عکاسی از غذا یک ژانر محبوب عکاسی است، و راهی عالی برای ثبت زیبایی و طعم غذا است. اما گرفتن عکس های غذایی عالی آنقدرها هم که به نظر می رسد آسان نیست. آزمایش زاویه های مختلف عکاسی از غذا یک راه عالی برای بهبود عکس های غذایی خوشمزه شماست.
مزایای استفاده از زوایای مختلف عکاسی از غذا
عوامل زیادی میتوانند عکاسی از غذای شما را عالی یا مزخرف کنند. مشکلات مربوط به نور، ترکیب بندی، یا استایل غذا و لوازم جانبی همگی بر نتیجه کار شما تأثیر میگذارند. حتی تصمیمات جزئی در این زمینهها میتواند باعث شود که تصویر کمی «خاموش و بی روح» شود.
نقش زاویه دوربین در عکاسی از غذا
مشخص کردن زوایای دوربین برای عکاسی از غذا ضروری است. منظری که ممکن است برای یک تصویر بسیار خوب عمل کند، لزوماً برای تصویر دیگر کارایی ندارد. بنابراین قبل از اینکه دوربین خود را بردارید، به این فکر کنید که کدام چشم انداز به نشان دادن بهترین ویژگی های ظرف کمک می کند.
سه زاویه اصلی عکاسی از غذا وجود دارد: بالای سر (90 درجه)، 3/4 (25 تا 75درجه) یا رو به رو(eye level یا 0 درجه).
ممکن است کمی فنی به نظر برسند. اما به خاطر سپردن این زوایای دوربین بسیار آسان است. بالای سر مانند منظره چشم پرنده است. در همین حال، می توانید 3/4 را به عنوان دیدگاه غذاخوری در نظر بگیرید. و در نهایت، مستقیم به همسطح بودن دوربین با میز اشاره دارد.
تغییرات جزئی در این زوایای دوربین برای عکاسی از غذا وجود دارد. اما اینها موارد اصلی هستند که حرفه ای ها و علاقه مندان همیشه از آنها استفاده می کنند.
نحوه استفاده از زاویه دوربین 3/4
این زاویه زمانی است که دوربین خود را در هر نقطه از 25 تا 75 درجه نسبت به سوژه خود قرار می دهید. به طور معمول، 45 درجه رایج ترین زاویه برای عکاسی از مواد غذایی تجاری است. این یک زاویه محبوب است زیرا بسیار متنوع است. این به شما امکان می دهد جلو و سطح ظرف و همچنین کناره ها را نشان دهید.
اگر برای عکاسی از غذا به دنبال ایده می گردید، مقاله 10 ایده عکاسی از کوکی و شیرینی را بخوانید.
آیا اشاره کردیم که این همان دیدگاهی است که مردم هنگام خوردن غذا می بینند؟
زاویه 30 درجه تغییری از زاویه 45 درجه است. زاویه دوربین کمی کمتر است و به بیننده اجازه می دهد پس زمینه را ببیند.بیایید به تصاویر زیر نگاه کنیم تا ببینیم زاویه 3/4 هنگام عکاسی از غذا چگونه کار می کند. تصویر سمت چپ در 30 درجه گرفته شده، در حالی که تصویر سمت راست در 45 درجه گرفته شده است.
می توانید پس زمینه را در تصویر سمت چپ مشاهده کنید. اما در تصویر سمت راست مواد موجود در غذا را خیلی بهتر می بینید.هر دوی این عکس ها در 70 میلی متر گرفته شده اند، بنابراین فاصله کانونی یکسان است. تفاوت ها از زاویه دوربین در عکاسی از غذا بود.
هنگام انتخاب زاویه برای عکاسی از غذا، به این فکر کنید که چه نوع ظرفی غذای خود را سرو می کنید. برای سالادی که در یک کاسه سرو میشود، میخواهیم عمیقتر آن را ببینیم. این یعنی انتخاب زاویه 45 درجه به جای 30 درجه.
قبل از شروع به تنظیم عکس، دوربین و لوازم خود را انتخاب کنید، زیرا یکی بر دیگری تأثیر می گذارد. لنزی که استفاده می کنید و فاصله بین دوربین و سوژه شما نیز همینطور است. وقتی با لنز تله تر عکاسی میکنید، معمولاً فقط غذا و میز را میبینید. من تقریباً همیشه با دوربین فول فریم خود با 70 میلی متر یا بالاتر عکاسی می کنم.
با این حال، زاویه بالای سر برای هر نوع شات غذایی کار نمی کند. این عمق را از بین می برد، که به تصویر پاپ گرافیکی بیشتری می بخشد. پس این بدان معناست که برای هر نوع غذایی مناسب نیست. با زاویه بالای سر، بر شکل غذا و عناصر مختلف صحنه تاکید می کنید.
نحوه استفاده از زاویه مستقیم
این زاویه دوربین برای غذاهای “بلند” مانند همبرگرها یا پشته های پنکیک مناسب است. برارتفاع ظرف تاکید می کند. وقتی در حال عکاسی برگر و ساندویچ هستید، نان یا تکه بالای نان چیزی را که داخل آن است پنهان می کند. به همین دلیل است که گرفتن عکس از هر نقطه بالای غذا منطقی نیست. به یاد داشته باشید، هدف همیشه تمرکز بر بهترین ویژگی های غذا است.
در تصویر Eton Mess زیر، مستقیم انتخابی آشکار بود. به ما اجازه می دهد مرنگ و خامه فرم گرفته را با انجیر و برش های پرتقال خونی ببینیم. در تصویر براونی های شکلاتی، بافت آن ها و گیلاس ها را می بینیم. و ما کنتراست پاشیدن پودر قند را داریم. اگر عکس را از بالای سر گرفته بودم، پودر شکر و بافت رویه براونی تمرکز می شد. و این وحشتناک است زیرا مردم هیچ راهی برای دانستن آنچه در غذا است نداشتند.
سایر زوایای عالی که می توانید در عکاسی از غذا استفاده کنید
قبلاً اشاره کردیم که 3/4، بالای سر و مستقیم تنها زوایای بیرونی نیستند. شما همچنین می توانید از مواردی که در زیر لیست کرده ایم برای غذای عکاسی استفاده کنید:
زاویه پایین (Low Angle)
زاویه پایین تغییری از عکس مستقیم است. تنها تفاوت این است که شما باید کمی پایین تر از ظرفی که از آن عکس می گیرید بروید. این چشم انداز باعث می شود ظرف بزرگتر از اندازه واقعی آن به نظر برسد. به همین دلیل است که آن را زیاد در تبلیغات می بینید. میتوانید هنگام عکس گرفتن از همبرگر، یک دسته پنکیک یا هر چیز دیگری که ارتفاع دارد از آن استفاده کنید.
کلوز آپ یا نمای نزدیک (Close up)
آیا باید مواد داخل غذا را به نمایش بگذارید؟ سپس در نظر بگیرید که یک عکس از کلوز آپ بگیرید. این به شما امکان می دهد بافت و جزئیات ظرفی را که از آن عکس می گیرید، نشان دهید.
به این ترتیب، بینندگان شما تصور بهتری از طعم و احساس این ظرف در دهان خود خواهند داشت. در بیشتر موارد، این پرسپکتیو فقط مکمل عکس اصلی است. به عبارت دیگر، باید مشخص کنید که مردم با شات اصلی به چه چیزی نگاه می کنند. بنابراین وقتی آنها به کلوزآپ نگاه می کنند، متوجه می شوند که موضوع یکسان است.
زاویه هلندی (Dutch Angle)
زاویه هلندی فقط یک نام فانتزی برای کج کردن دوربین شما است. در عکاسی از مواد غذایی رایج نیست. اما اگر مجموعه شما دارای خطوط تیز یا شکل هندسی باشد ، می توانید این کار را امتحان کنید. به جای اینکه همه چیز را صاف کنید ، می توانید آنها را کمی از بین ببرید تا علاقه ای ایجاد کنید. به نوبه خود ، اشکال مورب که ایجاد می کنید به چشم بیننده به غذا هدایت می شود.
چه زمانی باید از این زوایا استفاده کنید؟
همیشه غذای مورد نظر خود را در اولویت قرار دهید. آیا مانند ساندویچ لایه هایی دارد؟ یا آیا این یک غذای صاف است ، مانند پیتزا؟ همچنین ، به این فکر کنید که می خواهید تمرکز اصلی علاقه را داشته باشید. توصیه من این است که شما روی جلوی غذا تمرکز کنید.
اگر غذا دارای لایه است، نباید از بالای سر عکاسی کنید. در عوض، به سمت زاویه 3/4 و مستقیم بروید. به این ترتیب، شما می توانید هر چیزی را که در آن است نشان دهید. اگر ظرف مسطح است یا بیشتر مواد آن در بالای آن است، عکس های بالای سر بگیرید.
اگر با موبایل خود عکاسی می کنید، از پرسپکتیو بالای سر یا مستقیم استفاده کنید. از گرفتن زوایای اریب خودداری کنید. وقتی شروع به عکاسی از غذا می کنید، تمایل به گرفتن عکس در زاویه وجود دارد.
هرگز خوب به نظر نمی رسد و شما را به عنوان یک آماتور معرفی می کند. مخصوصاً اگر به نظر می رسد که غذا در حال لیز خوردن از روی میز است! وقتی از غذا عکس می گیرید، خود را فقط با یک زاویه محدود نکنید.
من حتی توصیه می کنم از هر سه زاویه را عکس بگیرید. به هر حال، این کاری است که اکثر عکاسان حرفه ای انجام می دهند. آنها می خواهند همه چیز را پوشش دهند، بنابراین هیچ جزئیاتی را از دست نمی دهند. این فرآیند فکری همچنین به آنها اجازه می دهد تا به مشتریان خود حق انتخاب بیشتری بدهند.
البته باید زوایای دیگر را نیز در نظر بگیرید. انجام این کار به شما این امکان را می دهد که به یک دیدگاه منحصر به فرد دست پیدا کنید. می بینید، هر چه تصاویر شما با دیگران متفاوت باشد، احتمال موفقیت شما در این سبک بیشتر است. پس از آزمایش کردن نترسید! به هر حال، شما تمام زمان را برای انجام این کار دارید، زیرا سوژه شما حرکت نمی کند.
نتیجه
دانستن نحوه استفاده از 3/4، سربار و مستقیم به شما در عکاسی محصول کمک زیادی می کند. وقتی با این زوایا آشنا شدید، دیگر لازم نیست وقت خود را برای کشف نحوه عکاسی از ظرف خود تلف کنید. به هر حال، شما فقط سه انتخاب دارید. هرچه بیشتر عکاسی کنید و عکاسی از غذا را تمرین کنید، بصری تر می شود. شما یاد خواهید گرفت که به سرعت زاویه ای را انتخاب کنید که برای مواردی که عکاسی می کنید بهترین کارایی را دارد. برنامهریزی از قبل میتواند مفید باشد، اما میخواهید فضایی برای خلاقیت نیز بگذارید.
اگر به عکاسی از غذا علاقه دارید، مقاله 97 ترفند ناگفته از عکاسی غذا را بخوانید.
منبع: expertphotography.com