آموزش مقدماتی کار با نرم افزار گرافیکی corel draw یا کورل – بخش اول

آموزش مقدماتی نرم افزار corel

در مقاله قبلی آشنایی و آموزش نصب نرم افزار گرافیکی corel را به شما آموختیم. حال می خواهیم کار با این نرم افزار را به شما آموزش دهیم. قبل از آنکه کار با قسمت های مختلف این نرم افزار را به شما آموزش دهیم باید ایجاد فایل یا همان سند و به نوعی آموزش های مقدماتی را یاد بگیرید تا بتوانید صفحه ای ایجاد و بعد طراحی را شروع کنید.

مطالب مرتبط با نرم افزار کورل

ما در این آموزش از نسخه CorelDraw Home & Student X6 استفاده کرده ایم.

نگاهی کلی به قسمت های مختلف نرم افزار کورل بیاندازیم:

قسمت های مختلف و کلی نرم افزار کورل
چیدمان و عناصر کلی نرم افزار

مرحله اول: ایجاد و ذخیره ی فایل در نرم افزار گرافیکی corel

برای ایجاد یک فایل جدید ابتدا برنامه را اجرا کنید، زمانی که برنامه را اجرا می کنید بلافاصله پنجره ای نمایش داده می شود که در آن تنظیمات ایجاد یک فایل جدید وجود دارد. اگر زمانی این پنجره نشان داده نشد و یا شما حواس تان نبود و پنجره را بستید نگران نباشید لازم نیست برنامه را بسته و مجدد باز کنید.

شما می توانید با استفاده از کلیدها ترکیبی ctrl+n فایل جدید و یا با استفاده از منوی بالای صفحه گزینه فایل و بعد new file را انتخاب کرده و برای خود فایل جدیدی را ایجاد کنید.

زمانی که شما فایلی را ایجاد می کنید یک صفحه مستطیلی شکل با سایه ای قطره ای شکل که در پشت صفحه قرار دارد برای شما نمایش داده می شود.

در قسمت بالا و سمت چپ نرم افزار منویی کشویی است که در آن گزینه هایی مانند custom،lettel ،broadsheet وجود دارد، منو را باز کرده و گزینه custom را انتخاب کنید. کنار منوی کشویی کاردهای مختصات افقی و عمودی وجود دارد.

زمانی که شما می خواهید با دستگاه لیزر کار کنید باید مختصات آن را 24*18 انتخاب و همچنین نوارهای مدرج را بر روی صفر قرار دهید. برای انجام اینکار می توانید از نقطه ای که خط عمودی و افقی یکدیگر را قطع کرده اند کلیک کرده و آن را به گوشه صفحه بکشانید.

همچنین باید در نظر داشته باشید زمانی که نوار مدرج افقی را به سمت راست می کشانید افزایشی بوده ولی زمانی که نوار عمودی را به سمت بالا حرکت می دهید نیز افزایشی است. ینی درواقع مختصات موجود در صفحه مقدار y منفی دارند.

منوی کشویی در قسمت بالای صفحه
منوی کشویی

زمانی که می خواهید فایل خود را ذخیره و برنامه را ببندید می توانید از چند روش استفاده کنید:

  • روش اول: ابتدا از منوی بالای صفحه گزینه file را انتخاب و گزینه save می زنیم اگر نام فایل را ابتدا وارده کرده اید و قصد تعویض آن را ندارید بدون دخالت در پوشه پیش فرض ذخیره می کنید.
  • روش دوم: بعضی مواقع فایلی که می خواهیم ذخیره کنیم یا قبلا ذخیره کرده ایم را میخواهیم در پوشه ای به جز پوشه مقصد ذخیره کنیم و یا می خواهیم با فرمت های دیگر آن را ذخیره کنیم باید از قسمت نوار بالا گزینه file و بعد گزینه save as را انتخاب و تغییرات را اعمال می کنیم.
  • روش سوم: می توانید از کنترل های ترکیبی استفاده کنید به این صورت که ابتدا کلید ctrl+s را فشار داد و ذخیره می کنید.
  • روش چهارم: البته بعضی مواقع هم پیش می آید که ناخواسته برنامه را بدون ذخیره قبلی بسته ایم در این مواقع پیغامی از سمت برنامه به شما داده می شود که دارای سه گزینه است: اول آنکه ذخیره فایل (yes). دوم آنکه ذخیره نکن (no) و در آخر به ادیت و طراحی ادامه می دهم (cancel).
همانطور که در توضیحات بالا گفته شد در پوشه پیش فرض ذخیره می شود.
ذخیره سازی فایل

مرحله دوم: ابزار رسم شکل نرم افزار کورل

قسمت بعدی که در نوار کناری نرم افزار وجود دارد ابزار مرتبط با اشکال است. می توانید با استفاده از این ابزار شکل ترسیمی خود را تغییر دهید. برای اینکه بتوانید به ویژگی های این قسمت دسترسی داشته باشید و آن را فعال کنید باید روی فلش سیاه رنگ یا همان دومین آیکن این نوار ابزار کلیک کنید.

با استفاده از این ابزار می توانیم اشکل خود را متناسب با انتخاب خود تغییر دهیم.
ابزار رسم شکل
  • shape: برای تغییر حالت شکل از این آیکن استفاده می کنیم مثلا اگر بخواهیم یک ضلع مربع را گرد و یا پنج ضلعی را به ستاره تبدیل کنیم از این ابزار استفاده می کنیم.
  • Smooth tool: زمانی که شما شکلی را ترسیم می کنید قطعا کار شما تر و تمیز و صاف نخواهد بود زیرا دست انسان به اندازه ی خط کش و ابزار ترسیم دقیق نیست شما با این نرم افزار می توانید اشکال ترسیمی خود را دقیق بکشید برای اینکه بتوانید این گزینه را فعال کنید باید کلیک چپ ماوس را نگه داشته و آن را حرکت دهید.
  • Smear: این ابزار برای گود کردن اشکال به کار می رود و می توان با استفاده از این اشکال، اشکال جدیدی را خلق کرد.
  • Twirl: با انتخاب این ابزار می توانیم اشکال را مانند اسپیرال پیچ دهیم. اگر بخواهیم تمامی تصاویر به طور دایره ای پیچیده شوند ماوس را باید بیشتر نگه داریم. مثلا چنگالی را تصور کنید که ماکارانی در آن پیچیده شده.

مرحله سوم: ایجاد و انتخاب اشکال در نرم افزار corel

اکنون که توانستیم فایلی را ایجاد و یا ذخیره کنیم و با بعضی صفات و آیکن های آن آشنا شدیم نوبت می رسد به آموزش ایجاد اشکال در نرم افزار کورل.

  • برای استفاده از جعبه ابزار می توانید از کلمه میانبر (f6) استفاده کنید، اگر بخواهیم از سمت نوار کناری سمت چپ صفحه جعبه ابزار را پیدا کنیم هفتمین آیکن در نوار مربوط به جعبه ابزار است.
  • برای استفاده از ابزار بیضی می توانید از کلمه میانبر (f7) و در قسمت نوار هشتمین آیکون است.
  • برای استفاده از طراحی بدون ابزار و با دست از کلمه میانبر (f5) و در قسمت نوار ششمین آیکن می باشد.
  • استفاده از ابزار بیضی با کلمه میانبر (f8) و در قسمت نوار ابزار آیکن نهم است.
با استفاده از نوار ابزار می توان اشکال مختلفی را ایجاد کرد.
نوار ابزار

مرحله چهارم: انتخاب شئ ها و آبجکت ها در نرم افزار گرافیکی corel

در نرم افزار کورل این ابزار در قسمت چپ صفحه و درون نوار ابزار قرار دارد. زمانی که روی نوار pick tools کلیک می کنیم از سه قسمت تشکیل می شود: Free Transform ,picker ,free hand picker.

انتخاب اشیا و آبجکت ها در نرم افزار کورل
نوار ابزار ها
  • pick: برای اینکه بتوان ابزار ها و اشیا را جا به جا کرد و یا اندازه ها را تغییر داد از این گزینه استفاده می کنیم. اگر می خواهید اشیا را جا به جا کنید و یا سایز آن و یا شکل آن را تغییر دهید با یک کلیک و اگر می خواهید گزینه های تغییر شکل از یکی از اضلاع ها و چرخاندن تصویر یا شی را روی تصویر خود را اعمال کنید با دو کلیک و یا کشیدن شی با ماوس در محدوده خود تغییرات مورد نظر را انجام دهید.
  • Free hand Pick: این گزینه زمانی استفاده می شود که شما بخواهید شی مورد نظر را با حالتی آزادانه انتخاب کنید.
  • Free Transform: اگر با فتوشاپ کار کرده باشید قطعا این گزینه را مشاهده کرده اید. هرچند نحوه کار آن با فتوشاپ فرق می کند. شما می توانید با انتخاب این گزینه سایز، فرم و مکان شی را تعیین کنید. اگر می خواهید فقط اندازه یک شی هندسی را تغییر دهید به طوری که فرم آن تغییری نکند مثلا اگر شی انتخابی شما دایره است به بیضی تبدیل نشود فقط باید کلید کنترل را نگه دارید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد.

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست