آموزش انتقال صحیح فایل از ایلاستریتور به افتر افکت

انتقال فایل ایلاستریتور به افتر افکت

ممتاز دیزاین قصد دارد در این مقاله آموزش نحوه انتقال صحیح فایل از ایلاستریتور به افتر افکت را براساس روش درست آن به شما آموزش دهد، با ما همراه باشید.

ساخت موشن گرافیک معمولا به صورت تیمی انجام می شود. تصویرگر ها که فایل ها را برای متحرک سازی آماده می کنند و انیماتور ها که کار متحرک سازی را انجام می دهند. اما معمولا در اوایل کار این دو گروه با هم به چالش و اختلاف بر می خورند. زیرا معمولا تصویرگر نمی داند انیماتور از فایل ایلاستریتور برای افتر افکت به چه چیز هایی نیاز دارد.

عامل اختلاف تصویرگر و انیماتور

نمیتوانم به شما بگویم چند فایل ایلاستریتور برای ساخت انیمیشن به من دادند که مناسب افترافکت نبودند. این فایل ها یا روی یک لایه ی بزرگ و یا با مشخصات رنگ اشتباه ذخیره شده بودند. خیلی اوقات هم فقط قسمتی از یک عنصر روی artboard بود و یا تصویر مجموعه ای از عناصر دیگر همراه خود داشت که باعث می شد کار با بعضی از افکت ها و جلوه های ویژه غیرممکن شود.

این باعث سردرگمی و اختلاف زیاد بین تصویرگر و انیماتور می شود و جای مناسبی برای شروع یک پروژه نیست. عجیب ترین چیزی که یاد گرفتم این است که طراح تصور نمی کند باعث کار اضافی شده است. آن ها نمی دانند انیماتور ها از فایل ایلاستریتور به چه چیزهایی احتیاج دارند، تا بتوانند آن را به درستی تنظیم کنند.

آیا طرح شما برای متحرک سازی آماده است؟

برای همین دراینجا لیستی از اصول اولیه ای آورده ام که هر تصویرگر هنگام تهیه ی فایل ایلاستریتور برای افترافکت باید بداند.

ذخیره مناسب ایلاستریتور برای افترافکت

در واقع پیش از این کار شما نیاز دارید تا ابتدا با اصول مقدماتی و آموزش های افتر افکت آشنایی داشته باشید تا بتوانید به راحتی با آن کار کنید.

1. چندین لایه ایجاد کنید

اگر وکتور های گرافیکی شما کامل هستند، اما فقط یک یا دو لایه داخل ایلاستریتور دارید، شما هنوز کاری انجام نداده اید. برای ایجاد حرکت به شکل گرافیکی جدید خود باید هر قسمت زیر لایه را در یک لایه ی مجزا ذخیره کنید.

متحرک کردن لایه ای که در آن قسمت های مختلفی وجود دارد، نتیجه کار را خشک و غیر حرفه ای می کند.

برای مثال: اگر یک لوگو با 3 حرف دارید و می خواهید یک لایه با تمام اجزای تشکیل دهنده ی حرف اول، یک لایه با تمام اجزای حرف دوم و به همین ترتیب حرف سوم ایجاد کنید، می توانید به راحتی هر حرف را به طور مستقل در افتر افکت انیمیت کنید.

اگر فقط آن را بدون ایجاد لایه های اضافی به عنوان یک فایل ‘ai’ ذخیره کنید، فایل هنگام وارد شدن به افتر افکت، به صورت یک لایه ی مسطح است.

ذخیره سازی درست فایل ایلاستریتور برای افتر افکت

ذخیره فایل ایلاستریتور برای افتر
ذخیره فایل ایلاستریتور برای افتر

در منو Illustrator Layer روی آیکون مثلث کلیک کنید تا قسمت های مختلف هر شی را ببینید. با خاموش و روشن کردن ایکون چشم کنار هر بخش می توانید ببینید هر لایه دقیقا مربوط به کدام قسمت تصویر است.

با کلیک روی گزینه ‘Creat New Layer’ چندین لایه ایجاد کنید و نام هر کدام را تغییر دهید. با مشخص شدن هر قسمت آن را به لایه ی جدیدی که ایجاد کردید، انتقال دهید.

مطمئن شوید ترتیب جدید لایه ها باعث مشکلی در ظاهرشدن شیء نهایی نداشته باشد.

یک راه ساده

جابجایی هر مورد به تنهایی خسته کننده است، اما روشی بسیار ساده تر وجود دارد. اگر همه اجزا در یک لایه است، کافیست آن لایه را انتخاب کنید و سپس از منو لایه ها گزینه ی (Release To Layer ‘(seguence’ را از انتخاب کنید.

این باعث می شود قسمت های مختلف لایه در لایه های جدا باز شود. با درگ کردن لایه های جدید آن ها را از گروه خارج کنید. طرح داخل آن را کپی کنید و در آرت بردی که به همان نام ساخته اید past کنید و از نامگذاری درست لایه ها مطمئن شوید.

سپس تمام لایه ها در منو ‘layers’ داخل افتر افکت مشاهده خواهند شد. پس می توانید هر یک از آن ها را به تنهایی متحرک کنید. اگر برخی از لایه های جدید قسمت های کوچکی از لایه های دیگر هستند، می توانید آن ها را با هم ترکیب کنید.

با نام گذاری درست هرلایه به انیماتور کمک کنید!

زمانیکه فایل در افتر افکت باز شد، نام لایه ها حفظ می شود. نامگذاری هر لایه بر اساس آنچه درون آن است، باعث می شود هر یک از آن ها سریع و به آسانی شناسایی شود.

2. اندازه artboard ها را تغییر دهید

اندازه artboard شما و مقادیر داخلی آن ها هنگام وارد شدن به افترافکت مهم هستند، اگر یک آرت برد 10*10 باشد با اشکال گرافیک کوچک وارد شده است.

چون پروژه های افتر افکت 1920*1080 هستند و این ابعاد در artboard ها و اشکال تناسبی با هم ندارند، کار هایی هست که قبل از متحرک سازی باید انجام دهید تا همه چیز را به اندازه درست دریافت کنید.

اندازه artboard ایلاستریتور را چک کنید

از artboard هم اندازه یا بزرگ تر از اندازه ی افتر افکت استفاده کنید. قبل از ذخیره سازی مطمئن شوید هیچ بخشی از تصویر شما بزرگتر از لبه های artboard نیستند.

ممکن است تصویر به عنوان یک تصویر ثابت در ایلاستریتور به نظر برسد، اما اگر برای متحرک سازی نیاز به کاهش اندازه باشد، نباید لبه ها به همان شکلی باشد که به لبه ی artboard گیر کرده اند باشد. هرچه داخل artboard باشد در افترافکت ظاهر می شود و هر چه خارج از آن باشد، خیر.

اگر چندین artboard دارید می توانید آن ها را به صورت فایل های جداگانه ذخیره کنید. هنگام ذخیره فایل از شما خواسته می شود گزینه های illustrator خود را تنظیم کنید.

مطمئن شوید که هر کادر را در یک فایل جداگانه ذخیره کنید. می توانید به هر یک از پوشه های ایلاستریتور بروید و مطمئن شوید هر artboard را در فایلی جداگانه ای ذخیره کرده اید و همینطور مطمئن شوید همه ی لایه ها برای انیمیشن از هم جدا و با نام درست ذخیره شده است.

3. حالت رنگی فایل گرافیکی را تغییر دهید

CMYK فقط برای چاپ است، حالت رنگ خود را روی حالت RGB تنظیم کنید. قبل از اینکه فایلتان را برای وارد کردن به افترافکت ذخیره کنید، مطمئن شوید در حالت RGB درست کار می کند.

CMYK برای چاپ عالی است اما اگر به سمت افتر افکت می روید، باید بدانید نمی توانید این نسخه گرافیکی خود را چاپ کنید.

برای تنظیم حالت RGB کافیست با رفتن به منو و انتخاب گزینه ی File>Document Color Mode>RGB COLOR این کار را انجام دهید.

4. فرمت مناسب فایل را انتخاب کنید

شما باید برای انتقال فایل از ایلاستریتور به افتر افکت کار خود را به عنوان فایل (illustrator (ai ذخیره کنید. قالب فایل ایده آل برای افتر افکت یک فایل (illustrator (ai است. سعی کنید فایل را به صورت EPS یا SVG سیو نکنید، زیرا آن ها به عنوان ترکیبی با لایه های زیادی وارد نمی شوند. تنظیمات صحیح save کردن فایل به حالت برداری:

(File> Save As <Adobe Illustrator (ai

مطمئن شوید فایلی که ایجاد کردید سازگار با PDF باشد

وقتی از شما گزینه های بیشتری خواسته می شود، مطمئن شوید ایجاد فایل سازگار با PDF را انتخاب کرده اید، در غیر این صورت فایل درست به افتر افکت وارد نمی شود.

اگر انیماتور با نسخه های قدیمی افترافکت کار می کند، می توانید برای سیو کردن از گزینه ی legacy version of illustrator در بالای این بخش استفاده کنید، در غیر اینصورت تنظیمات پیش فرض عالی هستند. برای ذخیره روی تایید کلیک کنید.

5. انتقال فایل از ایلاستریتور به افتر افکت

بعد از اینکه فرمت فایل ایلاستریتور خود را متناسب با افترافکت تنظیم کردید، زمان آن رسیده که آن را برای متحرک سازی وارد کنید.

برای اینکار در افتر افکت گزینه: File< Import را انتخاب کرده و فایل ایلاستریتور خود را وارد کنید. از شما سوال می شود چطور می خواهید فایل را سالم به افترافکت وارد کنید.

مطمئن شوید که Import Kind روی کامپوزیشن تنظیم شده است، یا تمام لایه هایی که آن ها را تفکیک کرده اید با هم جمع شوند.

برای حفظ لایه های خود را روی حالت Composition قرار دهید.

ابعاد فیلم به شما بستگی دارد. اگر می خواهید هر لایه به اندازه ی فضای پیکسلی خود باقی بماند، گزینه ی ‘Layer Size’ را انتخاب کنید. همچنین اگر می خواهید هر لایه به اندازه artboard شما باشد، گزینه Document Size را انتخاب کنید.

با کلیک روی ok یک کامپوزیشن جدید در پروژه تان ایجاد می شود. روی آن کلیک کنید تا تمام لایه های جدید شما در Timeline باز شود. همه آن ها باید درست مانند آنچه در ایلاستریتور بودند، نامگذاری شوند و به راحتی مستقل از بقیه لایه های شما متحرک می شوند.

امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید.

آموزش های مرتبط ما برای تدوین با افتر افکت:

7 ترفند اصلی تدوین با افتر افکت

آموزش جلوه های ویژه در افتر افکت

مقالاتی که شاید برایتان جذاب باشد

فهرست