بهترین انیمیشن استاپ موشن های ساخته شده از ابتدا تا امروز(stop motion)

بهترین انیمیشن استاپ موشن

در مقاله استاپ موشن صفر تا 100، از آشنایی تا اجرا با انواع استاپ موشن و مراحل ساخت آن آشنا شدید. ممتاز دیزاین در این مقاله قصد دارد علاوه بر معرفی برترین انیمیشن استاپ موشن های ساخته شده، به افسانه ی کمتر شنیده شده از تولد انیمیشن استاپ موشن بپردازد.

افسانه ی تولد استاپ موشن

شایعه شده است که ژرژ ملی یس، پیشکسوت سینمای افسانه ای هنگامی که یک بار محل دوربینش به هم خورد، به طور تصادفی آن را کشف کرد. با راه اندازی مجدد آن، متوجه شد همه چیز کمی تغییر کرده است.

پس از آن خیلی زود فیلم های استاپ موشن در اروپا به نمایش در آمدند. هنگامیکه هنرمندان با مهارت و بینش منحصر به فرد از استاپ موشن به عنوان یک شکل هنری تازه در فیلم های خود استفاده کردند.

برترین انیمیشن استاپ موشن ها از ابتدا تاکنون

1. انیمیشن استاپ موشن کینگ کونگ (King Kong)

کینگ کونگ جزو اولین استاپ موشن های ساخته شده در دنیا است. رادیو پیکچرز آن را در سال 1933 تهیه کرده و کارگردان های آن مریان کوپر و ارنست بی شودزاک هستند. داستان این انیمیشن استاپ موشن در مورد یک گوریل چند صد متری است که عاشق دختری موطلایی می شود.

با اینکه هزینه ی ساخت کمتر از یک میلیون دلار بود اما به فروش 5.3 میلیون دلاری رسید که موفقیت بزرگی برای فیلم محسوب می شد.

2. انیمیشن کابوس قبل از کریسمس The nightmare) before chirismas)

داستان این فیلم درباره ی پادشاه شهر هالوین است که از یکنواختی خسته شده است و سعی در انجام کار جدید دارد. او برای ترساندن بچه ها به شیوه ی جدید بابانوئل را می دزدد و کادو های ترسناک برای بچه ها می فرستد. این انیمیشن هم یکی دیگر از انیمیشن استاپ موشن های پیشگام است.

کابوس قبل از کریسمس آن ‌چنان موفق بوده که به آن لقب بهترین فیلم ژانر کریسمس در تاریخ سینما را دادند. در سال 1993 والت دیسنی پیکچرز آن را تهیه کرده و نویسنده، کارگردانش تیم برتون است.

این فیلم نامزد جایزه اسکار بهترین جلوه های ویژه در سال 1993 شد. هزینه ساخت فیلم 18 میلیون دلار و فروش گیشه آن 75/1 میلیون دلار بوده است.

3. انیمیشن استاپ موشن جیمز و هلوی غول پیکر  (James and the Giant Peach)

انیمیشن جیمز و هلوی غول پیکر ترکیبی از فیلم و استاپ موشن است. داستان فیلم بر اساس رمانی به همین نام است که توسط رولد دال نوشته شده است.

داستان فیلم درباره ی جیمز پسری است که بعد از یتیم شدن در خانه دو خاله ظالم خود زندگی می کند. یک روز متوجه هلوی غول پیکری در پشت خانه می شود و با او فرار می کند.

تیم برتون در سال 1996 تهیه کننده این انیمیشن استاپ موشن بوده و هنری سلیک کارگردانی آن را به عهده داشته است. هزینه تولید فیلم 18 میلیون دلار و فروش گیشه 75/1 میلیون دلار بوده است.

4. انیمیشن فرار مرغی (Chicken run)

در سال 2000 یکی از شناخته شده ترین استاپ موشن های جهان متولد شد. انیمیشن فرار مرغی که هیجان آغاز سده جدید و روایت دوست داشتنی آن باعث دیده شدن این اثر شد.

فروش این اثر سود بسیار زیادی برای دریم ورک شرکت سازنده آن به ارمغان آورد. داستان این فیلم درباره ی فرار عده ای مرغ از مزرعه و ماجرا های بین تصمیم و عمل آن ها است. این فیلم موفق به کسب جایزه ستلایت برای بهترین انیمیشن سال شد.

*خبر خوب: فرار مرغی 2 در سال 2021 اکران خواهد شد.

5. انیمیشن عروس مردگان (Corse Bridge)

تیم برتون در سال 2005 یکی از موفق ترین انیمیشن استاپ موشن های خود عروس مردگان را با شرکت برادران وارنر ساخت.

این فیلم موزیکال ترسناک ترکیبی از روش سنتی و مدرن انیمیشن سازی است. این فیلم علاوه بر فروش خوب توانست نامزد دریافت جایزه اسکار در بخش بهترین انیمیشن شود.

داستان فیلم درباره ی ویکتور پسر جوانی است که در زمان تمرین خطبه عروسی اش در جنگل به اشتباه، انگشتر را به دست یک عروس مرده می کند.

6. انیمیشن والاس و گرومیت: نفرین موجود خرگوش نما (Gromit: The curse of the were_rabbit)

اولین استاپ موشن که موفق به دریافت جایزه اسکار شد، انیمیشن استاپ موشن والاس و گرومیت به کارگردانی استیو باکس ونیک پارک است که در سال 2005 تولید شد.

تهیه کنندگی آن را شرکت آردمن و دریم ورک بر عهده داشتند. داستان این انیمیشن درباره ی دو شکارچی خرگوش است که مغز یکی از آن ها به اشتباه با خرگوش عوض می شود.

7. انیمیشن استاپ موشن کورالین (Coralin)

کورالین یکی از جذاب ترین انیمیشن استاپ موشن های ترسناک و در عین حال فانتزی است. هنری سیلیک نویسنده، تهیه کننده و کارگردان آن را درسال 2009 بر اساس رمانی به همین نام ساخته است.

داستان فیلم درباره ی دختری است که به تازگی به یک خانه قدیمی اسباب کشی کرده است و در آن جا به وسیله ی در کوچکی به دنیای موازی گونه ای از زندگی خودش قدم می گذارد.

درآن جا آدم ها به جای چشم دکمه دارند و سعی می کردند چشم های کورالین را نیز با دکمه عوض کنند.

این استاپ موشن در سال 2010 نامزد دریافت بهترین انیمیشن سال شد. هزینه ساخت فیلم 60 میلیون دلار و میزان فروش گیشه آن بیش از 124 میلیون دلار بوده است.

8. استاپ موشن بره ناقلا (Shaun The Sheep)

بره ناقلا انیمیشن کمدی کودکانه است که طرح اولیه آن توسط نیک پارک ساخته شد. تهیه کنندگان این اثر مایلز یالوگ و جولی لاک هارت هستند. این انیمیشن نیز از تولیدات آردمن انیمیشن است. این انیمیشن در هشتاد و هشتمین دوره جوایز اسکار، نامزد دریافت جوایز اسکار شد.

در این انیمیشن گوسفندان به حل مشکلاتی که در یک مزرعه رخ می دهد، می پردازند. مغز متفکر آن ها بره ای است که از همه ی آن ها کوچک تر است و معمولا خرابکاری بقیه را جبران میکند و یا با تدبیر خود آن ها را برای حل مشکلات پیش آمده رهبری می کند.

9. انیمیشن آقای فاکس شگفت انگیز Fantastic Mr.) Fox)

آقای فاکس شگفت انگیز داستان زندگی یک روباه و خانواده او را روایت می کند که هر شب به یکی از 3 مزرعه دار مشهور دستبرد می زند.

یک روز هر 3 مزرعه دار با یکدیگر متحد می شوند که روباه را گیر بیاندازند. فیلم نامه ی این اثر را رولد دال براساس کتابی به همین نام نوشته است.

این فیلم یک بار به خاطر موسیقی متن و یکبار هم بخاطر انیمیشن نامزد دریافت اسکار شده است. کارگردان این فیلم جذاب وس اندرسون در سال 2009 بوده و توسط کمپانی قرن بیستم تهیه شده است.

10. فیلم انیمیشنی پارانورمن (Paranorman)

سال 2012 استودیو لایکا یکی از درخشان ترین استاپ موشن های ساخته شده اش را رونمایی کرد. کارگردان این اثر سام فل و نویسنده آن کریس باتلر است.

از جوایز این انیمیشن می توان به جایزه بهترین فیلم انیمیشنبهترین شخصیت های انیمیشنیبهترین طراحی شخصیت های انیمیشنی- بهترین انیمیشن چهره پردازی شده در انجمن منتقدان بوستون، انجمن منتقدان سانفرانسیسکو، انجمن منتقدان دالاث، انجمن زنان روزنامه نگار،انجمن منتقدان فورت وورث، انجمن منتقدان سن دیگو، انجمن منتقدان تورنتو، انجمن منتقدان جنوب شرقی، انجمن منتقدان شیکاگو، انجمن تهیه کنندگان آمریکا و… اشاره کرد. این فیلم همچنین در جشنواره های بسیاری نامزد دریافت جایزه بوده است.

انیمیشن استاپ موشنی که داستان پسر بچه ای به نام نورمن را روایت می کند که می تواند ارواح را ببیند و با آن ها ارتباط برقرار کند و بخاطر این قابلیتش مورد تمسخر دیگران قرار می گیرد.

به همین دلیل از مردم شهر، دوستان و خانواده اش فاصله می گیرد. روزها اینگونه می گذرد تا اینکه همه به کمک او نیاز پیدا می کنند.

11. انیمیشن استاپ موشن شازده کوچولو (The Little Prince)

این انیمیشن اقتباس فوق العاده ای دیگر از کتاب آنتوان اگزوپری است. مارک آزبرن کارگردان شازده کوچولو به خوبی توانست ماجرای اصلی داستان را حفظ کرده و آن را به صورت یک داستان جذاب و جدید ارائه کند.

کمپانی پارامونت پیکچرز با ساخت انیمیشن استاپ موشن بلند از کتاب شازده کوچولو توانست اولین انیمیشن استاپ موشن اقتباسی خود را ثبت کند. این فیلم در جشنواره کن به نمایش درامد و با استقبال خوبی مواجه شد.

12. انیمیشن زندگی من به عنوان یک کدو (My Life as a Courgette)

انیمیشن استاپ موشن زندگی من به عنوان یک کدو انیمشنی است که در عین سادگی توانست نامزد دریافت جایزه اسکار شود.

این فیلم درباره ی پسر بچه ای است که خود را به نام کدو معرفی می کند. او به دلیل بد سرپرست بودن به پرورشگاه منتقل می شود و ماجرا هایی برایش پیش می آید. داستان این فیلم براساس کتابی از ژیل پاریس است.

13. انیمیشن استاپ موشن مری و مکس (Merry and Max)

یکی دیگر از انیمیشن های درخشان استاپ موشن مری و مکس در سال 2009 به قلم و کارگردانی آدام الیوت و تهیه کنندگی ملانی کوبز منتشر شد.

این فیلم برنده جشنواره پویانمایی اتاوا برای بهترین انیمیشن و برنده خرس نقره ای جشنواره فیلم برلین و همچنین جایزه (آسیا پاسیفیک) شده است. هزینه ساخت انیمیشن 8 میلیون و دویست و چهل دلار بود.

فیلم براساس یک دستان واقعی است و داستان دختری 8 ساله به نام مری را رعایت می کند که ذهن پرسشگری دارد. روزی با مادرش به اداره پست می رود، یک آدرس انتخاب می کند و شروع به نوشتن سوالاتش برای آن آدرس می نماید.

گیرنده ی نامه ها مکس 44 ساله است که به سندرم آسپرگر مبتلا است. این انیمیشن به ارتباط و نامه نگاری های این دو که 18 سال ادامه دارد. تا اینکه مری در مورد عشق از مکس سوال می پرسد، چون عشق برای مکس دست نیافتنی بود، او پس از مدتی فکر کردن بیمار می شود.

14. انیمیشن استاپ موشن فرانکن وینی (franken weenie)

از دیگر آثار فانتزی و ترسناک تیم برتون انیمیشن فرانکن وینی است. تهیه کننده آن کمپانی تیم برتون و والت دیسنی بوده است.

داستان این انیمیشن درباره ی پسری به نام ویکتور فرانکشتاین است که سعی می کند با قدرت الکتریسته سگ مرده اش را مجدد زنده کند. این فیلم به نسبت سایر آثار برتون نتوانست فروش چندانی را از آن خود کند، با این حال نامزد دریافت اسکار شد.

15. استاپ موشن آنومالیسا

این فیلم را چارلی کافمن بر اساس نمایش تلویزیونی خود فیلم نوشته و کارگردانی کرده و تولید آن با شرکت استاربرنز ایند استیز شوت فیلم بوده است.

این فیلم توانسته جایزه اسکار بهترین انیمیشن و گلدن گلوب بهترین انیمیشن بلند شد. از دیگر جوایز آن جایزه ویژه هیئت داوران در هفتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز است.

فیلم داستانی عاشقانه درباره ی مایکل یک سخنران انگیزشی است که تنها است و به تازگی با دختری به نام لیزا آشنا شده است. او به واسطه ی این آشنایی به ارزش خود پی می برد.

16. استاپ موشن کوبو و دو تار

کوبو استاپ موشن تری دی است که در سال 2016 تولید شده است. کارگردان و تهیه کننده آن تراویس نایت است و نویسندگان آن مارک هیمز و کریس باتلر هستند.

این انیمیشن نیز تولید استودیو لایکا است. هزینه ساخت فیلم 60 میلیون دلار و فروش آن 74 میلیون دلار است. این فیلم توانسته در هشتاد و نهمین دوره جوایز اسکار، اسکار بهترین انیمیشن و جلوه های بصری را از آن خود کند.

انیمیشن داستان پسری را روایت می کند که به همراه مادری مریض در بالای کوه زندگی می کند. او هر روز به روستای نزدیک کوه می رود و با کاغذ های اوریگامی و تار برای روستائیان داستان می گوید.

یک روز تصادفی روحی کینه توز از گذشته را احضار می کند که باعث مشکلاتی در زندگی اش می شود.

17. استاپ موشن غول های جعبه ای (The Box TROLLS)

کارگردانان این استاپ موشن گراهام آنابل و آنتونی استاکی هستند. فیلم نامه آن را ایرنا برینگال و آدام پاوا بر اساس کتاب هیولاها اینجا هستند!

نوشته آلن اسنو نوشته شده است. این فیلم را کمپانی لایکا به شیوه ی استاپ موشن تری دی تهیه کرده است. غول های جعبه ای نامزد دریافت اسکار شده است.

داستان فیلم درباره ی شهری خیالی است که در آن موجودات زیر زمینی (باکس ترول ها) بچه ها را می دزدند و به قتل می رسانند.

شهردار با نابود کننده حشرات قرار می گذارد که در ازای نابودی تمام باکس ترول ها وارد انجمن شهر عاشق پنیر (کلاه سفیدان) شود. در حالیکه ترول ها موجوداتی صلح طلب هستند.

لینک گمشده جاه طلبانه ترین و بزرگ ترین پروژه استاپ موشن تاریخ سینما است. این انیمیشن در سال 2019 با بودجه 100 میلیون دلاری توسط شرکت لایکا ساخته شد، اما فروش آن تنها 26 میلیون دلار بود.

استودیو لایکا آن را ترکیب تکنیک های مختلف تولید کرده است تمام اشیاء داخل صحنه ها منحصرا برای این انیمیشن استفاده شده است.

این انیمیشن توانست جایزه بهترین انیمیشن سال را از گلدن گلوب گرفت. داستان این انیمیشن درباره ی آقای لیونل فراست است که سعی دارد وجود موجودی به نام ساسکواچ را اثبات کند.

19. انیمیشن دزدان دریایی و نخاله ها (The pirates! (Band Of Misfits

این فیلم ماجراجویانه را استودیو انیمیشن سازی آردمن در سال 2012 تهیه کرد. جیدن دفوئه داستان آن را با الهام فیلم دزدان دریایی کارائیب به زبانی طنز و کنایه آمیز نوشته است.

این فیلم تلفیق تکنیک سه بعدی و استاپ موشن باعث شده تصاویر زنده و پویا به نظر برسند. هزینه ی ساخت فیلم 55 میلیون و فروش آن 123 میلیون بوده است.

داستان فیلم درباره ی کاپیتان دزدان دریایی است که رییس تعدادی ملوان کودن است. این ملوانان معمولا کشتی های نامناسبی را برای حمله انتخاب می کنند. در نهایت این گروه تصمیم می گیرند در مسابقات انتخابی بهترین دزدان دریایی سال شرکت کنند.

از استاپ موشن بیشتر بدانید:

10 واقعیت استاپ موشن عروسکی 7 ایده برای ساخت استاپ موشن در کسب و کار و فروش محصول 45 ایده باورنکردنی برای ساخت استاپ موشن

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست