موشن، موشن گرافی و موشن گرافیک- نحوه انجام کار یک موشن گرافیست

موشن گرافی

ویدیو هایی که به صورت متحرک پیام و محتوای خود را انتقال می دهند را موشن گرافی می گویند. واژه موشن (Motion) در زبان فارسی به معنای پویایی و تحرک است. (هر چیزی که دارای حرکت باشد.)

از جمله ویژگی های موشن می شود به تاثیرگذاری بیشتر، جذابیت بیشتر و تهیه آن در کمترین زمان و هزینه نسبت به سایر ویدئوها اشاره کرد؛ ضمن اینکه موشن های تبلیغاتی مخاطب های بیشتری دارد.

در این قسمت می خواهیم برای شما انواع موشن را معرفی کنیم.

انواع موشن گرافی

1- ویدیورئال

ویدیوهایی که در فضای واقعی فیلم برداری می شوند و اطلاعاتی را به ما می دهند؛ ویدئورئال نامیده می شوند. در این مدل از موشن، از طرح های گرافیکی استفاده نمی کنند و محور اصلی آنها انتقال پیام است که بر پایه صدا برداری، فیلم برداری، تدوین و صداگذاری انجام می شود. ویدئوهای تایم لپس، اکثر ویدیو ولاگرها، ویدئو های آنباکسینگ از جمله ویدئوهای رئال هستند که در فضای واقعی فیلمبرداری شده اند و تدوینگر با حذف موارد اضافی ویدئو آن را تدوین می کند.

2- ویدیو موشن

موشن

این دسته از موشن ها تلفیقی از فیلم برداری و گرافیک هستند. استفاده از کارهای گرافیکی در این قسمت زیبایی هایی را به فیلم شما اضافه می کند که در فیلم برداری قابل مشاهده نیست. مثال ساده ویدئو موشن ها فیلم های زیرنویس دار هستند. یا آدرس پیج های اینستاگرام که در زیر ویدئو به صورت اشکال متحرک ظاهر می شوند.

3- استاپ موشن

استاپ موشن به تکنیکی می گویند که برای تهیه آن از اشیاء واقعی عکاسی می شود. در این شیوه اشیا به صورت جزئی و کلی حرکت داده می شوند و از هر حرکت آنها عکس گرفته می شود. سپس با استفاده از نرم افزارهای کاربردی فیلم ها و عکس ها را پشت سر هم می گذارند تا بتوانند یک ویدئو چند ثانیه ای پیوسته تهیه کنند. استاپ موشن یکی از سخت ترین انواع ویدئو است، بطوریکه ساخت یک استاپ موشن حرفه ای 1 دقیقه ای، بیش از 10 روز زمان ببرد.

4- موشن گرافی

موشن گرافی از دو واژه (موشن) و (گرافیک) ساخته شده است، به معنی اشکال گرافیکی متحرک. اگر بخواهیم آن را به زبان ساده بگوییم، موشن گرافیک نوعی ویدیو است که در آن شکل ها، رنگ ها و نوشته ها حرکت می کنند.

عموما از تصاویر واقعی در آن استفاده نمی شود بلکه حدالامکان از طرح های برداری که در نرم افزار ایلوستریتور تهیه می شود، استفاده می کنند. ممتاز دیزاین موشن گرافی زیر را برای معرفی پک ضدریزش سریتا در فروشگاه زیپلین تولید کرده است.

5- اینفوموشن

اینفوموشن موشن هایی هستند که برای انتقال پیام خود از تکنیک های اینفوگرافی استفاده می کنند. در واقع اینفو موشن ها اینفوگرافیک های متحرک هستند. در این اینفوموشن ها معمولا از انواع نمودار، بردار و… استفاده می شود.

6- انیمیشن

انیمیشن به ویدئوهایی انیمیشن می گویند که در ساده ترین حالت دارای کاراکترها و داستان خاصی باشد؛ ضمن اینکه غالبا به لایه های زیرین داستانی، احساسی، روانی، پرسوناژ می پردازد. به بیان ساده در انیمیشن، کاراکترها براساس یک داستان خاص متحرک شده اند و باعث می شوند ما بادیدن آن ها براساس نوع داستان احساسات غم، شادی، تعجب، و…. را تجربه کنیم. هر چه یک انیمیشن از قوانین انیمیشن بیشتری پیروی کند، معمولا برای مخاطب جذاب تر است. انیمیشن زیر یکی از نمونه کارهای ممتازدیزاین است.

با چه ابزارهایی می توان موشن گرافی تهیه کرد؟

کاراکتر

از ابزارهای مفید و ساخت موشن می شود به گزینه های زیر اشاره کرد.

  1. Adobe After Effects
  2. Adobe Premiere
  3. Adobe Photoshop
  4. Adobe Illustrator
  5. Adobe Animate
  6. Nuke
  7. 3DMAX
  8. Houdini
  9. Maya
  10. Syntheyes
  11. Adobe character
  12. cinema 4d و…..

همچنین پلاگین ها و ابزارهای رایج دیگری نیز وجود دارند که می توانید با استفاده از آنها موشن تهیه کنید.

از موشن گرافی در کجاها استفاده می شود؟

گسترش استفاده مردم از اینترنت و شبکه های اجتماعی و علاقه آن ها به دیدن انواع ویدئو نسبت به تبلیغات دیگر، باعث فراگیری موشن گرافی در فضاهای مختلف تبلیغاتی از جمله:

  • تلویزیون
  • فیلم و سینما
  • تبلیغات
  • بیلبوردهای تلویزیونی
  • شبکه های اجتماعی
  • وب سایت ها و … شده است. موشن گرافیک را می توان برای موارد مختلفی ساخت. از نحوه ی استفاده از وسایل نقلیه عمومی تا معرفی یک محصول، از نحوه ی رزرو یک بلیت تا توضیح

نحوه ی کار یک موشن گرافیست چگونه است؟

موشن گرافیست قبل از اینکه پشت سیستم بنشیند و شروع به ساخت موشن گرافیک کند، نیاز به یک استوری برد دارد. استوری برد برگه کاغذی است که تمام اتفاقاتی که قرار است در جریان یک موشن گرافیک بیافتد، روی آن کشیده می شود. به بیانی دیگر برگه راهنمای موشن گرافیست برای ساخت هر پلان از موشن گرافی می باشد. حالا که نقشه ی کلی راه کشیده شد نیاز به پیدا کردن یا طراحی هر المان، تصویر یا نماد است(بعضی از موشن گرافیست ها از طرح های آماده کشیده شده استفاده می کنند، بعضی ها خودشان عناصر مورد نیازشان را طراحی می کنند.

مرحله بعد شروع انیمیت اجزا موشن است. وقتی قسمت تصویری کار کاملا انیمیت شد به سراغ قسمت صوتی می رویم، افکت، موسیقی و صداهای مورد نیاز را جمع آوری کرده و در جای خود قرار می دهیم. بعد از بازبینی و رفع ایرادات احتمالی نوبت انتشار موشن است. در استدیو ممتاز دیزاین ساخت موشن گرافیک هر روزه با تلاش بیشتر، کیفیت بالاتر و قیمت منصفانه تر برای جلب رضایت شما مشتریان عزیز است.

برای دیدن نمونه کارهای موشن به کدام وب سایت ها می شود مراجعه کرد؟

1- وب سایت Motion Graphics: این وب سایت یک فضای آنلاین است که هنرمندان در این رشته می توانند کارهای خود را با دوستان خود به اشتراک بگذارند.

2- وب سایت Art of the Title: در این وب سایت نیز برای شما نمونه هایی از موشن را تهیه کرده اند تا با توجه به آن ذهن شما را باز کنند.

3 وب سایت Art of the Title: این وب سایت نیز برای شما نمونه کارهای جذابی را تهیه کرده اند.

در پینترست و اینستاگرام با هشتک های motiongraphic# هم می توانید نمونه های زیادی برای الهام گرفتن از آنها پیدا کنید.

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست