به عنوان یک ابزار برند سازی استفاده می کنید، بلکه به طور مؤثر از سایر رقبا متمایز می شوید و مشتریان را درگیر و علاقه مند نگه می دارید. امیدواریم این پست برای شما مفید بوده باشد و به شما کمک کرده باشد تا اصول اولیه برند سازی در شبکه های اجتماعی را آموخته باشید.

منبع: canva

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست