بررسی کاربرد فتوشاپ در رشته های مختلف کاری

کاربرد فتوشاپ

فتوشاپ از اولین برنامه های طراحی و ویرایش تصایر و خلق آن است. به همین خاطر همه نام این برنامه را شنیده اند. فتوشاپ در گذشته بسیار پر کاربرد تر از امروز بود.

به دلیل پیکسلی و شطرنجی بودن فتوشاپ خلق بعضی موارد به زمان بیشتر و پیچیدگی های بیشتری نیاز داشت، به همین دلیل بعضی کار ها به نرم افزار های تخصصی تر و برداری که سرعت عمل بیشتر و کیفیت بهتری را در چاپ ارائه می دهند واگذار شد.

با وجود این نرم افزار های سریع و آسان، کاربرد آن در بعضی رشته ها کمرنگ تر شد. با این حال همچنان جایگاه خود را حفظ کرده و به عنوان یک نرم افزار اصلی یا کمکی مورد استفاده کاربرانش می باشد.

از آنجایی که این نرم افزار کاربرد های قابلیت های دیجیتالی و سه بعدی را دارد در رشته ها و کار های متنوعی از آن استفاده می شود. در این مطلب کاربرد فتوشاپ را در مشاغل و رشته های مختلف بررسی می کنیم.

1- عکاسی

اولین گروهی که فتوشاپ جزء جدایی ناپذیر آن است، عکاس ها هستند. فتوشاپ اولین برنامه برای روتوش تصاویر و تنظیم رنگ بوده و هنوز هم با وجود نرم افزار های متنوع این برنامه بهترین نتیجه را به شما می دهد.

کار هایی که با امکانات فتوشاپ در رشته عکاسی استفاده می شود زیاد نیست اما بسیار پر کاربرد و موثر است و می توان تصاویر انتزاعی و تخیلی را خلق کرد. اما بیشتر شامل موارد زیر می شود و بقیه موارد فتوشاپ روی عکس جزء کار عکاسی ها نیست.

ادیت ویژه عکس در فتوشاپ
ادیت ویژه عکس در فتوشاپ
ادیت ویژه عکس در فتوشاپ
ادیت ویژه عکس در فتوشاپ

2- گرافیک

رشته گرافیک را اگر در بخش تبلیغات در نظر بگیریم خود تبلیغات، همه رشته ها و کار ها را شامل می شود و فتوشاپ جز برنامه های جدا نشدنی تبلیغات است.

کاربرد فتوشاپ در این بخش از کار های عکاسی تا خلق تصاویر خاص و جذاب است. البته در گذشته کاربرد ییشتری داشت امروزه با ورود برنامه هایی همچون ایلاستریتور، کورل، مایا و… استفاده از آن در بعضی حوزه ها کمتر شده، اما همچنان جزء نرم افزار های اصلی گرافیک می باشد. صورت جزئی تر در حوزه های کاری زیر استفاده می شود.

  • در بروشورها و ژورنال ها
  • تولید اتیکت، تراکت کارت ویزیت
  • طراحی لوگو یا المان های منحصر به فرد و با کیفیت
  • طراحی پوستر های تبلیغاتی و سینمایی
  • پیش نمایش های گرافیکی برای فیلم ها و انیمیشن ها
تبلیغات با فتوشاپ

3- معماری

فتوشاپ از برنامه های مکمل در رشته های معماری می باشد که قبل یا آخر طراحی و ساخت یک پروژه با برنامه های تخصصی معماری مورد استفاده قرار می گیرد.

فتوشاپ در معماری و نقشه کشی بسیار پرکاربرد است. تقریبا همه مواردی که در بخش عکاسی به جز روتوش چهره استفاده می شود در این رشته گروهی هم استفاده می شود. همچنین شامل موارد تخصصی زیر است.

  • اضافه کردن پرسوناژ در صحنه: اضافه کردن آدم ها در طراحی دستی ولی در فتوشاپ می توان از شخصیت های واقعی به عنوان مثال تصویر خود طراح را اضافه کرد.
  • طراحی داخلی و پست پروداکشن: پس از رندر سازی توسط نرم افزار های سه بعدی برای پرداخت کار و گرفتن خامی طراحی ایجاد زمینه های طبیعت، adjustment برای نور دهی و طبیعی سازی استفاده می شود.
  • شیت بندی با استفاده از چیدمان تصاویر: نوشتار و رنگ آمیزی سایه گذاری های طرح دستی را خوانا و تمیز تر ارائه می دهد.
  •  پرزانت پلان: ویرایش نهایی نماهای داخلی و برای چشم نواز کردن طراحی استفاده می شود.
کاربرد فتوشاپ در معماری
کاربرد فتوشاپ در معماری

4- انمیشن سازی

شاید بگویید فتوشاپ مبتنی بر تصاویر است چرا انیمشن سازی؟ کاربرد فتوشاپ در انیمیشن سازی های بسیار ساده است اما می توان از فتوشاپ به صورت غیرمستقیم برای بالا بردن کیفیت بیشتر بک گراند های واقع گرا و ثابت در انیمیشن ها و فیلم های تخیلی استفاده کرد که البته با قرار گیری در برنامه های انیمشن سازی شما قسمت های زوم شده از تصویر ثابت را می بینید که به صورت موازی در حال حرکت است.

تهیه بک گراند های فیلم  به کمک فتوشاپ و نرم افزار های دیگر
تهیه بک گراند های فیلم به کمک فتوشاپ و نرم افزار های دیگر

5- کامپیوتر و آی تی

کاربرد فتوشاپ در رشته کامپیوتر بسیار محدود تر است. قبلا برای قالب بندی وب استفاده می شد که امروزه با وجود برنامه های برداری و قالب های آماده استفاده آن محدود تر شده است.

به طور خلاصه هم اکنون به عنوان نرم افزار کمکی در کنار نرم افزار های تخصصی این رشته که مورد استفاده در بخش و طراحی نرم افزار و سایت است کاربرد دارد که شامل موارد زیر می شود.

  • طراحی آیکن
  • طراحی المان های برنامه های نرم افزاری
  • طراحی نماد ها و لوگو های مربوط به سایت ها
  • بنر های اینترنتی و تصاویر تبلیغاتی در وب

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست