به احتمال زیاد تا به حال نام مومو به گوش تان خورده و یا از چالش های آن در فضای مجازی شنیده اید. در سال های اخیر این دومین بازی تخریب گر با هدف نوجوان است که توسط افراد سودجو و آزارگر راه اندازی و نشر داده می شود.
چالش یا بازی مومو یکی از خطرناک ترین چالش ها است؛ این بازی همانند نهنگ آبی است با چند ترفند روانشناسی، تهدیدات و محتوای خود را با ایجاد کردن ترس و دلهره به قربانی خود می گنجاند.
این بازی قابلیت این را دارد که آسیب های جسمی و روانی فوق العاده زیادی را به قربانیان خود تحمیل کند و آن ها را تا مرز خودکشی می برد.
چالش مومو چگونه کار می کند؟
چالش مومو در سال 2018 توسط یک یوتیوبر با هدف جوانان معرفی و منتشر شد. افرادی تحت عنوان (با نام مومو) با نوجوانان ارتباط برقرار می کند و مانند بازی نهنگ آبی از آن ها می خواهند تا کارهایی را به عنوان وظیفه انجام دهند.
اگر آن ها از این کارها امتناع کنند تنبیهات و تهدیدات با بار روانی بالایی به آن ها تحمیل خواهد شد. گاها تنبیهات آن ها با عکس ها و فیلم های ترسناک و خشونت بار همراه است.
مومو در سال 2018 با یوتیوب وارد شد ترس از آن در همان سال از بین رفت؛ اما در سال 2019 دوباره در فضای you tube _ you tube kids علاقه نشان داد و ویدئوهای سمی خود را منتشر کرد. در این سه سال مومو از راه فیسبوک نیز فعالیت های خود را ادامه می داد؛ امروزه در ایران از طریق واتساپ فعالیت می کند.
چهره ترسناک مومو نشانه چیست؟
مومو، یک عروسک تولید شده توسط عروسک گردانی ژاپنی به نام میدوری هایاشی است. این عروسک چشمان درخشنده خیره،لبخند ترسناک و بزرگ همراه با موهای بسیار نامرتب است. این موجود در گذشته بچه ها را می دزدیده و تا سال ها بعد از آن، از این عروسک برای ترساندن بچه ها استفاه می کردند.
اولین عکس این عروسک توسط فردی به نام ناناکوکه که یک عروسک ساز است در اینستاگرام منتشر شد.
اگر خانواده مان دچار این چالش شد چگونه او را نجات دهیم؟
سرهنگ محمد رجبی در این باره گفت: رسیدگی به ارسال پیام ها و کلیپ ویدئوهای موسوم به چالش مومو به صورت ویژه در اولویت های پلیس فتا قرار گرفته و بزودی افراد داخلی که موجب آزار و اذیت دانش آموزان می شود را دستگیر می کنند.
سرهنگ رجبی از همه شما هموطنان خواست تا در صورت مشاهده موارد مشکوک در فضای مجازی با مراجعه به سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir و یا تماس با شماره 096380 آن ها را در جریان بگذارید.
وی از والدینی که دارای فرزند بین 7 تا 15 سال دارند در خواست کرد تا درباره این موضوع با کودکان صحبت کنند و آگاهی لازم را به کودکان بدهند تا از استرس و اضطراب آن ها کم کنید.
سرهنگ رجبی از والدین و معلمان درخواست کرد؛ به هیچ عنوان دانش آموزان را برای استفاده از پیام رسان های خارجی هدایت نکنند و مراقبت های لازم را انجام دهند.
راه مقابله با چالش مومو
این پیام تهدید آمیز به زبان فارسی از سمت افراد آزارگر برای دانش آموزان ایرانی ارسال می شود. اولین راه برای مقابله با آن این است اول هیچ گونه پیامی که با پروفایل مومو ارسال شده بود را باز نکنند و اگر تماسی را مشاهده کردند فورا آن را بلاک کنند.
هنگامی که شما با این فرد چت کنید او به عنوان مخاطب در لیست مخاطبین شما ذخیره می شود و از آنجایی که در واتساپ شماره هر فرد آیدی اوست حتی اگر شما اقدام به حذف اکانت خود نیز بکنید او شماره شما را دارد و شما را با پیامک های تهدیدآمیز می ترساند.
برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار درصورت مشاهده پیام یا دریافت تماس فورا آن را از هر نرم افزاری که نیاز به شماره تلفن شما را دارد بلاک کنید و حتی آن را در لیست سیاه تلفن تان قرار دهید تا هیچ گونه راه ارتباطی نداشته باشد؛ در صورتی که مومو از شماره ای دیگر اقدام به آزار و اذیت کردن شما کرد بهترین راه این است که شماره تان را عوض کنید و شماره ای جدید بگیرید.
مطالعه بیشتر …